Πυρά κατά Αστυνομίας και Υφυπουργείων για τα επεισόδια από Δήμο Λάρνακας-Καλεί σε λήψη οριστικών μέτρων

Έντονη είναι η αντίδραση του Δήμου Λάρνακας, για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα, για άλλη μια φορά στην καρδιά της Λάρνακας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή των Φοινικούδων, αφού σε ανακοίνωσή του εξαπολύει πυρά τόσο στην Αστυνομία, όσο και στα υφυπουργεία Κοινωνικής Πρόνοιας και Μετανάστευσης.

Στην ανακοίνωση, ο Δήμος Λάρνακας σημειώνει ότι «με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Φοινικούδες, ο Δήμος Λάρνακας θέλει να εκφράσει την έντονη απαρέσκεια του για την επανάληψη αυτών των περιστατικών, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί μετά το προηγούμενο επεισόδιο».

Όπως τονίζει, «δυστυχώς, οι ενέργειες που είχαν αποφασιστεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεν αποδείχθηκαν αποτελεσματικές και το ίδιο περιστατικό επαναλήφθηκε. Επισημαίνουμε ότι τα επεισόδια αυτά είναι μεμονωμένα και αφορούν μία μικρή ομάδα ατόμων, οι οποίοι είναι ήδη γνωστοί στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Ωστόσο, οι εν λόγω υπηρεσίες, όπως η Αστυνομία, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και το Υφυπουργείο Μετανάστευσης, δυστυχώς δεν έχουν καταφέρει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξαλείψουν αυτές τις απαράδεκτες παραβατικές συμπεριφορές στο κέντρο της πόλης».

Ως Δήμος Λάρνακας, συνεχίζει η ανακοίνωση, «ήδη έχουμε ζητήσει συναντήσεις με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τον Υφυπουργό Μετανάστευσης, προκειμένου να απαιτήσουμε τη λήψη συγκεκριμένων και οριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου».

Υποδεικνύει εξάλλου ότι «τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι τα περιστατικά αυτά είναι μεμονωμένα και δεν αποτελούν τον κανόνα για την πόλη μας. Η Λάρνακα, και ειδικά αυτή την περίοδο, σφύζει από ζωή, με ντόπιους και ξένους επισκέπτες να συνυπάρχουν αρμονικά και να απολαμβάνουν τη μοναδική κουλτούρα και φιλοξενία της πόλης».

Καταληκτικά επισημαίνει ότι «ο Δήμος Λάρνακας θα συνεχίσει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να διασφαλίσει τον χαρακτήρα της πόλης, την πολιτιστική της κληρονομιά και την υψηλή ποιότητα ζωής για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνελήφθη ένας 17χρονος για τη συμπλοκή στις Φοινικούδες-Εκδόθηκε και δεύτερο ένταλμα

464072507_1067444962055395_4615442542020091648.width-800

Η θέση της Αστυνομίας

Από την πλευρά της, η Αστυνομία δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου, Χρήστου Ανδρέου, αναφέρθηκε για την υπόθεση, τονίζοντας πως, όπως φαίνεται πρόκειται για ομάδες ανηλίκων που συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο, ενώ μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν οι δράστες, ούτε και οι παραπονούμενοι, που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ανδρέου εξέφρασε την εκτίμηση πως ενδεχομένως να πρόκειται για μία ομάδα Σύρων ανήλικων και μία ομάδα τουριστών, ωστόσο αυτό θα διακριβωθεί όταν εντοπιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Σε σχέση με τα μέτρα που λαμβάνονται από την Αστυνομία, αναφορικά με πεζές και αυτοκινητιστικές περιπολίες, ενώ όσον αφορά στη συγκεκριμένη περιοχή, πρόκειται για ένα μέτωπο ενός χιλιομέτρου. «Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ήταν ένα στιγμιαίο περιστατικό, χωρίς να υπάρχουν τραυματισμοί και μόνο λίγες ζημιές σε κάποιες καρέκλες».

Κληθείς να σχολιάσει προηγούμενες αναφορές του δημάρχου Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα, ότι βρίσκεται κοντά η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, ότι οι ανήλικοι είχαν μεταφερθεί σε άλλες περιοχές και μετά επέστρεψαν στη Λάρνακα, καθώς επίσης και το αίτημα του δημάρχου για συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας, ο κ. Ανδρέου σημείωσε πως είναι ένα σοβαρό θέμα. «Το ότι βρίσκεται κοντά η Αστυνομική Διεύθυνση δεν λέει κάτι. Υπάρχουν κοντά οι αστυνομικοί και ανταποκρίθηκαν άμεσα. Με την παρουσία της Αστυνομίας, τα πρόσωπα αυτά είχαν τραπεί σε φυγή».

