Προειδοποιεί με αδικαιολόγητες απουσίες όσους μεταβούν στη διαμαρτυρία Φειδία το ΥΠΑΝ (pic)

Σε προειδοποιητικό μήνυμα προς τους γονείς των παιδιών, ενόψει της εκδήλωσης διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Ευρωβουλευτής, Φειδίας Παναγιώτου, προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο ενημερώνει ότι θα προχωρήσει με αδικαιολόγητες απουσίες όσων αποχωρήσουν από τα σχολεία.

Σύμφωνα με το μήνυμα, «σας ενημερώνουμε ότι η απουσία μαθητών σήμερα, για συμμετοχή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για χρήση κινητών τηλεφώνων θα θεωρηθεί αδικαιολόγητη».

462563372_534915822501324_2796068940835763477_n

Ήδη, από χθες το Υπουργείο εξέφρασε την αντίθεσή του, στην απόφαση του Ευρωβουλευτή να προχωρήσει σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα ότι «τέτοιες ενέργειες, όχι μόνο υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων, αλλά θέτουν σε κίνδυνο το δικαίωμα των μαθητών/μαθητριών στη μάθηση».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «οι εκπαιδευτικές πολιτικές διαμορφώνονται με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών/μαθητριών και τη διασφάλιση ενός ασφαλούς και αποδοτικού μαθησιακού περιβάλλοντος. Το ΥΠΑΝ διατηρεί ανοιχτό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, περιλαμβανομένων και των μαθητών/μαθητριών, τους/τις οποίους/οποίες καλεί να προσεγγίσουν το θέμα με ωριμότητα και υπευθυνότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γύρισαν την πλάτη στο Φειδία οι οργανωμένοι μαθητές-Δεν συμμετέχουν στην διαμαρτυρία για κινητά

«Όχι» από ΠΣΕΜ στη διαμαρτυρία

Στο μεταξύ οι εκπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας αποφάσισαν όπως γυρίσουν την πλάτη στη συγκεκριμένη οργάνωση. Συγκεκριμένα, όπως διαμηνύει η ΠΣΕΜ, ουδέποτε προσέγγισε την ΠΣΕΜ ο οποιοσδήποτε για το συγκεκριμένο θέμα, παρά το γεγονός ότι οι οργανωμένοι μαθητές, από πέρσι τον Μάιο είχε διαφωνήσει με την απαγόρευση, εξηγώντας τους λόγους τους.

Η ΠΣΕΜ τονίζει πως υπάρχει μία σειρά από πολλά και σοβαρά θέματα, όπως είναι η στολή, το κυνήγι της τρίχας, η τεράστια ύλη, τα διαλυμένα σχολεία και μεταξύ αυτών των θεμάτων είναι και τα κινητά. Οι οργανωμένοι μαθητές τονίζουν πως θα έχουν συνάντηση με την υπουργό Παιδείας στις 11 Νοεμβρίου, κατά την οποία θα ζητήσουν απαντήσεις σε όλα αυτά τα θέματα και αναλόγως θα κινηθούν.

Αυτό που ξεκαθαρίζει η ΠΣΕΜ είναι ότι ως οργάνωση απέδειξε πως είναι μαθημένη στους αγώνες των μαθητών, αλλά θα περιμένουν πρώτα το διάλογο με την υπουργό και μετά θα καθορίσουν τα μέτρα που θα λάβουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κίνδυνος από την ανεξέλεγκτη αγορά ιωδίου για προστασία από ραδιενέργεια-Προειδοποιούν οι ειδικοί
Ανοίγει και φέτος για το κοινό η Προεδρική Κατοικία Τροόδους την Κυριακή
Μοναδική χώρα σε όλη την Ευρώπη η Κύπρος που δεν έχει προγράμματα για επαγγελματική κατάρτιση των τυφλών
Τα τέλη για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας ανακοίνωσε ο Δήμος Λευκωσίας
Ανησυχία Επ. Περιβάλλοντος για διάβρωση σε παραλίες Δ. Λεμεσού-Τέθηκε θέμα Βάσεων από το ΑΚΕΛ
Τις κατηγορίες χορηγιών του σχεδίου για ηλεκτροκίνηση ανακοίνωσε το ΤΟΜ
Πήρε για τα καλά την ανιούσα ο υδράργυρος-Κίτρινη προειδοποίηση από Μετεωρολογική, κόκκινη από το Τμήμα Δασών
Διαβεβαίωση Κυβέρνησης για στήριξη Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης-Αιτήσεις και υδατικό στο επίκεντρο σύσκεψης
Καταγγέλλει «δυσμενή διάκριση μαθητών» ο Σύνδεσμος για Δυσλεξία-Έστειλε επιστολή στο ΥΠΑΝ
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για αποζημιώσεις σε γεωργούς που επλήγησαν-Όλες οι πληροφορίες