Ενέκρινε χορηγία για εγκατάσταση ηλιακών συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού το Υπουργικό

Σχέδιο χορηγιών για την εγκατάσταση ηλιακών συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού σε κατοικίες ενέκρινε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Υπουργικού ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, το σχέδιο αφορά δύο κατηγορίες. 

Στην πρώτη κατηγορία, τη γενική, η χορηγία ανέρχεται σε €500, ενώ για τις ορεινές περιοχές, η χορηγία ανέρχεται σε €900. Η δεύτερη κατηγορία αφορά ευάλωτα νοικοκυριά και η χορηγία ανέρχεται στα €900.

"Το προτεινόμενο σχέδιο χορηγιών προνοεί την επιχορήγηση ολοκληρωμένων συστημάτων, δηλαδή περιλαμβάνει τον κύλινδρο και τα ηλιακά πλαίσια και θα υπάρχει κατάλογος συμμετεχόντων εγκαταστατών, οι οποίοι θα μπορούν να εγκαθιστούν τέτοια συστήματα μετά από αίτηση από τους ενδιαφερόμενους", είπε ο Υπουργός.

Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου σχεδίου είναι €1 εκ. και η διαδικασία υποβολής των προτάσεων θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2024 ή μέχρι την οριστική υποβολή 1.500 αιτήσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαναστασίου, τα ποσά αυτά είναι από πόρους του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ και το σχέδιο αφορά μόνο φυσικά πρόσωπα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενημέρωσε για τα σχέδια της Κυβέρνησης ο Πρόεδρος-Σε πρώτο πλάνο δημογραφική πολιτική και τρίτη ηλικία

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Διαμαρτυρήθηκαν για την παύση Τυχικού στην Πάφο-«Θέλουμε πίσω τον Μητροπολίτη μας»
K. Ιωάννου: Κύρια προτεραιότητα η στήριξη της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών
Έντονη απογοήτευση για κυβερνητική πολιτική εξέφρασαν συνταξιούχοι στην Πάφo
Ανακαλούνται από την αγορά μπισκότα πρωτεΐνης (pics)
Υψηλές θερμοκρασίες την Κυριακή και τη Δευτέρα-Μέχρι οκτώ βαθμούς πτώση από Τρίτη
Έφτασαν στην Κύπρο οι μονάδες αφαλάτωσης από τα ΗΑΕ-Θα τοποθετηθούν σε Λεμεσό και Πάφο
Διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό για τη Γάζα και τη στάση της Κυβέρνησης
Πώς να μειώσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης φιδιών στον χώρο μας-Τρόποι αντίδρασης σε περίπτωση εντοπισμού
Ορίζοντας ο Σεπτέμβριος για εκλογές στη Μητρόπολη Πάφου-Αποπέμφθηκαν κληρικοί που δεν εξέδιδαν άδειες μεικτών γάμων
Στους δρόμους σήμερα οι Παφίτες για να διαμαρτυρηθούν για τον Τυχικό