Διέφυγε στο Ιράν ο υπαρχηγός της Χεσμπολάχ-Φόβοι για ισραηλινές επιδρομές

Στο Ιράν φέρεται να έχει διαφύγει ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα, υπό τον φόβο ισραηλινών επιδρομών που θα τον έθεταν στόχο, μετά την εξουδετέρωση του Νασράλα.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ έχει «απειλήσει» τον Κασέμ ότι «θα έχει την ίδια τύχη με τους συνεργάτες του» στη Χεζμπολάχ.

Εξάλλου, το Ισραήλ έχει βάλει στο στόχαστρο τους περισσότερους από τους ηγέτες της Χεζμπολάχ από την έναρξη του πολέμου πριν από περίπου ένα χρόνο και η μεγαλύτερη από αυτές τις επιθέσεις ήταν η δολοφονία του Γενικού Γραμματέα Χασάν Νασράλα. Η οργάνωση δεν έχει ακόμη ορίσει τον αντικαταστάτη του, ενώ ο Κασέμ είναι αυτός που έχει εμφανιστεί δημόσια και έχει μιλήσει μετά τη δολοφονία του, ως αναπληρωτής του.

Μάλιστα, στην τρίτη ομιλία του μετά τη δολοφονία του Νασράλα, είχε πει: «Λέω στο ισραηλινό εσωτερικό μέτωπο ότι η λύση είναι η κατάπαυση του πυρός. Εάν το Ισραήλ αρνηθεί (την κατάπαυση του πυρός), θα συνεχίσουμε τον πόλεμο και καθώς θα συνεχίζεται, ο αριθμός των ακατοίκητων οικισμών θα αυξηθεί και περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι θα κινδυνεύουν. Έχουμε το δικαίωμα να στοχεύσουμε οποιοδήποτε σημείο του Ισραήλ, είτε στο κέντρο, είτε στο βορρά, είτε στο νότο, και θα επιλέξουμε το σημείο που θεωρούμε κατάλληλο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο Νετανιάχου ανακαλεί ολόκληρη τη διαπραγματευτική ομάδα του Ισραήλ από το Κατάρ
Τι σημαίνουν για την Ουκρανία οι σκληροί όροι του Πούτιν για το τέλος του πολέμου
Δεν σκοπεύει να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας ο Ερντογάν-Πιθανή συνάντηση με Τραμπ
ΒΙΝΤΕΟ: Πολλά τα θύματα από την πτώση αεροσκάφους στη Καλιφόρνια-Αδιευκρίνιστος ακόμα ο ακριβής αριθμός
Προειδοποιεί η Μέρκελ για καταστροφή της Ευρώπης λόγω των πολιτικών στο μεταναστευτικό
Έχασαν τη ζωή της 29 παιδιά στη Γάζα λόγω λιμοκτονίας-Ακόμα να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια
Φρουροί άνοιξαν πυρ έξω από τα κεντρικά γραφεία της CIA στις ΗΠΑ
ΒΙΝΤΕΟ: Ούρλιαζαν έντρομοι επιβάτες αεροπλάνου που χτυπήθηκε από χαλάζι-«Νόμιζα ήταν η τελευταία μου πτήση»
Ο Τραμπ είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι ο Πούτιν δεν είναι έτοιμος να τελειώσει τον πόλεμο
Για αποκλεισμό από ευρ. αμυντικά προγράμματα κάνει λόγο το τουρκικό ΥΠΑΜ δείχνοντας προς Ελλάδα