Ούτε η Interpol δεν έριξε φως για το ορφανό πέλμα ποδιού που εντοπίστηκε στην Πάφο-Στο αρχείο η υπόθεση

Ούτε μέσω της βάσης δεδομένων της Interpol, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί σε ποιον ανήκει το ορφανό πέλμα ποδιού που εντοπίστηκε τον περασμένο Μάιο στη θαλάσσια περιοχή της Λάρας, στην Πάφο, αφού προηγουμένως δεν κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθεί μέσω της βάσης δεδομένων που κατέχει η Αστυνομία.

Η Αστυνομία, αφού εξάντλησε κάθε περιθώριο για διερεύνηση στη δική της βάση δεδομένων, απευθύνθηκε στη διεθνή Αστυνομία, σε μια προσπάθεια να τακτοποιήσει τον άνθρωπο στον οποίο ανήκει το πέλμα ποδιού, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, από εξέταση των δεδομένων που παραδόθηκαν από την κυπριακή Αστυνομία, δεν προέκυψαν νεότερα στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το «ορφανό» πέλμα ποδιού στην Πάφο-Εν αναμονή των επιστημονικών εξετάσεων

Η Interpol, ενημέρωσε προ ημερών την Αστυνομία για την αδυναμία να ταυτοποιήσει το πέλμα και ως εκ τούτου οι Αρχές θα προχωρήσουν με τις ανάλογες ενέργειες, αφού εξάντλησαν κάθε δυνατό μέσο για εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ως εκ τούτου, ο φάκελος της υπόθεσης θα τοποθετηθεί στον κατάλογο με τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις, ενώ η Αστυνομία εκτιμά ότι πιθανότατα το πέλμα ανήκει σε μετανάστη, που βρισκόταν σε βάρκα, η οποία έπλεε ανοιχτά της Κύπρου και το πέλμα ξεβράστηκε από τη θάλασσα.

Ωστόσο είναι άγνωστο εάν ο άνθρωπος στον οποίο ανήκει το πέλμα χτυπήθηκε από κάποιο αντικείμενο ή εάν βρισκόταν στην θάλασσα και χτυπήθηκε από κάποιο άλλο αντικείμενο.

Το γεγονός, ωστόσο, πως δεν εντοπίστηκε είτε σορός, είτε κάποιο άλλο αντικείμενο από τη διερεύνηση που έγινε, μεγαλώνει το μυστήριο γύρω από την υπόθεση, με τις Αρχές να μην μπορούν ούτε να επιβεβαιώσουν ούτε να διαψεύσουν κανένα σενάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά

Παρόλα αυτά και μη έχοντας άλλη επιλογή για να λύσουν την υπόθεση, οι Αρχές, θα κρατήσουν στο αρχείο την υπόθεση, ώστε σε περίπτωση που εντοπιστεί οποιοδήποτε στοιχείο στο μέλλον, να έχουν τη δυνατότητα να ανασύρουν τον φάκελο της υπόθεσης και να συνεχίσουν τη διερεύνησή του.

Υπενθυμίζεται ότι το ανθρώπινο πέλμα που εντοπίστηκε σε κατάσταση σαπουνοποίησης, στην περιοχή της Λάρας από πολίτη την Κυριακή 19 Μαΐου, σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου, εξετάστηκε από ανθρωπολόγο και ιατροδικαστή και διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε ενήλικα.

Όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του για το θέμα ο κ. Νικολάου, χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Αστυνομίας που διεξάγονταν δια ξηράς και θαλάσσης χωρίς να εντοπιστεί οποιοδήποτε τεκμήριο σχετικό με την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Σε ενήλικα ανήκει το πέλμα που εντοπίστηκε στη Λάρα-Ευρήματα ανθρωπολόγου

Δειτε Επισης

Απόπειρα φόνου σε μπαρ στη Λεμεσό-27χρονος τ/κ μαχαίρωσε 22χρονο μετά από καυγά
Από Μενόγεια μέχρι Υπουργεία-Ο αριθμός των Ειδικών Αστυφυλάκων και πόσα στοιχίζουν στο κράτος
Ούτε η Interpol δεν έριξε φως για το ορφανό πέλμα ποδιού που εντοπίστηκε στην Πάφο-Στο αρχείο η υπόθεση
Θρίλερ στη θάλασσα-Επιχείρηση από το ΚΣΕΔ με τις Αρχές του Ισραήλ για σκάφος που αγνοείτο
Επιτυχής αντιμετώπιση προσπάθειας κυβερνοεπίθεσης στις ιστοσελίδες της Τρ. Κύπρου-Η επίσημη ενημέρωση
Παρέμβαση Τορναρίτη στη Συνεδρία στην ΚΣΣΕ για την Εμπορία Προσώπων
Αύξηση 30% στα τροχαία δυστυχήματα-«Χρειάζεται να ενισχύσουμε το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης»
Εγκρίθηκε από το Συνταγματικό έφεση κατά της απόρριψης αίτησης ασύλου λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού
Την έφεραν μέσω κατεχομένων και την ανάγκασαν να εκδίδεται-Χειροπέδες σε δύο γυναίκες για εμπορία
Επιτυχώς αντιμετωπίστηκε η επίθεση των χάκερς στο αεροδρόμιο-Δεν επηρεάστηκε η λειτουργία