Εγκαινιάζει περιοδεία στην κυπριακή περιφέρεια ο Πρόεδρος-Ανταλλάζει απόψεις για ανάπτυξη των περιοχών

Σειρά επισκέψεων σε περιοχές της περιφέρειας της Κύπρου θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τους φορείς της Ορεινής Υπαίθρου.  Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 5μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμιάντου, στον Κάτω Αμίαντο.

Με τη σημερινή συνάντηση εγκαινιάζεται ουσιαστικά μια σειρά επισκέψεων-περιοδειών και συναντήσεων σε περιοχές της περιφέρειας της Κύπρου που στόχο έχει αφενός την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των κοινωνικών και θεσμικών φορέων αλλά και τη λήψη αποφάσεων που θα λειτουργήσουν καταλυτικά στην ανάπτυξη των περιοχών». 

Σημείωσε ότι η επιλογή της περιοχής του Τροόδους για την πρώτη συνάντηση αποτελεί αναγνώριση του ρόλου του ως φορέας διαχρονικής οικονομικής, κοινωνικής, πολιτισμικής και περιβαλλοντικής συνεισφοράς στον τόπο.

Σύμφωνα με τον κ. Λετυπιώτη, «η αναζωογόνηση των ορεινών περιοχών είναι για την Κυβέρνηση και για τον ίδιο τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη προσωπικά ένα στοίχημα που φιλοδοξούμε να κερδίσουμε μέσα από τον σχεδιασμό και την  υλοποίηση ολοκληρωμένων πολιτικών, στρατηγικών και μέτρων, με την ενεργό συμμετοχή των φορέων να αποτελεί απαραίτητο και ουσιαστικό συστατικό της όλης προσπάθειας».

«Έχει προηγηθεί η υποβολή αιτημάτων για ζητήματα που απασχολούν τις περιοχές, τα οποία έχουν τύχει μελέτης και επεξεργασίας από τον Πρόεδρο και τους αρμόδιους Υπουργούς σε συνεργασία με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί σήμερα μια παραγωγική συζήτηση για τις προτεραιότητες μας», εξήγησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Η ουσιαστική αναζωογόνηση των ορεινών κοινοτήτων μας και των περιοχών στην περιφέρεια επιβάλλει στρατηγικό σχεδιασμό, όραμα και συνεργασία.  Ως εκτελεστική εξουσία επιδιώκουμε τον διάλογο για την εξαγωγή ωφέλιμων συμπερασμάτων που θα οδηγήσουν σε λήψη συγκεκριμένων μέτρων, τα οποία θα συμβάλουν καταλυτικά στην οικοδόμηση συνθηκών ευημερίας, προοπτικής και ανάπτυξης για την ύπαιθρο μας, με γνώμονα την αναζωογόνηση των περιοχών που αποτελούν τον πνεύμονα της Κύπρου», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Η πρώτη τοποθέτηση του ιερέα Δήμου Σερκελίδη-«Νόμιζα με κάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος για να με δει, αλλά με δίκαζε»
Οδηγός στον αυτοκινητόδρομο έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε δέντρο-Στο νοσοκομείο τρία πρόσωπα
Έκλεψε 1,400 ευρώ, κάρτες και προσωπικά έγγραφα από αυτοκίνητο-Χειροπέδες σε 26χρονο
Σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική 54χρονη μετά από ατύχημα με σκούτερ-Συγκρούστηκε με όχημα
Τελεσίγραφο Ισραήλ σε Χαμάς-«Ή θα δεχτείτε την πρόταση των ΗΠΑ ή θα αφανιστείτε»
Συνελήφθη στην Κομοτηνή ο Τούρκος μαφιόζος που πυροβόλησε το κλιμάκιο της ΕΥΠ
Ανοιχτά μέτωπα ΕΛΑΜ με υποψήφιους για τις βουλευτικές-Στο κάδρο ηχηρά ονόματα και πιθανές μετακινήσεις
Διαβεβαιώσεις για αύξηση των ποσοτήτων νερού σε αγρότες-Έστειλαν επιστολές σε Υπουργείο και Πρόεδρο
Στα λόγια θετικός, αλλά αναμένονται πράξεις από Τυχικό-Ο πρότερος βίος βάζει σε αμφιβολίες τον Αρχιεπίσκοπο
Άσπρος καπνός για την ασφάλεια στα ΤΑΕΠ και την υποστελέχωση νοσηλευτών-Οι αποφάσεις των συναντήσεων