BINTEO: H Χεζμπολάχ χτύπησε με ομοβροντία πυραύλων τα προάστια του Τελ Αβίβ

Η λιβανική Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι βομβάρδισε με ομοβροντία πυραύλων τη βάση Γκλιλότ της μονάδας 8200 της ισραηλινής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, που βρίσκεται στα προάστια του Τελ Αβίβ.

Η λιβανική οργάνωση ανακοίνωσε επίσης πως εκτόξευσε ρουκέτες νωρίς σήμερα το πρωί εναντίον «ναυτικής βάσης» κοντά στη Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ. «Ομοβροντία ρουκετών» στοχοθέτησε τη «ναυτική βάση του Στέλα Μάρις βορειοδυτικά της Χάιφα», σύμφωνα με ανακοίνωση της Χεζμπολάχ.

Σειρήνες συναγερμού για αεροπορική επιδρομή ήχησαν στο Τελ Αβίβ. Το Reuters σημειώνει πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως έπληξε 300 στόχους συνδεόμενους με την Χεζμπολάχ στον Λίβανο μέσα σε 24 ώρες, καθώς αποφάσισε να διευρύνει την επίθεσή του εναντίον της προσκείμενης στο Ιράν παράταξης βάζοντας πλέον στο στόχαστρο το οικονομικό σύστημά της.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να αρχίσει σήμερα στο Ισραήλ νέα περιοδεία στην Εγγύς Ανατολή, με διακηρυγμένο στόχο να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και να περιοριστεί η περιφερειακή κλιμάκωση — ενώ η ισραηλινή κυβέρνηση έχει ορκιστεί πως θα ανταποδώσει την πυραυλική επίθεση που εξαπολύθηκε από το Ιράν την 1η Οκτωβρίου εναντίον της επικράτειάς της.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

BINTEO: H Χεζμπολάχ χτύπησε με ομοβροντία πυραύλων τα προάστια του Τελ Αβίβ
Σκότωσε χρηματοδότη της Χεζμπολάχ το Ισραήλ-«Εξαλείφθηκε πριν μερικές ώρες στη Συρία»
Έξι νεκροί από βομβαρδισμούς της Ρωσίας στην Ουκρανία-Βλέπει Πούτιν ο Γκουτέρες
Πέθανε ένας από τους τελευταίους Νάβαχο-Ήταν ο δημιουργός του κώδικα που δεν μπόρεσαν να σπάσουν οι Ναζί
Για «αλόγιστη χυδαιότητα» στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του «κατηγορείται» ο Ντόναλντ Τραμπ
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της συντριβής ελικοπτέρου στο Τέξας-Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί
Στα χέρια του Ισραήλ αιγυπτιακό σχέδιο για εκεχειρία στη Γάζα-Τι προβλέπει για τους ομήρους, «κλειδί» η νέα ηγεσία της Χαμάς
Η British Airways σταματά τις πτήσεις για Ισραήλ έως την άνοιξη 2025
Επτά Ισραηλινοί πολίτες κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν
Πώς ο θάνατος Γκιουλέν σηματοδοτεί καμπή στην ιστορία της Τουρκίας-Από σύμμαχος Ερντογάν εχθρός του