Συνάντηση Ουστέλ με Ταγίπ Ερντογάν-«Προχωράμε με την μητέρα πατρίδα μας»

Ο "πρωθυπουργός" στα κατεχόμενα Ουνάλ Ουστέλ, ο οποίος πραγματοποίησε "επίσημες επισκέψεις" στην Άγκυρα, έγινε δεκτός από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο Αντιπρόεδρο Τζεβντέτ Γιλμάζ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού, η συνάντησή του με τον Ερντογάν πραγματοποιήθηκε στην Προεδρία και συμμετείχαν επίσης ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Γιλμάζ, ο "πρέσβης" του ψευδοκράτους στην Άγκυρα Ισμέτ Κορούκογλου, ο Τούρκος "πρέσβης" στο ψευδοκράτος Γιασίν Σερίμ και ο ανώτερος σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Ακίφ Κιλίτς.

Σύμφωνα με το γραφείο του Ουστέλ, στη συνάντηση με τον Τζεβντέτ Γιλμάζ, συνοδευόταν από τον "υπουργό τουρισμού, πολιτισμού, νεολαίας και περιβάλλοντος" Φικρί Ατάογλου και τον "υπουργό δημοσίων έργων και μεταφορών" Ερχάν Αρικλί.

Σε δήλωση πριν από τη συνάντησή του με τον Γιλμάζ, ο Ουστέλ είπε ότι συνεχίζουν να κάνουν αποφασιστικά βήματα για την "τδβκ" - όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος - με την υποστήριξη της Τουρκίας.

Λέγοντας ότι η "τδβκ" θα πάρει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο παρά τον αρνητισμό και την απομόνωση, είπε «Προχωράμε με την μητέρα πατρίδα μας».

Ευχαριστώντας τον Ερντογάν για το κάλεσμά του για αναγνώριση του ψευδοκράτους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Ουστέλ είπε ότι οι "ιστορικές" αυτές εκκλήσεις γίνονται για τρία συνεχόμενα χρόνια.

«Μετά την περσινή έκκληση έγιναν ιστορικά βήματα με το Αζερμπαϊτζάν" είπε και πρόσθεσε ότι μαζί με τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ επισκέφθηκαν το Αζερμπαϊτζάν "στο υψηλότερο επίπεδο".

«Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει νέα ανταπόκριση σε αυτές τις εκκλήσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να κάνουμε αποφασιστικά βήματα με την υποστήριξη της μητέρας πατρίδας μας Τουρκίας για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της οικονομίας μας», είπε.

Είπε ότι η διεθνής κοινότητα και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν έκαναν τίποτα την ώρα που άνθρωποι πέθαιναν στην καρδιά της Μεσογείου και ισχυρίστηκε ότι μόνο ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν αντέδρασε.

Σύμφωνα με το Aναντολού, αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο Ουστέλ ισχυρίστηκε επίσης, ότι «είχαμε μόνο μία διαφορά από την Παλαιστίνη. Είχαμε την Τουρκία ως μητέρα πατρίδα μας».

Μετά την "ειρηνευτική επιχείρηση" - όπως αποκάλεσε την τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974 - τόσο ο "τουρκικός λαός μας που ζούσε στην τδβκ βρήκε ασφάλεια και ειρήνη, αλλά ειρήνη επικράτησε και στη νότια Κύπρο" κατά τον ισχυρισμό του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρώτος γύρος ανακατατάξεων από Αρχηγό-Μετατέθηκε Αγιώτης και Νικολεττής, «κόπηκαν» οι δύο θέσεις του Ανδρέου
Ελπίδα ΠτΔ για θετικές εξελίξεις σύντομα προς την κατεύθυνση της επανέναρξης συνομιλιών
Από 4 μέχρι 12 Νοεμβρίου οι ακροάσεις των ορισθέντων επιτρόπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Συνάντηση Ουστέλ με Ταγίπ Ερντογάν-«Προχωράμε με την μητέρα πατρίδα μας»
Ανακοίνωσε τριμερή χωρίς ημερήσια διάταξη στις 15 Οκτωβρίου ο Τατάρ
Politico: Ο ρόλος του Καδή στο σκάνδαλο της ΟΕΔΑ Πεντακώμου
Ενημέρωσε τ/κ κόμματα για άτυπη συνάντηση ο Τατάρ-«Ποτέ δεν απομακρυνθήκαμε από τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις»
Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η ασφάλεια στην Κύπρο και των Κυπρίων στην περιοχή
Διαζύγιο Κυβέρνησης με ανάδοχο εταιρεία για το ejustice-Στη ζυγαριά τα σενάρια για την επόμενη μέρα
Πέραν των €10 δισ. ο προϋπολογισμός για το 2025