Πρώτος γύρος ανακατατάξεων από Αρχηγό-Μετατέθηκε Αγιώτης και Νικολεττής, «κόπηκαν» οι δύο θέσεις του Ανδρέου

Στις πρώτες μεταθέσεις προχώρησε ο νέος Αρχηγός Αστυνομίας, Θεμιστός Αρναούτης, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία μετά την παύση του Στέλιου Παπαθεοδώρου, τον οποίο «κούρεψε» ο Πρόεδρος μετά την απόδραση του ισοβίτη Θεόδωρου Θεοφάνους, γνωστός ως «Κομμωτής», η οποία ήταν η αποκορύφωση των αστοχιών που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια, που είχαν ως αποτέλεσμα να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών, με το αίσθημα ασφάλειας να βρίσκεται στα τάρταρα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο νέος Αρχηγός ανακατεύει την τράπουλα, σε διάφορα επίπεδα, αφού θα πρέπει να επαναξιολογήσει δεδομένα, ώστε να καταρτήσει στρατηγική, η οποία θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού η προηγούμενη επιδείνωσε καταστάσεις που λειτούργησαν σε βάρος ολόκληρης της Αστυνομίας.

Σε πρώτη φάση, ο Αρχηγός μετέθεσε τα πρόσωπα που πλαισίωναν αυτά τα τέσσερα χρόνια τόσο τον Στέλιο Παπαθεοδώρου, όσο και τον τέως Υπαρχηγό, Δημήτρη Δημητρίου, που επίσης παύθηκε και την σκυτάλη έλαβε ο Πανίκος Σταύρου.

Συγκεκριμένα, προέβη σε συνολικά 19 μεταθέσεις, ανάμεσα στους οποίους και ο Μάριος Αγιώτης, ο οποίος βρισκόταν στην Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και ήταν Διευθυντής του Γραφείου του Αρχηγού, όχι μόνο του Στέλιου Παπαθεοδώρου αλλά και προηγούμενων. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κατείχε την συγκεκριμένη θέση για πάνω από δέκα χρόνια.

Άλλη μια αλλαγή που ξεχωρίζει, είναι αυτή του Χρίστου Ανδρέου, Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, ο οποίος πριν λίγο καιρό ανέλαβε να εκτελεί προσωρινά και παράλληλα με τα καθήκοντά του και καθήκοντα Διευθυντή στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς και στη Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων και Επιθεωρήσεων.

Ωστόσο και τις δύο αυτές θέσεις, ανέλαβε ο Μάριος Αγιώτης που μετατέθηκε από το γραφείο του Αρχηγού.

Από εκεί και πέρα, μετάθεση έλαβε και ο Μάρκος Νικολεττής που υπηρετούσε ως Διευθυντής του ΤΑΕ Αρχηγείου, ο οποίος μεταφέρεται ως επικεφαλής στην Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας.

Στη λίστα των μεταθέσεων βρίσκεται και ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, Χάρης Φιλιππίδης, τον οποίο επίσης καρατόμησε ο Πρόεδρος λόγω της απόδρασης του ισοβίτη αφού του καταλογίστηκαν ευθύνες, ο οποίος λόγω και του βαθμού του, αναλαμβάνει καθήκοντα ως Διευθυντής του ΤΑΕ Αρχηγείου.

Επίσης, στην λίστα των μεταθέσεων βρίσκονται δύο μέλη, σε βάρος των οποίων, στο πρόσφατο παρελθόν, είχαν διατυπωθεί σχετικές καταγγελίες, ενώ περιλαμβάνονται και τα ονόματα των ιδιαιτέρων και των οδηγών του πρώην Αρχηγού και πρώην Υπαρχηγού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καλούνται να ανατρέψουν τα δεδομένα Αρναούτης και Σταύρου-Οι προτεραιότητες και οι ενδεχόμενες ανακατατάξεις

Δειτε Επισης

Πρώτος γύρος ανακατατάξεων από Αρχηγό-Μετατέθηκε Αγιώτης και Νικολεττής, «κόπηκαν» οι δύο θέσεις του Ανδρέου
Αποζημίωση χιλίων ευρώ με απόφαση Ανωτάτου για δυσφήμιση μέσω δημοσιευμάτων
Εξάψαλμος μοναχών μετά την καθαίρεση-«Η πέτρα του σκανδάλου ήταν ο ίδιος ο Μητροπολίτης και ο Βαρνάβας»
Στο Μακάρειο αλλά εκτός κινδύνου το αγοράκι που παρασύρθηκε στην Πάφο
Την ανέκοψαν για έλεγχο και βρήκαν στο όχημά της αδασμολόγητα τσιγάρα-Χειοπέδες σε 63χρονη
Ποινή φυλάκισης σε 26χρονο για διάρρηξη πρατηρίου
Από Αρχιμανδρίτες απλοί μοναχοί-Η ανακοίνωση του Συνοδικού για το σκάνδαλο Αββακούμ
Αγοράκι παρασύρθηκε από όχημα στην Πάφο-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Τροχαίο ατύχημα στη Λευκωσία-Όχημα παρέσυρε πεζό
Βαριά καμπάνα σε 49χρονο οδηγό-Φυλάκιση τριών μηνών για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης