Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Πάφο-Κινδύνεψαν οικίες στη Δρούσεια

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά στις 18:25 της Δευτέρας στην κοινότητα Δρούσειας, αφού έκαψε 1,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα άγριας θαμνώδους και χαμηλής βλάστησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών.

Το Τμήμα Δασών αναφέρει ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε η ώρα 13:15 στην κοινότητα Δρούσιας, τοποθεσία Πέτρα της Κάρης.

Η επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις. Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 18:25, αφού έκαψε 1,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα άγριας θαμνώδους και χαμηλής βλάστησης.

Για την κατάσβεσή της εργάστηκαν 42 άτομα του Τμήματος Δασών με 8 πυροσβεστικά οχήματα, 4 προωθητές γαιών, καθώς επίσης και 14 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 6 πυροσβεστικά οχήματα. Επίσης ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Ίκαρος 2 με 9 πτητικά μέσα και το συντονιστικό πτητικό μέσο της Εθνικής Φρουράς.

Στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν επίσης η Πολιτική Άμυνα, με 1 μικρό πυροσβεστικό όχημα με 2 άτομα, 1 ιδιωτικό βυτιοφόρο και μικρός αριθμός εθελοντών.

Oι δυνατοί άνεμοι ήταν η αιτία της επέκτασης της φωτιάς από την κοινότητα της Δρούσειας στο Πιττοκόπο και ακολούθως στην Ίνεια, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Δρούσειας Σωτήρη Κουπάρη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κουπάρης ανέφερε πως η φωτιά στην περιοχή του κατέκαψε μεγάλη έκταση άγριας βλάστησης, χλωρίδας και πανίδας, ενώ κινδύνεψαν δύο με τρεις κατοικίες και εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών. Ακολούθως επεκτάθηκε στην κοινότητα Πιττοκόπου και στη συνέχεια στην περιοχή Βουνί της Ίνειας, όπου βρίσκεται το στρατόπεδο.

Από τη φωτιά φέρεται, είπε ο κ. Κουπάρης, «να κάηκαν στο στρατόπεδο κάποια κιόσκια, μια αποθήκη, που είχε στρώματα και μια σκοπιά».

Δυστυχώς, παρατήρησε, ήταν τόσο σφοδροί οι ανέμη που η φωτιά πέρασε από τρεις δρόμους χωρίς να μπορεί να παρεμποδιστεί η επέκτασή της.

Ο κοινοτάρχης Δρούσειας σημείωσε πως χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των εναέριων μέσων και των επίγειων δυνάμεων, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό-Δεκαεννιάχρονος εγκλωβίστηκε στο όχημά του μετά από σύγκρουση
Στις φλόγες τυλίχθηκε οικία στην Πάφο-Υπέστη εκτεταμένες ζημιές
Στις 25 Νοεμβρίου απαντά στις κατηγορίες ο 50χρονος για τον φόνο κουνιάδου του στην Πέγεια
Στο Ανώτατο ανέφερε ο ΠτΔ τον νόμο για Φορέα Κοινωνικής Στήριξης-Απαντά στα περί επεξεργασίας δεδομένων
Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Πάφο-Κινδύνεψαν οικίες στη Δρούσεια
ΒΙΝΤΕΟ: Επεκτάθηκε στην Ίνεια η φωτιά λόγω σφοδρών ανέμων-Υπέστη ζημιές το στρατόπεδο που εκκενώθηκε
Ποινή 16 ετών σε 22χρονο-Βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα 42 κιλών κάνναβης
Σε απόλυτη ετοιμότητα για τρομοκρατικές απειλές η Αστυνομία-Λαμβάνονται μέτρα σε διάφορες υποδομές
Ευρεία σύσκεψη υπό τον Χριστοδουλίδη για τα θέματα διαφθοράς και το οργανωμένο έγκλημα
Εκτιμήσεις πως ήταν δοκιμαστικές οι Κυβερνοεπιθέσεις-«Είμαστε αρκετά πίσω στις κρίσιμες υποδομές»