Πυρά Μιχαηλίδου για τις αντιδράσεις για εναλλακτικό σχολείο-«Δεν είμαστε όλοι ειδικοί για όλα»

Την έντονη δυσαρέσκειά της, για το γεγονός ότι υπήρξαν τόσο έντονες αντιδράσεις για τη δημιουργία εναλλακτικού σχολείου για φοίτηση μαθητών με παραβατική συμπεριφορά, δίπλα από το Παγκύπριο Γυμνάσιο, εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, η οποία ξεκαθάρισε πως δεν είναι όλοι ειδικοί για όλα και η Διεύθυνση ήταν ενήμερη.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως υπήρξε ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων για τις προθέσεις του Υπουργείου να δημιουργήσει το εναλλακτικό σχολείο δίπλα από το Παγκύπριο Γυμνάσιο, καθώς το θέμα συζητείτο εδώ και ένα χρόνο. Με αυτό τον τρόπο, η κα. Μιχαηλίδου θέλησε να απορρίψει τις αναφορές περί μη ενημέρωσης των εμπλεκόμενων φορέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είχε εγκριθεί από ειδικούς ο χώρος για το κέντρο παραβατικών μαθητών-Καθυστερεί η λειτουργία του

«Το πρώτο επιχείρημα όταν πήγαμε να ενημερώσουμε ήταν ότι κινδυνεύουν τα άλλα παιδιά από αυτά. Εμείς εξηγήσαμε και ζητήσαμε να είμαστε ανεχτικοί και ότι έχουμε πολλά παιδιά με παραβατική συμπεριφορά και εντός των σχολείων αυτή τη στιγμή. Όταν αυτό ξεπεράστηκε ακούσαμε ότι είναι κρίμα να είναι εγκλωβισμένα σε ένα τέτοιο χώρο».

Στη συνέχεια, η υπουργός θέλησε να απαντήσει και στις αναφορές για τον τοίχο. «Ο τοίχος ήταν πρόχειρη κατασκευή, μέρος του προγράμματος, που θα ζωγράφιζαν. Μιλήσαμε με τη διεύθυνση του σχολείου, μιλήσαμε με τον κόσμο. Θέλουμε ενδυνάμωση των προγραμμάτων για σεβασμό στη διαφορετικότητα. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση».

Η Αθηνά Μιχαηλίδου θέλησε να απαντήσει και στις επικρίσεις που δέχθηκε το Υπουργείο Παιδείας, για την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου, τονίζοντας πως οι ειδικοί τον είχαν επιλέξει. «Δεν είμαστε όλοι ειδικοί για όλα. Πρέπει να βρούμε χώρο που να πληρούν τα κριτήρια που έθεσαν οι ειδικοί. Έχουμε στεναχωρηθεί πολύ. Είχαμε συνάντηση με τη διεύθυνση του Παγκύπριου. Το σχολείο αυτό είναι το πιο ιστορικό της Λευκωσίας, ήταν το σχολείο μου. Δεν τίθεται σε κίνδυνο η ιστορία του. Εμείς προχωρούμε και βρίσκουμε άλλο χώρο».

Η υπουργός Παιδείας, στη συνέχεια, επεσήμανε πως λόγω των αντιδράσεων, θα υπάρξει καθυστέρηση στη λειτουργία του προγράμματος, ενώ υπέδειξε πως παρουσιάστηκαν και αντιδράσεις από πλευράς των οικογενειών των παιδιών που θα φοιτούσαν εκεί, που φαίνεται ότι κάνουν δεύτερες σκέψεις.

«Εμείς το αφήνουμε πίσω και προχωρούμε. Πριν από το Δεκέμβριο πρέπει να ετοιμάσουμε το χώρο, για να ξεκινήσουν ομαλά τα παιδιά στο χώρο».

Απαγόρευση των κινητών στα σχολεία

Σημειώνεται πως η υπουργός Παιδείας έκανε αναφορά και στο θέμα της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης, μετά από απόφαση της Βουλής, εξηγώντας το σκεπτικό του. Σημείωσε, δε, ότι η απόφαση δεν θα τεθεί σε ισχύ σήμερα ή τη Δευτέρα, καθώς εντός των επόμενων δεκαπέντε ημερών θα αποσταλεί σχετική εγκύκλιος στα σχολεία.

«Κάποια σχολεία εφαρμόζουν το μέτρο. Είτε είναι σε θυρίδες, είτε είναι στην τσάντα. Εμείς προχωρούμε με πιλοτικά. Θα θέσουμε θυρίδες και θα δώσουμε οδηγίες στη διεύθυνση να ζητά να τοποθετούνται εκεί τα κινητά. Είναι ένα μέτρο για όλους».

Η κα. Μιχαηλίδου σημείωσε πως το Υπουργείο Παιδείας έχει μία σειρά παιδαγωγικών μέτρων, ώστε να εφαρμοστεί σωστά η νομοθεσία. «Πρωτίστως να συζητήσουμε με τα παιδιά. Είναι σημαντικό να κατανοήσουν πως για εκείνες τις ώρες το σχολείο είναι για ένα συγκεκριμένο σκοπό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ικανοποίηση ΥΠΑΝ για απαγόρευση χρήσης κινητών-Προχωρεί στον εξωραϊσμό του σχολικού περιβάλλοντος

Δειτε Επισης

Αναχώρησε η πρώτη αποστολή βοήθειας με φάρμακα και αναλώσιμα για το Λίβανο
Πυρά Μιχαηλίδου για τις αντιδράσεις για εναλλακτικό σχολείο-«Δεν είμαστε όλοι ειδικοί για όλα»
Συννεφιασμένος ο καιρός-Στους 27 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Αρχίζει το κτίσιμο των νέων προσφυγικών πολυκατοικιών-Αγκάθι οι πέντε που αρνούνται να φύγουν
Διέταξε έρευνα το ΥΠΑΝ μετά τις καταγγελίες παιδιών με ΔΕΠΥ-Στα σκαριά τροποποίηση της νομοθεσίας
Ικανοποίηση ΥΠΑΝ για απαγόρευση χρήσης κινητών-Προχωρεί στον εξωραϊσμό του σχολικού περιβάλλοντος
Έκκληση Ομάδα Πρωτοβουλίας για μη αδειοδότηση νέας βιομηχανικής μονάδας σε Δάλι-Λατσιά
Απαγόρευσε τη χρήση των κινητών στα σχολεία Μέσης η Βουλή-Πράσινο στις αλλαγές ΥΠΑΝ
Εγκρίθηκε συμπληρωματικός προϋπολογισμός Πανεπιστημίου Κύπρου
Αυξημένες δυνατότητες για πολιτική επιστράτευση δίνει νομοσχέδιο στην ΚΥΠΣΕΑ