Στόχος κυβερνοεπίθεσης η ιστοσελίδα της Hermes Airports-Δεν επηρεάζονται τα αεροδρόμια

Στόχος κυβερνοεπίθεσης φαίνεται ότι έγινε η ιστοσελίδα της Hermes Airports, με τους αρμόδιους να ξεκαθαρίζουν πως δεν έχει επηρεαστεί η λειτουργία των αεροδρομίων.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται ο REPORTER, από το πρωί γίνονται προσπάθειες για να βλάψουν την ιστοσελίδα της Hermes Airports, ωστόσο οι αρμόδιοι λειτουργοί βρίσκονται επί ποδός για να μην δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Πάντως, η ιστοσελίδα μέχρι στιγμής λειτουργεί κανονικά.

Αρμόδια πηγή από την εταιρεία ξεκαθάρισε πως δεν συνιστάται κανένας λόγος ανησυχίας, για τη λειτουργία του αεροδρομίου, καθώς πρόκειται για μία ιστοσελίδα με καθαρά πληροφοριακό περιεχόμενο, που δεν συνδέεται με τα συστήματα των αεροδρομίων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε εγρήγορση οι υπηρεσίες μετά από απειλές για κυβερνοεπίθεση-Ομάδα χάκερς δήλωσε δημόσια την πρόθεσή της

Υπενθυμίζεται πως υπηρεσίες του κράτους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και δεν υπάρχει κάποια επίθεση, ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές σχετικά με προειδοποίηση διαδικτυακής ομάδας κυβερνοασφάλειας της εταιρείας Odyssey για κυβερνοεπίθεση στην Κύπρο.

«Είμαστε σε εγρήγορση για οποιαδήποτε εξέλιξη. Οι υπηρεσίες του κράτους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Δεν υπάρχει κάποια επίθεση», δήλωσε αρμόδια πηγή στο ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με την Odyssey, «παρατηρήσαμε ότι μια ομάδα χάκερς γνωστή ως LulzSec Black έχει δηλώσει δημόσια την πρόθεσή της να στοχεύσει τις κρίσιμες υποδομές της Κύπρου».

«Η επίθεση φαίνεται να έχει πολιτικά κίνητρα, αναφέροντας τη σχέση της Κύπρου με το Ισραήλ ως παράγοντα πίσω από την επερχόμενη κυβερνοεπίθεση» προσθέτει, σημειώνοντας πως μια προγραμματισμένη κυβερνοεπίθεση με στόχο την υποδομή της Κύπρου έχει προγραμματιστεί για τις 17 Οκτωβρίου 2024.

Η απειλή ενισχύεται περαιτέρω από τη συμμετοχή της ομάδας «Μαροκινοί Στρατιώτες», οι οποίοι έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στον LulzSec Black σε αυτές τις επιχειρήσεις, προστίθεται.

Δειτε Επισης

Ξεκίνησε τους εμβολιασμούς κατά του COVID και της εποχικής γρίπης το Υπουργείο Υγείας
Μαθητές έδωσαν ραντεβού και χτυπήθηκαν εντός σχολείου-Φωνές από γονείς, ζητούν λήψη μέτρων
Επιτυχώς αντιμετωπίστηκε η επίθεση των χάκερς στο αεροδρόμιο-Δεν επηρεάστηκε η λειτουργία
Ζήτησε την απαιτούμενη ευαισθησία στον χειρισμό των επιθέσεων σε ντελιβεράδες ο Αρναούτης
Το Ανώτατο ανέτρεψε απόφαση του Ανωτάτου για ένταλμα σύλληψης σε οικία και όχημα υπόπτου
Η Χαμάς επιβεβαιώνει τον θάνατο του Σινουάρ-«Η ομάδα θα είναι νικηφόρα»
Στόχος κυβερνοεπίθεσης η ιστοσελίδα της Hermes Airports-Δεν επηρεάζονται τα αεροδρόμια
Εντοπίστηκε το όχημα του καταζητούμενου για τα έντεκα κιλά ναρκωτικά-Άφαντος παραμένει ο ίδιος
Προδικαστικές ενστάσεις στη δική Αϊκούτ-Εγείρει θέμα μη δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου η υπεράσπιση
Απορρίπτει αναφορές περί εράνου για τη Μονή Αββακούμ η Μητρόπολη Ταμασού-«Η αλήθεια θα επικρατήσει»