Φθάνει την Τετάρτη στην Κύπρο ο νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου-Συναντά Χριστοδουλίδη

Ο ενισχυτικός ρόλος της ΕΕ στη νέα πρωτοβουλία του ΓΓ των ΗΕ για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, είναι καθοριστικός και ουσιαστικός, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ανακοινώνοντας την αυριανή επίσκεψη στην Κύπρο του νέου Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι «επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει αύριο, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, ο εκλελεγμένος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα.

Ο κ. Κόστα, πρώην Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, εξελέγη  Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον περασμένο Ιούνιο και αναλαμβάνει καθήκοντα τον επόμενο Δεκέμβριο.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του, ο κος Κόστα πραγματοποιεί επισκέψεις σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς διαμόρφωση πολιτικών και κοινών προσεγγίσεων για την επόμενη κρίσιμη περίοδο για τους θεσμούς της ΕΕ.

Τον κ. Κόστα θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ ακολούθως θα επισκεφθούν την εντός των τειχών Λευκωσία και θα περιηγηθούν κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην παρουσία των αντιπροσωπειών τους.

Η επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Κύπρο λαμβάνει χώρα σε μια χρονική περίοδο που η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να καθορίσει τις βασικές προτεραιότητες για την επόμενη περίοδο, αλλά και σε μια χρονική στιγμή που ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών ανέλαβε πρωτοβουλία, με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, όπου ασφαλώς ο ενισχυτικός ρόλος της ΕΕ σε αυτή τη νέα πρωτοβουλία του ΓΓ είναι καθοριστικός και ουσιαστικός».

Δειτε Επισης

Ενισχυμένο πλαίσιο συνεργασίας υιοθέτησαν Πρόεδρος και ΔΗΚΟ-Τα βρίσκουν στο κυβερνητικό έργο
Εγκαινιάζει περιοδεία στην κυπριακή περιφέρεια ο Πρόεδρος-Ανταλλάζει απόψεις για ανάπτυξη των περιοχών
Φθάνει την Τετάρτη στην Κύπρο ο νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου-Συναντά Χριστοδουλίδη
Έστειλε επιστολή στον ΓΓ ο Πρόεδρος μετά το δείπνο-Αναμένει τη διευρυμένη συνάντηση, δηλώνει ετοιμότητα
Επί τάπητος Κυριακό και Προεδρία της Ε.Ε. σε συνάντηση Ραουνά-Δημάρχου Αμμοχώστου
Αντεπιτίθεται στα πυρά που δέχεται για το Φορέα το Προεδρικό-«Σκόπιμη και προσβλητική αναφορά»
Πήρε θέση η Κυβέρνηση για την αναφορά του Νόμου για τον Φορέα-Διαψεύδει τα περί αδιαφάνειας
«Αποσυνθέτουν» τη Νέα Υόρκη στο Εθνικό Συμβούλιο-Ο άτυπος διάλογος και ο ρόλος της ΕΕ
Η έρευνα FT και η υπόθεση μαστροπείας δίνουν το στίγμα για μεταναστευτικό-Ανάγκη διατήρησης των μέτρων
Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και χειραγώγησης αγώνων διαμηνύει ο Πρόεδρος