Συνάντηση Φιντάν με εκπροσώπους της Χαμάς-Έδωσε τα συλλυπητήριά του για τον Σινουάρ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν είχε την Παρασκευή συνομιλίες με εκπροσώπους της Χαμάς, στους οποίους εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του ηγέτη της οργάνωσης, Γιαχία Σινουάρ.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Φιντάν δήλωσε ότι η Τουρκία «θα χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά μέσα για να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα ενάντια στην ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα».

Στη συνάντηση συζητήθηκε η πρόοδος των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που θα επιτρέψει την ανταλλαγή ομήρων. Ακόμη οι δύο πλευρές εξέτασαν τη διαδικασία συμφιλίωσης των παρατάξεων στην Παλαιστίνη.

Ο Φιντάν συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Σούρα της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντερβίς Ισμαήλ και μέλη του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγαν να απαγάγουν την κόρη επιχειρηματία στο Παρίσι-Ήταν μαζί με των δύο ετών γιο της
Επιμένει ο Ζελένσκι για την ανάγκη παρουσίας Τραμπ στην Τουρκία-«Θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στον Πούτιν»
Φρίκη στη Βραζιλία-Συνελήφθησαν 25χρονη και σύντροφός της για τον βιασμό και τον φόνο 20μηνου βρέφους
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακυρώνει την απόφαση της Κομισιόν να αποκρύψει τα μηνύματα φον ντερ Λάιεν-Μπουρλά
Σε ισχύ η εκεχειρία στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ και Κίνας-Οι δεσμοί που αίρονται και τα σημεία τριβής που παραμένουν
Νέα ισραηλινή διαταγή απομάκρυνσης κατοίκων από βόρειο τμήμα Γάζας
Σε τεντωμένο σχοινί οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Τουρκία, κυρώσεις αν δεν πάει ο Πούτιν
Διαβεβαιώσεις Τραμπ-«Έχουμε πλαίσιο πολύ γερής συμφωνίας με την Κίνα»
Άρχισε η ακρόαση για το αν θα απελευθερωθούν οι αδελφοί Μενέντεζ
Τουλάχιστον 21 νεκροί εξαιτίας κατανάλωσης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών στην Ινδία