Συνεδριάζει το υπουργικό του Ισραήλ για χτύπημα στο Ιράν-Ομοβροντία ρουκετών εκτόξευσε η Χεζμπολάχ

Συνεδριάζει εκ νέου σήμερα το απόγευμα στις 19:30 το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε στους Times of Israel το γραφείο ενός εκ των υπουργών που θα συμμετάσχουν.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στη στρατιωτική βάση του Τελ Αβίβ, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να προετοιμάζεται για να πλήξει το Ιράν ως απάντηση στην επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσε την 1η Οκτωβρίου η Ισλαμική Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται πως το Ιράν εκτόξευσε περίπου 200 ρουκέτες προς το Ισραήλ, ως απάντηση στη δολοφονία των ηγετών της Χεζμπολάχ και της Χαμάς στη Βηρυτό και την Τεχεράνη.

Το Ισραήλ απειλεί το Ιράν με μια «θανατηφόρα, ακριβή και αιφνιδιαστική» επίθεση ως απάντηση στην πυραυλική επίθεση της Τεχεράνης.

«Οποιαδήποτε επίθεση στο Ιράν σημαίνει ότι ξεπερνάμε τις κόκκινες γραμμές μας και δεν θα την αφήσουμε χωρίς απάντηση». Αυτό δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αμπάς Αραγτσί.

«Θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον ιρανικών στόχων ή των πυρηνικών μας εγκαταστάσεων», πρόσθεσε ο Ιρανός υπουργός.

Χθες, ο Αραγτσί είπε ότι όποιος γνωρίζει «πώς και πότε το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν» θα πρέπει να λογοδοτήσει, απαντώντας σε σχετική δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Όποιος γνωρίζει ή κατανοεί πώς και πότε το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν και παρέχει τα μέσα και την υποστήριξη για μια τέτοια ανοησία, θα πρέπει λογικά να φέρει την ευθύνη για τυχόν ανθρώπινες απώλειες», πρόσθεσε ο Ιρανός υπουργός.

Ομοβροντία ρουκετών εκτόξευσε η Χεζμπολάχ

Η λιβανική ισλαμιστική οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως εκτόξευσε σήμερα μια «σημαντική ομοβροντία ρουκετών» εναντίον μιας στρατιωτικής βάσης κοντά στην πόλη Σαφέντ, στο βόρειο Ισραήλ.

Οι μαχητές της Χεζμπολάχ προχώρησαν στη ρίψη μιας «σημαντικής ομοβροντίας ρουκετών» εναντίον αυτής της βάσης ανατολικά της Σαφέντ, «ως απάντηση στις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού εναντίον χωριών και κατοικιών» στον Λίβανο, είπε η φιλοΐρανική οργάνωση.

Είναι η έβδομη φορά που η Χεζμπολάχ επιβεβαιώνει ότι στοχοθέτησε τη Σαφέντ και τα περίχωρά της σε διάστημα 2 ημερών.

Το Ισραήλ λέει ότι επιτέθηκε στο επιτελείο των υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως η Πολεμική Αεροπορία του επιτέθηκε σήμερα στο επιτελείο των υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ και σε ένα υπόγειο εργαστήριο παραγωγής όπλων στη Βηρυτό.

Σύμφωνα με το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, επλήγησαν οι συνοικίες Χαρέτ Χρέικ και Χαντάτ Μπεϊρούτ, προπύργια του φιλοϊρανικού ισλαμιστικού λιβανικού κινήματος που βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο με το Ισράηλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι «εξάλειψε» τρεις αξιωματούχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Το ANI μετέδωσε πως ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιήσε στη διάρκεια της νύχτας πλήγματα σε δεκάδες χωριά και πόλεις του νότιου Λιβάνου, στοχοθετώντας κυρίως την πόλη Ναμπατίγια για τρίτη φορά αυτή την εβδομάδα.

«Μαχητικά αεροπλάνα έπληξαν (...) επτά φορές την πόλη της Ναμπατίγια», μετέδωσε το πρακτορείο, ενώ προσέθεσε ότι τα ισραηλινά αεροπλάνα «πραγματοποίησαν πλήγματα» σε περισσότερες από 50 πόλεις και χωριά και έκανε λόγο για θύματα.

Τουλάχιστον 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή αγνούνται μετά την ισραηλινή επίθεση στην Μπέιτ Λάχια

Τουλάχιστον 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια μετά την ισραηλινή επίθεση χθες στην πόλη Μπέιτ Λάχια, στη βόρεια Γάζα, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο ισραηλινός στρατός λέει πως ελέγχει τις πληροφορίες.

Από την 7η Οκτωβρίου του 2023, οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 42.603 Παλαιστινίους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό 99.795, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Προβλήματα στο σύστημα της Αστυνομίας προκάλεσαν έμφραγμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας-Τεράστιες ουρές (pics)
Σφοδρή η μάχη ανάμεσα σε Ισραήλ και Λίβανο-Ο IDF συνεχίζει τα χτυπήματα και η Χεζμπολάχ εκτοξεύει ρουκέτες
Σκοτώθηκε στη Γάζα 41χρονος διοικητής του ισραηλινού στρατού-Από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη έπεσε στη μάχη
Διέδιδε αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών-Συνελήφθη 57χρονος στη Λευκωσία
Σάλος με τη χήρα του Σινουάρ-Κρατούσε τσάντα €30.000 μία μέρα πριν από την επίθεση στο Ισραήλ
Πλήρης ετοιμότητα Αστυνομίας και Εθνικής Φρουράς για τρομοκρατικές ενέργειες-Ανοιχτή γραμμή με τρίτες χώρες
Διαμαρτυρήθηκαν οι κάτοικοι Άλασσας για την ακύρωση εκλογής του κοινοτάρχη (pics)
Ετοιμάζεται για κλιμάκωση του πολέμου με Ιράν το Ισραήλ-«Πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση της αποστολής»
Άνδρας εγκεφαλικά νεκρός ξύπνησε την ώρα που οι γιατροί του αφαιρούσαν ζωτικά όργανα
Διέρρευσαν εμπιστευτικά έγγραφα με συστάσεις Μπάιντεν στο Ισραήλ-Καλεί να αποφύγουν χτύπημα στο Ιράν