Ο ιατροδικαστής δίνει λεπτομέρειες για το πώς εξοντώθηκε ο Γιαχία Σινουάρ

Ο αρχηγός της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, ο θάνατος του οποίου στη λωρίδα της Γάζας ανακοινώθηκε προχθές, Πέμπτη, από το Ισραήλ, σκοτώθηκε από σφαίρα που τον τραυμάτισε στο κεφάλι, ανέφεραν χθες, Παρασκευή, οι New York Times, επικαλούμενοι τον ιατροδικαστή που ήταν επικεφαλής της νεκροψίας στο Ισραήλ.

Όμως παραμένουν πολλά σκοτεινά σημεία, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, κυρίως όσον αφορά την ακριβή στιγμή του θανάσιμου πυροβολισμού, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε και το ποιος τον πυροβόλησε.

Ο αρχηγός της ένοπλης ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης είχε τραυματισθεί αρχικά στον πήχη του δεξιού χεριού στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με ισραηλινούς στρατιώτες, ανέφερε στους New York Times ο διευθυντής του ισραηλινού ινστιτούτου ιατροδικαστικής Τσεν Κούγκελ, ο οποίος επέβλεψε τη νεκροψία και γνωστοποίησε τα συμπεράσματά του στην εφημερίδα.

Τραυματισμένος, ο Σινουάρ σκοτώθηκε στη συνέχεια από μια σφαίρα στο κεφάλι, σύμφωνα με τον δρα Κούγκελ.

Άγνωστο αν η σορός του ηγέτη της Χαμάς χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί από το Ισραήλ για την επιστροφή των ομήρων

Μετά τον τραυματισμό του, ο αρχηγός της Χαμάς τύλιξε ένα ηλεκτρικό καλώδιο γύρω από το μπράτσο του, «όμως αυτό έτσι κι αλλιώς δεν θα ήταν αρκετό (...) Δεν ήταν αρκετά σταθερό και ο πήχης του είχε διαλυθεί», δήλωσε ο ιατροδικαστής στους NYT.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Πέμπτη το θάνατο του Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος είχε σκοτωθεί την προηγουμένη, την Τετάρτη, σε επιχείρηση των ισραηλινών στρατιωτών στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι, γνωρίζουμε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούσαν «αυτές τις τελευταίες εβδομάδες» μέσα στη συνοικία Τελ αλ-Σουλτάν της Ράφα, έπειτα από πληροφορίες για πιθανή παρουσία εκεί υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Χαμάς.

«Ο Γιαχία Σινουάρ κρυβόταν μέσα σε χώρους τους οποίους είχαμε ήδη επιθεωρήσει», όμως «δεν γνωρίζαμε πως ήταν εκεί», σύμφωνα με τον υποναύαρχο Χαγκάρι.

Στρατιωτικοί είχαν εντοπίσει την Τετάρτη «τρεις τρομοκράτες, οι οποίοι μετακινούνταν από σπίτι σε σπίτι» και είχαν σημειωθεί τότε ανταλλαγές πυρών.

«Ο Σινουάρ όρμησε τότε μόνος μέσα σ' ένα κτίριο» και «τραυματίσtηκε στο ένα χέρι από τα πυρά», σύμφωνα με τον Χαγκάρι.

Ο ισραηλινός στρατιωτικός διευκρίνισε ότι ο αρχηγός της Χαμάς είχε επάνω του ένα πιστόλι και 40.000 σεκέλ (περίπου 10.000 δολάρια).

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Φρίκη στη Φλόριντα... Υιοθέτησαν παιδιά και τα έκλεισαν σε κλουβιά-Τα τιμωρούσαν με ψεκασμούς ξυδιού
Έντεκα κιλά ναρκωτικών σε μπουρνούζι, καπελάκια basseball και σακάκι εντόπισε το Τμήμα Τελωνείων
Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα-Ενεργά μέτωπα σε Κύθηρα και Μεσσηνία, μετρούν τις πληγές τους Αττική και Εύβοια
Ξεκάθαρο μήνυμα Κυβέρνησης-«Δεν θα επιτρέψουμε στην κατοχή να γίνει κανονικότητα»
Έκκληση Επαρχιακής Διοίκησης να ενημερώσουν όσοι δεν το έπραξαν για να αποζημιωθούν-«Πραγματική τραγωδία»
Τσακίζει κόκκαλα πατέρας δύο ανήλικων που έχασε το σπίτι του στη φονική πυρκαγιά-«Δεν επιάμεντε ούτε ρούχο»
Κατέληξε 63χρονος επτά μήνες μετά από τροχαίο-Είχε παρασυρθεί από φορτηγό που οδηγούσε 49χρονος
«Πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανατρέψουμε επιδιώξεις Τουρκίας»
Αυξάνονται τα περιστατικά θερμοπληξίας-Τέσσερις στο νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση 61χρονος
Στόχος ο εντοπισμός όλων των αγνοουμένων-«Καμία άλλη μάνα να μην χαθεί με τον καημό του παιδιού της»