ΒΙΝΤΕΟ: Εκκενώθηκε στρατόπεδο λόγω της πυρκαγιάς στην Πάφο-Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Ίκαρος 2

Ενεργοποιείται το σχέδιο «Ίκαρος 2» για την πυρκαγιά, που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στο χωριό Πιττοκόπος της Επαρχίας Πάφου, ενώ ζητήθηκε η εκκένωση στρατοπέδου που γειτνιάζει με την περιοχή της πυρκαγιάς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Γιώργος Κωνσταντίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ για τη φωτιά στη Λεμεσό-Στη μάχη έξι εναέρια μέσα και ελικόπτερο (pics)

Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πέντε πτητικά μέσα και προωθητές γαιών. «Ενεργοποιούμε το σχέδιο ‘’Ίκαρος 2’’ για να χρησιμοποιήσουμε εννέα πτητικά μέσα και με ένα συντονιστικό πτητικό μέσο της Εθνικής Φρουράς», υπογράμμισε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Δασών αναφέρει πως, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης από το Τμήμα Δασών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι οποίες ενισχύονται.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών δίνουν μάχη για την κατάσβεση φωτιάς, που εκδηλώθηκε ανατολικά της κοινότητας Πιττοκόπου, στην περιοχή της κοινότητας Δρούσειας, η οποία προσέγγισε το στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή της Ίνειας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Ίνειας Γιάγκο Τσίβικο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Τσίβικος ανέφερε πως η πυρκαγιά είναι ανεξέλεγκτη, καθώς λόγω των σφοδρών ανέμων επεκτάθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και στην περιοχή που βρίσκεται το στρατόπεδο πλησίον της κοινότητας Ίνειας.

Ήδη, είπε ο κ. Τσίβικος, εκκενώθηκε το στρατόπεδο, ενώ ζημιές έχουν υποστεί κάποια κιόσκια. Σημείωσε πως όλες οι δυνάμεις έχουν επιστρατευθεί για την κατάσβεση της φωτιάς τόσο τα εναέρια μέσα όσο και οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, προσθέτοντας πως το στρατόπεδο βρίσκεται στα διοικητικά όρια της Ίνειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στις φλόγες τυλίχθηκε οικία στην Πάφο-Υπέστη εκτεταμένες ζημιές
Στις 25 Νοεμβρίου απαντά στις κατηγορίες ο 50χρονος για τον φόνο κουνιάδου του στην Πέγεια
Στο Ανώτατο ανέφερε ο ΠτΔ τον νόμο για Φορέα Κοινωνικής Στήριξης-Απαντά στα περί επεξεργασίας δεδομένων
Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Πάφο-Κινδύνεψαν οικίες στη Δρούσεια
ΒΙΝΤΕΟ: Επεκτάθηκε στην Ίνεια η φωτιά λόγω σφοδρών ανέμων-Υπέστη ζημιές το στρατόπεδο που εκκενώθηκε
Ποινή 16 ετών σε 22χρονο-Βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα 42 κιλών κάνναβης
Σε απόλυτη ετοιμότητα για τρομοκρατικές απειλές η Αστυνομία-Λαμβάνονται μέτρα σε διάφορες υποδομές
Απαντά για τη διαμαρτυρία που εξήγγειλε ο Φειδίας το ΥΠΑΝ-«Σε κίνδυνο το δικαίωμα μαθητών στη μάθηση»
Εκτιμήσεις πως ήταν δοκιμαστικές οι Κυβερνοεπιθέσεις-«Είμαστε αρκετά πίσω στις κρίσιμες υποδομές»
ΒΙΝΤΕΟ: Εκκενώθηκε στρατόπεδο λόγω της πυρκαγιάς στην Πάφο-Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Ίκαρος 2