Επιτυχώς αντιμετωπίστηκε η επίθεση των χάκερς στο αεροδρόμιο-Δεν επηρεάστηκε η λειτουργία

Αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς οι προσπάθειες χάκερ να παραβιάσουν την ιστοσελίδα της Hermes Airport, που είναι η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου «Γλαύκος Κληρίδης» στη Λάρνακα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes, Μαρία Κουρούπη.

Σημείωσε ότι δεν επηρεάστηκε η εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου καθότι η ιστοσελίδα της Hermes δεν συνδέεται με τα συστήματα του αερολιμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στόχος κυβερνοεπίθεσης η ιστοσελίδα της Hermes Airports-Δεν επηρεάζονται τα αεροδρόμια

Η κ. Κουρούπη, ερωτηθείσα σε σχέση με δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε χακάρισμα εναντίον συστημάτων του Αεροδρομίου Λάρνακας, είπε ότι «όντως έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες εναντίον της ιστοσελίδας μας, αλλά έχουν αντιμετωπισθεί με τα διάφορα μέσα που έχουμε».

Πρόσθεσε ότι «η ιστοσελίδα μας δεν συνδέεται με τα υπόλοιπα συστήματα του αεροδρομίου και λειτουργεί ως ένα μέσο πληροφόρησης και επομένως σε καμία περίπτωση αυτές οι προσπάθειες που έχουν γίνει δεν έχουν επηρεάσει οποιαδήποτε υπηρεσία του αεροδρομίου».

Η κ. Κουρούπη είπε ότι «για λίγο η ιστοσελίδα της Hermes ήταν εκτός λειτουργίας, προληπτικά, και δεν μπορούσαν να γίνουν διαδικτυακά κρατήσεις για τον χώρο στάθμευσης στο αεροδρόμιο».

Δειτε Επισης

Επισκέφθηκε τα γραφεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο Παναγιώτου και συζήτησε για την ασφάλεια μετά τις ζημιές
Τουρίστες με buggy έπεσαν σε γκρεμό 29 μέτρων στον Ακάμα
Κλειστά τμήματα στον αυτοκινητόδρομο λόγω εργασιών
Από αντικείμενο που εκσφενδονίστηκε με μεγάλη ταχύτητα η τρύπα στο Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων Πάφου
Σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα η Κύπρος την αντιπυρική περίοδο-Εννέα + δύο πτητικά μέσα
Ο 36χρονος φέρεται να σκότωσε το καγκουρό-Έφερε εξωτερική πληγή και ενδεχομένως δεν έτυχε περίθαλψης
Καταζητείται ο 37χρονος Αρτούρο για κλοπή (pics)
Γνωστός ο στόχος της εμπρηστικής επίθεσης στην Ορόκλινη-Κάμερα κατέγραψε τις κινήσεις κουκουλοφόρου
Ζημιά στο Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Πάφο-Έρευνες για ρίψη πυροβολισμών
Παρέδωσαν στις φλόγες όχημα στην Ορόκλινη-Καταστράφηκε ολοσχερώς, επηρεάστηκαν δύο διαμερίσματα