Κάποιοι ζώνονται απ' τα Φ(ε)ιδία, άλλοι τον αποθεώνουν κι άλλοι πρέπει να ανησυχούν για το πολιτικό μέλλον

Στο επίκεντρο των επικρίσεων βρίσκεται εδώ και κάποιες εβδομάδες ο Φειδίας Παναγιώτου, τόσο για κάποιες αναφορές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως επίσης για τη σειρά podcast που έχει δημιουργήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και της κόντρας του με τον Χριστόφορο Τορναρίτη, με τον ευρωβουλευτή να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και να δέχεται πυρά πανταχόθεν για κάποιες από τις ενέργειές του.

Μετά το σάλο που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα, κατόπιν ανάρτησης του νομικού Κρις Τριανταφυλλίδη, που χαρακτήρισε τον ευρωβουλευτή «παλιόπαιδο», για φωτογραφία του σε ξενοδοχείο της κατεχόμενης Κερύνειας, η οποία δεν διευκρινίστηκε εάν είναι πρόσφατη ή εάν ήταν αυτή που είδε το φως της δημοσιότητας και είχε αναρτηθεί πριν από πέντε χρόνια, αυτή την εβδομάδα απασχόλησε για την αντιπαράθεσή του στο Τik Tok, με τον Χριστόφορο Τορναρίτη, αλλά και το podcast με την παραγωγό ενήλικου περιεχομένου, Γεωργία Γιόκκα.

Το συγκεκριμένο podcast, στο οποίο γίνεται ανάλυση του τρόπου που προωθείται η διαφήμιση της πορνείας μέσω διαδικτύου, αλλά και πώς εξελίσσεται η βιομηχανία του σεξ, ανάγκασε την Επίτροπο Ισότητας Φύλων, Τζόζη Χριστοδούλου, να εξαγγείλει δημόσια συζήτηση επί του θέματος, την ίδια ώρα που αρκετοί πολίτες κατέκριναν τον Φειδία για την επιλογή του να φιλοξενήσει την κ. Γιόκκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βίντεο με καταγγελίες Φειδία και Τορναρίτη αξιολογεί η Αστυνομία-Αναφορές σε απειλές για φόνευση και βόμβα

Σε μια σουρεάλ συζήτηση, ο Φειδίας Παναγιώτου ανάλωσε μία ώρα και σαράντα επτά λεπτά με την καλεσμένη του, ώστε να αναλύσουν τους λόγους πίσω από τους οποίους αποφάσισε να διατηρεί τη σελίδα της σε πλατφόρμα ενηλίκων, αλλά και ποια είναι τα φετίχ των Κυπρίων, καθώς επίσης και πώς μπορεί μια γυναίκα να εισαχθεί στη βιομηχανία του πορνό.

Σε πολλές περιπτώσεις, ο Φειδίας Παναγιώτου εξέφρασε την άποψη ότι φοβάται για τα όσα θα ακούσει λόγω των αναφορών της συνεντευξιαζόμενής του, όμως συνέχισε κανονικά τη συζήτηση, προκαλώντας την οργή πολλών πολιτών, ακόμα και ψηφοφόρων του, οι οποίοι δηλώνουν, σε σχόλια τους κάτω από το βίντεο, μετανιωμένοι για την ψήφο που του έδωσαν.

Ο Φειδίας παραδέχεται ότι κάνει λάθη, αλλά και πως το είχε πει πριν εκλεγεί ότι θα κάνει λάθη. Για κάποια από αυτά υπάρχει περίοδος χάριτος, όπως και για κάθε νέο ευρωβουλευτή, ωστόσο για κάποια άλλα δεν μπορεί να υπάρξει αυτή η περίοδος, διότι αφορούν θέματα ηθικής, τα οποία θα μπορούσε να πει κάποιος πως δεν πρέπει να κατέχεις κάποιο αξίωμα για να κρίνεις πότε πρέπει να σταματήσεις ή να συνεχίσεις μία συζήτηση. Ωστόσο, όταν κατέχεις ένα αξίωμα και αναφέρεσαι στα εν λόγω θέματα, είναι αναμενόμενο να κριθείς και σε κάποιες περιπτώσεις να κατακριθείς.

