Εκκρεμότητες σε εφαρμογή σημαντικών νόμων καταγράφει η Επίτροπος Νομοθεσίας

Εκκρεμότητες που αφορούν την εφαρμογή σημαντικών νόμων καταγράφει η Επίτροπος Νομοθεσίας στην εβδομηκοστή έκτη (76η) τριμηνιαία Έκθεσή της, για την περίοδο 1 Ιουλίου 2024 έως 30 Σεπτεμβρίου 2024, που απέστειλε τη Δευτέρα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Μεταξύ των επισημάνσεων της Επιτρόπου είναι η εκκρεμότητα που αφορά την τροποποίηση των σχεδίων έκτακτης ανάγκης, προς εφαρμογή του νόμου για πετρελαϊκές κρίσεις.

Εκκρεμεί επίσης ο διορισμός των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου προς εφαρμογή του νόμου για Διαμεσολάβηση σε Οικογενειακές Διαφορές

Eπίσης στην Έκθεση η Επίτροπος επισημαίνει ότι η Γενική Λογίστρια πρέπει να μεριμνήσει, ενόψει της διάλυσης του Ταμείου Δανειστικών Επιτρόπων, όπως όλα τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού, καθώς επίσης και το αποθεματικό του Ταμείου, περιέλθουν στη Δημοκρατία, προς εφαρμογή του νόμου για Μεταβίβαση των Αρμοδιοτήτων και Εξουσιών του Συμβουλίου Δανειστικών Επιτρόπων στον Γενικό Λογιστή της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την Επίτροπο εκκρεμεί απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για εφαρμογή του νόμου για Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας.

Καταγράφει επίσης εκκρεμότητα για εφαρμογή του νόμου προς Ρύθμιση της Αγοράς Ηλεκτρισμού, στον καθορισμό Συμβουλευτικής Επιτροπής και έκδοση κανονισμών ως οι διατάξεις του νόμου για Αθέμιτες Εμπορικές Πρακτικές στην Αλυσίδα Εφοδιασμού Γεωργικών Προϊόντων και Τροφίμων και η έκδοση κανονισμών για την Καταγραφή και Παρακολούθησης Τιμών Λιανικής Πώλησης Προϊόντων.

Εκκρεμεί επίσης απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που σχετίζεται με εφαρμογή των περί Δήμων και Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης νόμων.

Η Επίτροπος αναφέρει επίσης ότι αναμένει ενημέρωση για εξελίξεις που αφορούν την εφαρμογή του νόμου για Παιδιά που βρίσκονται σε σύγκρουση με τον νόμο και τους χώρους Κράτησης Ανηλίκων.

Στην σχετική ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, αναφέρεται πως με την έκθεση ενημερώνεται το Υπουργικό Συμβούλιο με επισημάνσεις της Επιτρόπου για τις υποχρεώσεις, γενικές αρμοδιότητες και ενέργειες που απορρέουν από νομοθετήματα και κυρωτικούς νόμους διεθνών συμφωνιών, και αφορούν διάφορα όργανα της Εκτελεστικής Εξουσίας (Υπουργικό Συμβούλιο, Υπουργούς, κ.λπ.) για την περίοδο

Διευκρινίζεται ότι η Έκθεση, μέσω των επισημάνσεων, σκοπό έχει τη συμβουλευτική υποβοήθηση της εκτελεστικής εξουσίας στο να εντοπιστούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για υλοποίηση των υποχρεώσεων που προβλέπει ένα νομοθέτημα ή ένας κυρωτικός νόμος.

Η Έκθεση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γραφείου Επιτρόπου Νομοθεσίας, στον πυλώνα «Νομοθεσία/Επισημάνσεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και χειραγώγησης αγώνων διαμηνύει ο Πρόεδρος
Εκκρεμότητες σε εφαρμογή σημαντικών νόμων καταγράφει η Επίτροπος Νομοθεσίας
Ρίχνουν αλάτι στις πληγές του Τατάρ στα κατεχόμενα-«Τον υποχρέωσε η Τουρκία να πάει στη Νέα Υόρκη»
Εφ’ όλης της ύλης η συνάντηση Δημητρίου και Χριστοδουλίδη-Επί τάπητος Κυπριακό και Προϋπολογισμός
Παράθυρο ευκαιρίας μετά την τριμερή βλέπει η ομάδα Κυπριακού του ΔΗΣΥ
Συναντώνται το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρόεδρος της Βουλής
Ενημερώνει τα κόμματα για την κοινή συνάντηση ο Πρόεδρος-«Σταθερή η προσήλωση στον στόχο»
Ικανοποίηση Βρετανίας για την άτυπη τριμερή στη Νέα Υόρκη-Επιβεβαίωσε στήριξη σε περαιτέρω προσπάθειες
Προειδοποιεί ο Κεραυνός για σημαντικούς εξωτερικούς και εσωτερικούς κινδύνους για την οικονομία
Μαζεύει τις εισηγήσεις των εταίρων και λαμβάνει μέτρα για την ακρίβεια η Κυβέρνηση