Χειροπέδες σε ακόμη δύο νεαρούς για τα επεισόδια στις Φοινικούδες-Εκκρεμούν άλλα τρία εντάλματα

Δύο νεαροί ηλικίας 17 ετών συνελήφθησαν σήμερα σε Λάρνακα και Αμμόχωστο προς διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, συμπλοκής, ανησυχίας, διασάλευσης της ειρήνης και κακόβουλης ζημιάς, αδικήματα που διαπράχθηκαν στη Λάρνακα το βράδυ του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την Αστυνομία αναφέρουν ότι οι δύο ύποπτοι αναμένεται να οδηγηθούν την Τετάρτη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους.

Σημειώνεται ότι εκκρεμούν ακόμα τρία εντάλματα σύλληψης εναντίον ισάριθμων ανήλικων αλλοδαπών, που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 9.40 το βράδυ του Σαββάτου, λήφθηκε πληροφορία για συμπλοκή στην παραλιακή περιοχή Φοινικούδων στη Λάρνακα.

Στη σκηνή μετέβησαν περίπολα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, ωστόσο οι εμπλεκόμενοι είχαν ήδη εγκαταλείψει το μέρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο κελί για τέσσερις μέρες ο 17χρονος για τα επεισόδια στις Φοινικούδες

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι γύρω στα 10 νεαρά άτομα φαίνεται να συνεπλάκησαν με πέντε αλλοδαπούς, πιθανόν τουρίστες, οι οποίοι δειπνούσαν σε παρακείμενο εστιατόριο.

Έπειτα από αξιολόγηση κλειστού συστήματος παρακολούθησης παρακείμενου εστιατορίου εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον ασυνόδευτου προσώπου, ηλικίας 17 ετών, εναντίον του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Αυτός συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στην παραλιακή περιοχή των Φοινικούδων στη Λάρνακα και οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας, όπου ανακρινόμενος γραπτώς έδωσε κάποιους ισχυρισμούς.

Ο νεαρός οδηγήθηκε χθες Δευτέρα, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για τέσσερις μέρες.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυξάνονται οι περιπολίες από Αστυνομία και Πυροσβεστική λόγω μεγάλης ροής πυρκαγιών
Σκοπός η εντατικοποίηση πολιτικής αποτροπής μεταναστευτικών ροών
Κατασχέθηκαν φαρμακευτικές και ναρκωτικές ουσίες από καταστήματα της Πάφου
Χειροπέδες σε ακόμη δύο νεαρούς για τα επεισόδια στις Φοινικούδες-Εκκρεμούν άλλα τρία εντάλματα
Θέλουν πάση θυσία τους δύο βαρυσήμαντους για τον Ανδρονίκου-Οι ομολογίες, η στάση της ΚΑ και η υπόθεση Αλέξη
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στο φράγμα Κουρίου
Πάνω από 20 δράσεις αξίας πέραν των €30 εκατ. για την ύπαιθρο Τροόδους-Οι εξαγγελίες Χριστοδουλίδη
Στο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με όχημα
Συνελήφθη 30χρονος ένα χρόνο μετά τα επεισόδια στη Λεμεσό
Κλειδώθηκε στο όχημά του σε έξαλλη κατάσταση και κλήθηκε η Πυροσβεστική για να τον βγάλει