Νεφρολόγο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ζητά ο Δήμος Παραλιμνίου-Δερύνειας

Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας ζητεί την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης για στελέχωση της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου με Νεφρολόγο.

Σε ανακοίνωση ο Δήμος αναφέρει πως «πλέον η νεφρολογική μονάδα λειτουργεί ουσιαστικά με ένα Νεφρολόγο, καθώς ο δεύτερος Νεφρολόγος καλύπτει άλλη επαρχία (3 ημέρες της εβδομάδα). Οι συνέπειες αυτών των ενεργειών θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ίδιων των ασθενών».

Σημειώνει πως «μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι παρά τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για τη μονάδα Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, εντούτοις οι ασθενείς νιώθουν πως η ζωή τους έρχεται σε δεύτερη μοίρα».

Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας ζητεί «την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας ώστε να εξευρεθούν μόνιμες και δεσμευτικές λύσεις προς όφελος όλων των ασθενών της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου».

Όπως προστίθεται, ο Δήμος «ανησυχεί και θεωρεί ότι η παροχή των υπηρεσιών υγείας αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα κάθε πολίτη και έχουμε την ηθική υποχρέωση να προστατεύσουμε τους δημότες ασθενείς  μας που είναι σε ευάλωτη κατάσταση».

Καταληκτικά ο Δήμος αναφέρει πως «οι δημότες μας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Απαιτούμε ίσα δικαιώματα, ίση αντιμετώπιση και ίση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας».

ΠΑΣΥΚΙ: «Δεύτερης κατηγορίας» οι νεφροπαθείς της επαρχίας Αμμοχώστου

Για «δεύτερης κατηγορίας» νεφροπαθείς στην επαρχία Αμμοχώστου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΚΙ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι αιμοκαθάρσεις τα απογεύματα και τις αργίες γίνονται χωρίς ιατρό νεφρολόγο, ενώ οι επείγουσες αιμοκαθάρσεις είναι δυνατόν να μην πραγματοποιούνται.

Στα εξωτερικά νεφρολογικά ιατρεία, προστίθεται, πλέον εργάζεται μόνο ένας Νεφρολόγος και οι ασθενείς εξυπηρετούνται εφόσον βρουν ραντεβού και «εφόσον βέβαια δεν ακολουθήσει ακύρωσή τους από τη Διοίκηση».

Σε σχέση με τις εφημερίες ιατρού νεφρολόγου αναφέρεται ότι γίνονται «εφόσον το επιτρέπει η Διοίκηση» και «στην καλύτερη των περιστάσεων» οι ασθενείς μπορεί να τύχουν αντιμετώπισης από τον εφημερεύοντα Ιατρό – Παθολόγο, τον ένα εκ των τριών εναπομείναντων, όπως σημειώνεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Την έφεραν μέσω κατεχομένων και την ανάγκασαν να εκδίδεται-Χειροπέδες σε δύο γυναίκες για εμπορία
Ξεκίνησε τους εμβολιασμούς κατά του COVID και της εποχικής γρίπης το Υπουργείο Υγείας
Επιτυχώς αντιμετωπίστηκε η επίθεση των χάκερς στο αεροδρόμιο-Δεν επηρεάστηκε η λειτουργία
Κατέρχονται σε απεργία οι φαρμακοποιοί του νοσοκομείου Λεμεσού-Δεν υπάρχει υπεύθυνος
Α. Μιχαηλίδου: Από τα πιο εμβληματικά προγράμματα το Erasmus+
Η Χαμάς επιβεβαιώνει τον θάνατο του Σινουάρ-«Η ομάδα θα είναι νικηφόρα»
Νεφρολόγο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ζητά ο Δήμος Παραλιμνίου-Δερύνειας
Προβλήματα σε σχολεία της Λεμεσού εξέτασε η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής
Στόχος κυβερνοεπίθεσης η ιστοσελίδα της Hermes Airports-Δεν επηρεάζονται τα αεροδρόμια
Εντοπίστηκε το όχημα του καταζητούμενου για τα έντεκα κιλά ναρκωτικά-Άφαντος παραμένει ο ίδιος