Εξάλλου, ο Φειδίας είχε καλέσει ξανά την συγκεκριμένη συνεντευξιαζόμενη πριν τις εκλογές, ωστόσο τότε δεν υπήρξαν αντιδράσεις σε βάρος του, παρότι κάποιοι θα μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν προεκλογικά, για να του ασκήσουν κριτική. Πλέον όμως, με εβδομήντα ένα χιλιάδες ψήφους στην πλάτη του, το βάρος που καλείται να σηκώσει, δεν είναι το ίδιο, αλλά πολύ μεγαλύτερο.

Κάποιοι επώνυμοι –στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- υποστηριχτές του, που προεκλογικά τάχθηκαν με σθένος στο πλευρό του, έχουν ήδη αποστασιοποιηθεί και δήλωσαν πως έκαναν λάθος, ενώ άλλοι συνεχίζουν να τον στηρίζουν και να τον υποστηρίζουν, βλέποντας στα μάτια του την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Έτσι κι αλλιώς, στην πολιτική δεν υπάρχει μία αλήθεια, αλλά εξαρτάται η οπτική από την οποία βλέπεις ένα ζήτημα ή ένα πρόβλημα. Ακόμα και όσοι θεωρούν λοιπόν, ότι ο ευρωβουλευτής λειτουργεί στη βάση όσων είχε υποσχεθεί προεκλογικά, αλλά και όσων ανέμεναν δεν μπορούν να κατακριθούν για την στήριξη που παρέχουν στον Φειδία, αφού είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα.

Μια τρίτη κατηγορία, είναι αυτοί που ανησυχούν για τις επόμενες εκλογές, αλλά παράλληλα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, χαμογελούν για τα λάθη του Φειδία, πιστεύοντας ότι η αποδόμησή του θα τους ενισχύσει. Αυτοί οι κάποιοι, δεν είναι άλλοι από τα πολιτικά κόμματα, που διοικούν από ιδρύσεώς της την Κυπριακή Δημοκρατία ή/και έχουν έρεισμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Αυτό που πρέπει να διαπιστώσουν τα κόμματα είναι πως ακόμα κι αν αποδομηθεί ο Φειδίας ή ο όποιος Φειδίας, εάν τα ίδια τα κόμματα δεν αλλάξουν τη στρατηγική τους και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την κοινωνία, δεν αποκλείεται ένας ή ακόμα και πολλοί νέοι Φειδίες να εμφανιστούν στις επόμενες εκλογές κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του κοινού.

Τα κόμματα έτσι κι αλλιώς έχουν παραδεχθεί μετά τις Ευρωεκλογές πως, με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, πρέπει να αναδιπλωθούν και να αλλάξουν τον τρόπο που κοινωνούν την πολιτική τους απέναντι στους πολίτες και ψηφοφόρους, οι οποίοι αναζητούν πλέον κάτι διαφορετικό, μακριά από τους παραδοσιακούς παίκτες της πολιτικής σκηνής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Άφησαν τρεις μέρες μέσα στο σπίτι του φονικού στην Εύβοια τον σκύλο της οικογένειας
Άλλοι 28 άνθρωποι έπεσαν νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα-Ανάμεσα τους και παιδιά
«Στο σκαμνί» η γερμανική αστυνομία που ήξερε τα πάντα για τον ψυχίατρο-«Γιατί δεν τον σταματήσατε;»
Α. Αριστοτέλους στην Μαρωνίτικη κοινότητα-«Νιώθουμε περήφανοι για τους αγώνες και την προσφορά σας»
ΠτΔ: Εάν ανταποκριθεί θετικά η Τουρκία είναι δυνατό να τεθεί το Κυπριακό στις ράγες της διαπραγμάτευσης
Απεβίωσε ο νομικός Ευστάθιος Ευσταθίου-«Τίμησε την πατρίδα από πολλά σημαντικά βήματα»
Συντριβή ελικοπτέρου σε προαύλιο νοσοκομείου στην Τουρκία-Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί
Δίνει μάχη για τη ζωή ο 52χρονος που υπέστη εγκαύματα από πυρκαγιά στη Λευκωσία-Ψάχνουν τα αίτια της φωτιάς
Απαντά στους τούρκους το ΥΠΕΞ-«Οι εθνικές επιδιώξεις μας αποτελούν επιδιώξεις της Ε.Ε»
ΒΙΝΤΕΟ: Δεκάδες εγκλωβισμένοι σε κτήριο που κατέρρευσε στην Ινδία-Αγωνιώδης επιχείρηση στα συντρίμμια