Αυξάνονται οι παροχές προς ηλικιωμένους για φροντίδα Στέγης και ιδρυματική φροντίδα

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας για το Σχέδιο Επιδότησης Διαμονής και Φροντίδας σε Στέγες Ηλικιωμένων, το οποίο, όπως ανακοίνωσε, στοχεύει στα ακόλουθα:

  1. Σε αύξηση της παροχής σε άτομα που είναι δικαιούχοι φροντίδας σε Στέγη από το μέγιστο συνολικό ποσό των 745 ευρώ που ισχύει σήμερα σε 1300 ευρώ, ώστε να ανταποκρίνεται περισσότερο στις σημερινές ανάγκες και σημερινό κόστος διαμονής σε Στέγες,
  2. Στην αύξηση των δικαιούχων, με την επέκταση του ορίου καταθέσεων για δικαίωμα παροχής ιδρυματικής φροντίδας σε 10.000 ευρώ και
  3. Στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών με την εισαγωγή δεσμευτικών ποιοτικών κριτηρίων για τις Στέγες, τα οποία θα αξιολογούνται και θα αναβαθμίζονται προοδευτικά στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του Σχεδίου.

«Επωφελούμενοι στου Σχεδίου είναι δικαιούχοι του ΕΕΕ, δικαιούχοι Επιδόματος Χαμηλοσυνταξιούχου, νοουμένου ότι και για τις 2 αυτές κατηγορίες οι καταθέσεις του αιτητή και των υπολοίπων μελών του νοικοκυριού δεν θα υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ συνολικά, καθώς και άτομα που δεν περιλαμβάνονται στις προαναφερθείσες κατηγορίες, τα οποία θα εγκρίνονται από την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, εφόσον επιβεβαιώνεται ότι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες προσωπικές συνθήκες», διευκρίνισε το Υφυπουργείο.

Σε περίπτωση ζεύγους με ανάγκες ιδρυματικής φροντίδας δικαίωμα έχουν και τα δύο μέλη της οικογένειας νοουμένου ότι πληρούνται τα κριτήρια, προστίθεται. Το κόστος του Σχεδίου είναι 7,7 εκ ετησίως.

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Μαριλένα Ευαγγέλου δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι το επόμενο βήμα είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους παρόχους για συμμετοχή στο Σχέδιο, και προς την κατεύθυνση αυτή θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις.

Όπως ανέφερε η κα Ευαγγέλου, το Σχέδιο έχει καταρτιστεί στη βάση της λειτουργίας του Σχεδίου Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών το οποίο σημειώνει επιτυχία και όπως το Σχέδιο για τα Νηπιαγωγεία, έτσι και το Σχέδιο για τις Στέγες Ηλικιωμένων ξεκινά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κριτήρια τα οποία στη βάση της αξιολόγησης του Σχεδίου αναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται κάθε χρόνο».

Οι προσδοκίες μας, συμπλήρωσε η κα Ευαγγέλου «είναι ότι το Σχέδιο θα λειτουργήσει εξυπηρετώντας τον σκοπό του και ότι θα δώσει ώθηση και στην ελεύθερη αγορά για την ανάπτυξη του τομέα, τόσο επιχειρηματικά, όσο και στους τομείς των επαγγελμάτων της φροντίδας και στήριξης ατόμων τρίτης ηλικίας».

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ για τα επτά εκατομμύρια ευρώ
Ρίγος από τη δήλωση της Χαρίτας Μάντολες στο Ευρωκοινοβούλιο-«Οι κραυγές, οι φωνές είναι μέσα στα αυτιά μου δεν μπορώ να τις ξεχάσω»
Αποκατάσταση παροχής ρεύματος λόγω πρότερης βλάβης στον Σταθμό Βασιλικού
Παρέδωσε από τις 3 Ιουνίου τα κλειδιά της Μητρόπολης ο Τυχικός-Ζητά ξανά την απόφαση της Συνόδου
Μεγάλες ποσότητες ακατάλληλων προϊόντων με νικοτίνη σε περίπτερα-Προειδοποιούν οι Φαρμακευτικές
Συνολικά 101 άτομα έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας από Ισραήλ μετά από αίτημα της Γαλλίας
Πρόοδος στη διάγνωση κινδύνου για καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών
Διαφωνεί η Κυβέρνηση για την αύξηση στην τιμή του ρεύματος, αναγκαία λέει η ΑΗΚ-«Δεν δικαιολογείται»
Καθησυχάζει ο Υπουργός Ενέργειας για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων-«Κρίνουμε ότι θα είναι προσωρινές»
Μόνο ηλεκτρονικά το ραντεβού στα Γραφεία της Υπηρεσίας Μέριμνας Εκτοπισθέντων