Έρευνες FBI για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων για τα ισραηλινά αντίποινα στο Ιράν

Το FBI δήλωσε ότι ερευνά τη διαρροή δύο άκρως απόρρητων εγγράφων των μυστικών υπηρεσιών που περιγράφουν τις προετοιμασίες του Ισραήλ για αντίποινα στο Ιράν. Τα έγγραφα κυκλοφόρησαν στο Telegram την περασμένη εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι δεν έχει διαπιστωθεί αν η αποκάλυψη ήταν χάκινγκ ή διαρροή και ότι ο Τζο Μπάιντεν παρακολουθεί στενά τα αποτελέσματα της έρευνας.

«Δεν είμαστε ακριβώς σίγουροι για το πώς αυτά τα έγγραφα βρέθηκαν στη δημοσιότητα», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Ο πρόεδρος παραμένει βαθιά ανήσυχος για οποιαδήποτε διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών στο δημόσιο τομέα. Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει και είναι απαράδεκτο όταν συμβαίνει».

Το Ισραήλ αναμένεται να απαντήσει στην επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του στις αρχές Οκτωβρίου. Το Ιράν εκτόξευσε σχεδόν 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ ως απάντηση στις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη και του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στη Βηρυτό.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Έκλεψαν μεταλλική περίφραξη από υπό ανέγερση θεματικό πάρκο στη Λευκωσία-Έξι συλλήψεις
Μεταβαίνει στις ΗΠΑ ο Πρόεδρος για προσέλκυση επενδύσεων-Επίκεντρο ναυτιλία, τεχνολογία και ενέργεια
Κατέρχονται σε 24ωρη στάση εργασίας οι εργαζομενοι στο ίδρυμα «Άγιος Λάζαρος»-Φωνές για τη συλλογική σύμβαση
Ανατροπή δεδομένων-Παραδέχθηκε το πλαστό πτυχίο και το απολυτήριο λυκείου του ο Γιαννάκη
Καραμπόλα έξι οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο παρά τον Άγιο Συλά-Κυκλοφοριακό κομφούζιο
Απείλησαν με μαχαίρι τον υπάλληλο του περιπτέρου-Έφυγαν με 1500 ευρώ οι δράστες της ληστείας
Επιτέθηκαν, έκλεψαν και λήστεψαν ντελιβερά στη Λεμεσό-Χτυπήθηκε από δέκα άτομα
Ρίψη πυροβολισμού για ανακοπή οχήματος στην Αγλαντζιά-Συνελήφθη 31χρονος με ναρκωτικά και κυνηγετικό
Κ. Λετυμπιώτης: Παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες, δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή
Τα τσίπουρα, οι σόδες και τα… φώτα που τον τύφλωσαν-Η απολογία 60χρονου για θανατηφόρο στην Ελλάδα