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, η συμπλοκή των νεαρών σημειώθηκε μέσα σε διάστημα τριών με τεσσάρων λεπτών, στην καρδιά της Λάρνακας, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και μπροστά στα έντρομα μάτια πολιτών, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή, για να γλυτώσουν τις οικογένειες τους.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, τα μέλη της Αστυνομίας, από τη στιγμή που δέχθηκαν κλήση για να μεταβούν στο σημείο, έφθασαν εντός πέντε λεπτών, ωστόσο τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στη συμπλοκή κατάφεραν να εξαφανιστούν κι ως εκ τούτου δεν κατέστη δυνατό να συλληφθούν, ενώ δεν προέκυψαν ούτε τραυματισμοί από το επεισόδιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Αστυνομία διερευνά κατά πόσον οι εμπλεκόμενοι στα επεισόδια, ήταν οι ίδιοι με αυτούς που είχαν προκαλέσει, πριν από περίπου ένα μήνα, ζημιές σε κέντρο αναψυχής στην ίδια περιοχή. Η Αστυνομία εξετάζει κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν και να ταυτοποιήσουν τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στη συμπλοκή.

Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ήδη ένας 17χρονος, ενώ έπεται και δεύτερη σύλληψη. Το δεύτερο πρόσωπο φαίνεται να είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία, για παρόμοιας φύσεως υποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο επίκεντρο τα CCTV για τη συμπλοκή στη Λάρνακα-Τρία με τέσσερα λεπτά διήρκησε το επεισόδιο

463896122_1067443542055537_344644251965186917_.width-800

Ζητά σύσταση αντιοχλαγωγικής ομάδας το ΕΛΑΜ

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Σωτήρης Ιωάννου, αναφέρει πως, «η κατάσταση στη Λάρνακα με τους ασυνόδευτους μετανάστες "ανήλικους" έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ως ΕΛΑΜ, και εγώ προσωπικά ως Βουλευτής Λάρνακας, έχουμε κρούσει πολλές φορές το καμπανάκι του κινδύνου για εγκληματικότητα και ανασφάλεια σε κεντρικές οδούς της πόλης και σε διάφορες γειτονιές».

Σημειώνει ότι «τα προχθεσινά επεισόδια δεν είναι ούτε τα πρώτα και αν συνεχίσουμε με αυτή τη λογική δεν θα είναι τα τελευταία. Έχουν αποδειχθεί επικίνδυνοι για την Κύπρο και η Πολιτεία οφείλει να βρει τρόπο να τους οδηγήσει σε κλειστές δομές και να τους απελάσει».

Σήμερα το πρωί, συνεχίζει, «έχω αποστείλει επιστολή προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας ζητώντας τη σύσταση μόνιμης αντιοχλαγωγικής ομάδας που θα βρίσκεται στις Φοινικούδες για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και την πρόληψη και καταστολή εγκλημάτων. Τις επόμενες ημέρες έχουμε διευθετήσει συναντήσεις και προτάσεις προς όλους τους αρμόδιους για να επιλυθεί οριστικά αυτή η μάστιγα που ταλαιπωρεί την πόλη της Λάρνακας».

Καταληκτικά τονίζει πως «θέλουμε να υπερασπιστούμε την ασφάλεια των Κύπριων πολιτών. Αυτή είναι η έννοια μας. Η Λάρνακα και όλη η Κύπρος αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και οι αρμόδιοι οφείλουν να ασχοληθούν επιτέλους με το πρόβλημα και να το επιλύσουν ριζικά».

Δειτε Επισης

Πυρκαγιά σε ξηρά χρόνια στη Λεμεσό-Στη μάχη πέντε εναέρια μέσα (pics)
Ενημερώνει τα κόμματα για την κοινή συνάντηση ο Πρόεδρος-«Σταθερή η προσήλωση στον στόχο»
Χειροπέδες και σε όγδοο πρόσωπο για τον ξυλοδαρμό 45χρονου στη Λευκωσία
Επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος 43χρονου-Συνελήφθη 64χρονος συνάδελφός του
Σειρά καταθέσεων για την καταγγελία μάρτυρα στην ΑΑΔΙΠΑ για Ανδρονίκου-Ξανά στο Δικαστήριο αύριο οι έξι
Σε εγρήγορση οι Αρχές για τις κυβερνοεπιθέσεις-«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση»
Συνελήφθη 26χρονος που φέρεται να απειλούσε την πρώην του με μηνύματα
Δεκαοκτάχρονος παρέσυρε και τραυμάτισε 49χρονο πεζό και τον σκύλο του την ώρα που διασταύρωναν
Θρήνος για τη 19χρονη Στυλιανή-Έσβησε στο δρόμο για τη δουλειά, εξετάζονται οι συνθήκες του δυστυχήματος
Πυρά κατά Αστυνομίας και Υφυπουργείων για τα επεισόδια από Δήμο Λάρνακας-Καλεί σε λήψη οριστικών μέτρων