Η Χαμάς επιβεβαιώνει τον θάνατο του Σινουάρ-«Η ομάδα θα είναι νικηφόρα»

Τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ επιβεβαίωσε σήμερα, Παρασκευή 18/10, ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς Μπασέμ Ναΐμ, χαρακτηρίζοντάς το οδυνηρό.

Υποστήριξε, ωστόσo, ότι η ομάδα θα είναι «τελικά νικηφόρα».

Η δήλωση είναι η πρώτη δημόσια επιβεβαίωση από αξιωματούχο της Χαμάς για τη δολοφονία του Σινουάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γιατί ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ θα βοηθήσει τον Νετανιάχου αλλά δεν είναι το τέλος του πολέμου

Ο Ναΐμ είπε ακόμα ότι η Χαμάς γίνεται «δυνατότερη και πιο δημοφιλής» με κάθε δολοφονία προηγούμενων ηγετών.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών του ΙσραήλΊσραηλ Κατζ, ήταν ο πρώτος αξιωματούχος που επιβεβαίωσε χθες επίσημα τον θάνατο του Σινουάρ.

«Ο κατά συρροή δολοφόνος Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη σφαγή και τις φρικαλεότητες της 7ης Οκτωβρίου, σκοτώθηκε σήμερα από στρατιώτες των IDF», ανέφερε ο Κατζ, σύμφωνα με το γραφείο του προσθέτοντας πως

«Αυτό είναι ένα μεγάλο στρατιωτικό και ηθικό επίτευγμα για το Ισραήλ και μια νίκη για ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο ενάντια στον κακό άξονα του ριζοσπαστικού Ισλάμ υπό την ηγεσία του Ιράν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Οι τελευταίες στιγμές του Σινουάρ-«Ακόμη και νεκρός αποτελεί πρόβλημα για Ισραήλ»

Η ταυτοποίηση

Χρειάστηκε να γίνουν επί τόπου εξετάσεις DNA, αλλά και να συγκριθούν τα οδοντιατρικά αρχεία, που είχαν στην διάθεσή τους οι ισραηλινές αρχές, από την εποχή που ο Σινουάρ ήταν κρατούμενος στις ισραηλινές φυλακές, προκειμένου να γίνει η τελική ταυτοποίηση.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εξουδετέρωσαν τον Σινουάρ από βολή άρματος μάχης, κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής επιχείρησης ρουτίνας, ανέφεραν στο CNNi δύο ισραηλινές πηγές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρχαν αναφορές από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ, ότι ανώτερα μέλη της Χαμάς βρίσκονταν συγκεντρωμένα στην Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Η 828η Ταξιαρχίας (Μπίσλαχ), ανέλαβαν να περιπολούν στην περιοχή, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα σημεία όπου μπορεί να κρύβονταν μαχητές και τα ανώτερα μέλη της Χαμάς.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού, ισραηλινή περίπολος, που συνοδεύονταν από ένα άρμα μάχης Merkava, εντόπισε «ύποπτη κίνηση» στον όροφο ενός κτιρίου και το άρμα μάχης άνοιξε πυρ στην κατεύθυνση που εντοπίστηκε η «ύποπτη κίνηση».

Όταν εξουδετερώθηκαν οι ένοπλοι της Χαμάς, ένα drone, μπήκε στα συντρίμμια σαρώνοντας την περιοχή, με αποτέλεσμα να αναγνωριστούν τα χαρακτηριστικά του Σινουάρ σε ένα από τα πτώματα.

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Μέση Ανατολή

Την άμεση εκκένωση 23 χωριών του νοτίου Λιβάνου προς τα βόρεια, πέρα από τον ποταμό Άβαλι διέταξε ο ισραηλινός στρατός, που εντείνει τις επιθέσεις του στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στα αραβικά έγραψε στο Χ ότι οι κάτοικοι «απαγορεύεται να πάνε νότια» και ότι κάτι τέτοιο «θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για τη ζωή σας».

«Όποιος βρίσκεται κοντά σε στοιχεία, εγκαταστάσεις ή όπλα της Χεζμπολάχ θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο», ανέφερε η ανάρτηση.

Η διευθύντρια της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Μέση Ανατολή, Ρέμα Τζαμούς Ιμσέις, δήλωσε ότι πάνω από το ¼ του Λιβάνου έχει επηρεαστεί από τις επαναλαμβανόμενες εντολές εκκένωσης σε δεκάδες χωριά της χώρας.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν φύγει προς τα βόρεια από τότε που οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή εντάθηκαν στα τέλη του περασμένου μήνα. Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου δήλωσε ότι 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 179 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις σε ολόκληρη τη χώρα μόνο την Πέμπτη.

Πηγή: cnn.gr / Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς το Ισραήλ σκότωσε τον Σινουάρ, σε τυχαίο έλεγχο-Drone κατέγραψε τις τελευταίες του στιγμές

Δειτε Επισης

Η Πιονγκγιάνγκ απέστειλε απόσπασμα 1.500 στρατιωτών στη Ρωσία και αναμένονται και άλλοι
Η Χαμάς επιβεβαιώνει τον θάνατο του Σινουάρ-«Η ομάδα θα είναι νικηφόρα»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που τεράστιο κύμα καταπίνει 20χρονο τουρίστα στην Ινδονησία
Γιατί ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ θα βοηθήσει τον Νετανιάχου αλλά δεν είναι το τέλος του πολέμου
ΒΙΝΤΕΟ: Οι τελευταίες στιγμές του Σινουάρ-«Ακόμη και νεκρός αποτελεί πρόβλημα για Ισραήλ»
«Η αρχή του τέλους»-Η πρώτη αντίδραση Νετανιάχου για τη δολοφονία Γιαχά Σινουάρ
Πώς το Ισραήλ σκότωσε τον Σινουάρ, σε τυχαίο έλεγχο-Drone κατέγραψε τις τελευταίες του στιγμές
Πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στον Λίβανο
«Ανοίγει ένας νέος δρόμος προς τα εμπρός»-Ανακούφιση στη διεθνή κοινότητα μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς
Έκκληση σε Νετανιάχου από τις οικογένειες των ομήρων της Χαμάς-«Φέρε πίσω τους ανθρώπους μας»