Έρευνες FBI για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων για τα ισραηλινά αντίποινα στο Ιράν

Το FBI δήλωσε ότι ερευνά τη διαρροή δύο άκρως απόρρητων εγγράφων των μυστικών υπηρεσιών που περιγράφουν τις προετοιμασίες του Ισραήλ για αντίποινα στο Ιράν. Τα έγγραφα κυκλοφόρησαν στο Telegram την περασμένη εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι δεν έχει διαπιστωθεί αν η αποκάλυψη ήταν χάκινγκ ή διαρροή και ότι ο Τζο Μπάιντεν παρακολουθεί στενά τα αποτελέσματα της έρευνας.

«Δεν είμαστε ακριβώς σίγουροι για το πώς αυτά τα έγγραφα βρέθηκαν στη δημοσιότητα», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Ο πρόεδρος παραμένει βαθιά ανήσυχος για οποιαδήποτε διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών στο δημόσιο τομέα. Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει και είναι απαράδεκτο όταν συμβαίνει».

Το Ισραήλ αναμένεται να απαντήσει στην επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του στις αρχές Οκτωβρίου. Το Ιράν εκτόξευσε σχεδόν 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ ως απάντηση στις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη και του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στη Βηρυτό.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 23χρονο για υπόθεση ληστείας-Έγινε καταγγελία για επίθεση με ρόπαλα και κλοπή κινητού τηλεφώνου
Για προδοσία στη διπλωματία, κατηγορεί η Τεχεράνη την Ουάσιγκτον
Εργασίες προκάλεσαν πυρκαγιά κοντά σε μοναστήρι στην Ορούντα
Πυρκαγιά σε δωμάτιο ξενοδοχείου που διέμεναν υπάλληλοι-Στο Νοσοκομείο δυο πρόσωπα
Πραγματοποιούνται άλλες 15 πτήσεις από τη Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία για επαναπατρισμό πολιτών
Τραγωδία στο Άγιο Όρος-68χρονος κατέρρευσε και πέθανε σε θαλάσσιο ταξί
Έντονη συζήτηση στο ΣΑ του ΟΗΕ για την σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν, εκτόξευση βαριών κατηγοριών
Χειροπέδες και σε τρίτο πρόσωπο για υπόθεση εντοπισμού ναρκωτικών, όπλου και φυσιγγίων στη Λεμεσό
Το Ιράκ δηλώνει ότι 50 πολεμικά αεροσκάφη Ισραήλ παραβίασαν τον εναέριο χώρο του
Επιχείρηση-μαμούθ στον Ειρηνικό-Κατασχέθηκαν 6,3 τόνοι κοκαΐνης και έγιναν 17 συλλήψεις