Κλειδώθηκε στο όχημά του σε έξαλλη κατάσταση και κλήθηκε η Πυροσβεστική για να τον βγάλει

Στην σύλληψη 39χρονου προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας η Αστυνομία Πάφου προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για διερευνώμενη υπόθεση αντίστασης κατά τη νόμιμη σύλληψη, παρεμπόδισης αστυνομικού κατά την εκτέλεση του νόμιμου καθήκοντος του και μαχαιροφορίας.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου χτες περί ώρα 20:40 μέλη της ΑΔΕ Πάφου μετέβησαν στο Αναβαργός κατόπιν πληροφορίας από κατοίκους της περιοχής, ότι όχημα θεωρήθηκε ύποπτα σταθμευμένο σε δρόμο.

Από εξετάσεις των μελών της ΑΔΕ Πάφου διαπιστώθηκε ότι εντός του οχήματος βρισκόταν ένας άντρας από περιοχή της Λευκωσίας που ήταν και ο ιδιοκτήτης του οχήματος, είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολάου. Κατά την παρουσία των μελών της ΑΔΕ Πάφου στο σημείο λήφθηκε πληροφορία από τον αστυνομικό σταθμό Λακατάμειας ότι εναντίον του πιο πάνω προσώπου εκδόθηκε τη Δευτέρα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διάταγμα υποχρεωτικής εξέτασης από ψυχίατρο.

Αφού ο συγκεκριμένος πληροφορήθηκε για το διάταγμα υποχρεωτικής εξέτασης και παρά τις συστάσεις των μελών της Αστυνομίας να συνεργαστεί, αντέδρασε και αφού εισήλθε στο αυτοκίνητο του, παρέμεινε εντός αυτού κλειδώνοντας τις πόρτες του οχήματος του.

Να σημειωθεί, είπε ο κ. Νικολάου, ότι ο 39χρονος στο παρελθόν, κατά την εκτέλεση παρόμοιου διατάγματος, επιτέθηκε εναντίον μελών της ΑΔΕ Πάφου τραυματίζοντας με μαχαίρι το οποίο είχε στην κατοχή του μέλος της Αστυνομίας και εναντίον του σχηματίστηκε ποινική υπόθεση.

Δεδομένου του γεγονότος ότι αυτός βρισκόταν κλειδωμένος εντός του οχήματος και σε έξαλλη κατάσταση εύλογα είπε ο κ. Νικολάου διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για πρόσωπο άκρως επικίνδυνο να προκαλέσει βλάβη και ζημιά τόσο στον εαυτό του όσο και σε άλλα πρόσωπα.

Ως εκ τούτου είπε, στην σκηνή κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία όπου προέβη σε ελεγχόμενο σπάσιμο του μπροστινού γυάλινου παραθύρου στην πλευρά του οδηγού του οχήματος.

Ακολούθως ο άνδρας συνελήφθη δυνάμει διατάγματος υποχρεωτικής νοσηλείας το οποίο εκκρεμούσε εναντίον του.

Κατά την προσπάθεια σύλληψης του αυτός αντιστεκόταν και δεν δεχόταν να του τοποθετηθούν χειροπέδες.

Κατόπιν αυτού, συνέχισε ο κ. Νικολάου, χρησιμοποιήθηκε η ανάλογη υπό τις περιστάσεις βία για να ακινητοποιηθεί. Από έρευνα ακολούθως που έγινε στο όχημα του εντοπίστηκε ένα μαχαίρι με λεπίδα μήκους 7 εκατοστών και δεύτερο μαχαίρι με λεπίδα μήκους 6,5 εκατοστών. Ακολούθως επανασυνελήφθη και για τα αδικήματα της μαχαιροφορίας.

Την ίδια μέρα μεταφέρθηκε με ασφάλεια από μέλη της ΑΔΕ Πάφου στην Λευκωσία όπου και παραδόθηκε και αφού εξετάστηκε από τον επί καθήκοντι ιατρό διαπιστώθηκε ότι χρήζει άμεσης νοσηλείας στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε ακόμη δύο νεαρούς για τα επεισόδια στις Φοινικούδες-Εκκρεμούν άλλα τρία εντάλματα
Θέλουν πάση θυσία τους δύο βαρυσήμαντους για τον Ανδρονίκου-Οι ομολογίες, η στάση της ΚΑ και η υπόθεση Αλέξη
Στο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με όχημα
Συνελήφθη 30χρονος ένα χρόνο μετά τα επεισόδια στη Λεμεσό
Κλειδώθηκε στο όχημά του σε έξαλλη κατάσταση και κλήθηκε η Πυροσβεστική για να τον βγάλει
Πιάστηκε στα πράσα εντός οικίας να κλέβει 51χρονος και ακινητοποιήθηκε από πολίτη
Ξεκαθαρίζει ο ΟΚΥπΥ-«Καμία συγκάλυψη στην καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας από γιατρό»
Νέα απάτη με τηλεφωνήματα μέσω WhatsApp-Παριστάνουν λειτουργούς διαδικτυακού τραπεζικού ιδρύματος
Τρίτη σύλληψη για κύκλωμα εμπορίας προσώπων και μαστροπείας-Καταζητούνται άλλοι δύο
Απορρίπτει τις αναφορές για περιστατικά bullying σε σχολεία της Αραδίππου η Σχολική Εφορία