Με υπομνήματα κατέθεσαν οι τρεις εμπλεκόμενοι για το δυστύχημα στο λούνα παρκ στην Ελλάδα

Με υπομνήματα έδωσαν εξηγήσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας οι τρεις εμπλεκόμενοι για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος από τη Βέροια.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, τον χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού κι έναν μηχανικό, οι οποίοι κλήθηκαν, στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας, να καταθέσουν ανωμοτί ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνήθηκαν τις όποιες ποινικές ευθύνες και εξέφρασαν τη λύπη τους για το τραγικό δυστύχημα.

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησε τη συνδρομή τεχνικού συμβούλου για να «απαντήσει» στα συμπεράσματα της πορισματικής έκθεσης που συνέταξε ο πραγματογνώμονας και στην οποία περιγράφονται μία σειρά από αστοχίες και παραλείψεις όσον αφορά τη λειτουργία του μοιραίου παιχνιδιού («crazy dance»).

Τι είπαν χειριστής και μηχανικός

Από την πλευρά του, ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού φέρεται να κατέθεσε ότι δεν άφησε αβοήθητο τον άτυχο 19χρονο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε τη δυνατότητα να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο θύμα ούτε να καλέσει σε βοήθεια ή να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο, επειδή τον φυγάδευσαν, όπως είπε, μετά το συμβάν.

«Δεν μπορούσα να γνωρίζω την κακή κατάσταση και συντήρηση του μηχανήματος ‘crazy dance’ ούτε να προβλέψω την αποκόλληση του μηχανήματος από τη θέση του», φαίνεται να ανέφερε σε άλλο σημείο του σημειώματός του, ενώ, σε ό,τι αφορά τον χειρισμό του μηχανήματος είπε ότι ενεργούσε σύμφωνα με τις εντολές του εργοδότη του, ιδιοκτήτη του λούνα παρκ.

Τέλος, ο εμπλεκόμενος μηχανικός, στο δικό του υπόμνημα υποστήριξε ότι οι υπεύθυνες δηλώσεις που φέρεται να χορήγησε δεν χρησιμοποιήθηκαν για να προσκομιστούν στον Δήμο Κασσάνδρας, ενώ, όπως ανέφερε, δεν ζητήθηκε από τον αρμόδιο φορέα πιστοποίησης πάρκων αναψυχής να γίνει επιθεώρηση και έλεγχος των μηχανημάτων.

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 50χρονος στην Ακράτα που απειλούσε τη σύζυγό του-Τον πήγαν σε ψυχιατρική κλινική, αλλά απέδρασε
Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος-Ενημέρωση από το Βατικανό
Γυναίκα έχει ταξιδέψει σε 60 χώρες–Για ποιο μέρος δεν θέλει ούτε να ακούσει
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου-Χρήση φαρμακευτικής ουσίας δείχνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις
Σε ύφεση η σεισμική δραστηριότητα σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη
ΒΙΝΤΕΟ: Φέρεται να φώναξε «Αλλαχού Άκμπαρ» ο δράστης πριν την επίθεση στη Γαλλία
Eπίθεση σε αγορά στη Γαλλία με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες
Εκλογές στη Γερμανία-Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Bild
Με γραπτό κείμενο θα απευθυνθεί στους πιστούς την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος
Επικοινωνία Μητσοτάκη και Ζελένσκι-«Καμία απόφαση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία»