Την έφεραν μέσω κατεχομένων και την ανάγκασαν να εκδίδεται-Χειροπέδες σε δύο γυναίκες για εμπορία

Τέλος στο μαρτύριο μίας γυναίκας από τη Νιγηρία, θύμα εμπορίας προσώπων, έβαλε η Αστυνομία, μετά που αναζήτησε βοήθεια, καθώς εξαναγκαζόταν από δύο γυναίκες στην πορνεία.

Το κουβάρι της υπόθεσης, η οποία τυγχάνει χειρισμού από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, άρχισε να ξετυλίγεται όταν η γυναίκα κατήγγειλε στο ΤΑΕ Λάρνακας τον Μάιο ότι της έκλεψαν τα προσωπικά της αντικείμενα. Από τις καταθέσεις διαπιστώθηκε ότι πιθανόν να ήταν θύμα εμπορίας και κλήθηκε η αρμόδια υπηρεσία για να αναλάβει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των καταθέσεων, εντοπίστηκαν δείκτες θυματοποίησης με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση και διερευνήθηκε περαιτέρω η υπόθεση.

Σύμφωνα με τα γεγονότα που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, τη γυναίκα φαίνεται να παρότρυνε φίλη της να έρθει στην Κύπρο για μια καλύτερη ζωή και ήρθε στη χώρα μέσω του παράνομου αεροδρομίου στα κατεχόμενα.

Επειδή δεν είχε χρήματα, της είπαν ότι θα έπρεπε να ασκεί πορνεία για τρεις μήνες, ώστε να ξεπληρώσει την ύποπτη που τη βοήθησε να έρθει, κάτι που συνέβαινε για αρκετό καιρό, τόσο στη Λεμεσό όσο και στη Λάρνακα. Μάλιστα, το διαβατήριό της βρέθηκε στην κατοχή της μίας ύποπτης, η οποία φαίνεται να παραδέχεται την εμπλοκή της στην υπόθεση. Πέραν των χρημάτων από την σεξουαλική της εκμετάλλευση, φαίνεται να κλάπηκαν και τα προσωπικά της αντικείμενα.

Η πρώτη ύποπτη συνελήφθη στις 9 Οκτωβρίου και οδηγήθηκε την Παρασκευή ξανά ενώπιον Δικαστηρίου για ανανέωση της κράτησής της, ενώ η δεύτερη αναμένεται να οδηγηθεί το Σάββατο. Εναντίον των δύο γυναικών διερευνώνται ιδιαίτερα σοβαρά αδικήματα, που αφορούν, μεταξύ άλλων, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, εμπορία ενήλικων προσώπων, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και μαστροπεία.

Δειτε Επισης

Αύξηση 30% στα τροχαία δυστυχήματα-«Χρειάζεται να ενισχύσουμε το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης»
Εγκρίθηκε από το Συνταγματικό έφεση κατά της απόρριψης αίτησης ασύλου λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού
Την έφεραν μέσω κατεχομένων και την ανάγκασαν να εκδίδεται-Χειροπέδες σε δύο γυναίκες για εμπορία
Επιτυχώς αντιμετωπίστηκε η επίθεση των χάκερς στο αεροδρόμιο-Δεν επηρεάστηκε η λειτουργία
Ζήτησε την απαιτούμενη ευαισθησία στον χειρισμό των επιθέσεων σε ντελιβεράδες ο Αρναούτης
Το Ανώτατο ανέτρεψε απόφαση του Ανωτάτου για ένταλμα σύλληψης σε οικία και όχημα υπόπτου
Στόχος κυβερνοεπίθεσης η ιστοσελίδα της Hermes Airports-Δεν επηρεάζονται τα αεροδρόμια
Εντοπίστηκε το όχημα του καταζητούμενου για τα έντεκα κιλά ναρκωτικά-Άφαντος παραμένει ο ίδιος
Προδικαστικές ενστάσεις στη δική Αϊκούτ-Εγείρει θέμα μη δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου η υπεράσπιση
Στόχος βάνδαλων το γραφείο του Καραπατάκη στη Λάρνακα-Του έγραψαν υβριστικά συνθήματα