Ικανοποίηση ΥΠΑΝ για απαγόρευση χρήσης κινητών-Προχωρεί στον εξωραϊσμό του σχολικού περιβάλλοντος

Χαιρετίζει το Υπουργείο Παιδείας την ψήφιση κατά τη σημερινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων της τροποποίησης των Κανονισμών Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, με βάση την οποία περιορίζεται η χρήση από μαθητή/μαθήτρια κινητού τηλεφώνου ή/και άλλης ηλεκτρονικής έξυπνης συσκευής που διαθέτει δυνατότητα συνδεσιμότητας ή/και σύστημα λήψης, αποθήκευσης και επεξεργασίας εικόνας ή/και ήχου καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του σύμφωνα με την τροποποίηση, η ενεργοποίηση και χρήση από τον/την μαθητή/μαθήτρια του κινητού του τηλεφώνου ή/και άλλης ηλεκτρονικής έξυπνης συσκευής θα επιτρέπεται μόνο εφόσον πραγματοποιείται υπό την εποπτεία εκπαιδευτικού και εξυπηρετεί διδακτική πράξη και εκπαιδευτική διαδικασία γενικότερα και σε περιπτώσεις όπου προκύπτει έκτακτη ανάγκη για θέματα ασφάλειας ή/και υγείας.

Η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση συνάδει με μια από τις κύριες προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και της Κυβέρνησης ευρύτερα που είναι η ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη των μαθητών και μαθητριών, καθώς και η συνολική ευημερία τους. Συγκεκριμένα αυτό που επιτυγχάνεται μέσα από τη ρύθμιση είναι μια μαθησιακή διαδικασία χωρίς παρεμβάσεις και παρεμβολές, η οποία θα έχει ως συνεπακόλουθο τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων και της ψυχικής και σωματικής υγείας των παιδιών, καθώς και την προώθηση της κοινωνικής αλληλεπίδρασής τους εντός του σχολείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαγόρευσε τη χρήση των κινητών στα σχολεία Μέσης η Βουλή-Πράσινο στις αλλαγές ΥΠΑΝ

Σημειώνεται, ταυτόχρονα, ότι ο περιορισμός στη χρήση του κινητού τηλεφώνου σε καμιά περίπτωση δεν αναιρεί τη μεγάλη σημασία που αποδίδει το ΥΠΑΝ στην παιδαγωγική αξιοποίηση της τεχνολογίας από τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και στην καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων. Προς αυτή την κατεύθυνση, προβαίνει σε συγκεκριμένες ενέργειες προς ενίσχυσή τους. Σε αυτές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο εξοπλισμός των τάξεων με σύγχρονη τεχνολογία και η ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού, το οποίο θα ενσωματωθεί στα αναλυτικά προγράμματα, με στόχο τον ψηφιακό γραμματισμό των μαθητών και μαθητριών μας.

Επιπρόσθετα, μετά την απαγόρευση της χρήσης του κινητού τηλεφώνου και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, το Υπουργείο Παιδείας προχωρεί στον εξωραϊσμό του σχολικού περιβάλλοντος, κάνοντας τους χώρους του σχολείου πιο ελκυστικούς για τα παιδιά, όπως και στη δημιουργία χώρων υγιούς και δημιουργικής απασχόλησης, διασφαλίζοντας ότι και ο χρόνος του διαλείμματος θα αξιοποιείται ποιοτικά από τους μαθητές και τις μαθήτριες, αφού και αυτός είναι εκπαιδευτικός χρόνος.

Το ΥΠΑΝ ευχαριστεί θερμά τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, τους οργανωμένους γονείς Μέσης Εκπαίδευσης, την ΠΣΕΜ και τους Βουλευτές και τις Βουλεύτριες για την αγαστή συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος μέχρι αυτό να οδηγηθεί στην ψήφισή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΑΝ για απαγόρευση χρήσης κινητών-Προχωρεί στον εξωραϊσμό του σχολικού περιβάλλοντος
Έκκληση Ομάδα Πρωτοβουλίας για μη αδειοδότηση νέας βιομηχανικής μονάδας σε Δάλι-Λατσιά
Απαγόρευσε τη χρήση των κινητών στα σχολεία Μέσης η Βουλή-Πράσινο στις αλλαγές ΥΠΑΝ
Εγκρίθηκε συμπληρωματικός προϋπολογισμός Πανεπιστημίου Κύπρου
Αυξημένες δυνατότητες για πολιτική επιστράτευση δίνει νομοσχέδιο στην ΚΥΠΣΕΑ
Η Βουλή ψήφισε τη συμφωνία για γενικές αυξήσεις 1,5% στο δημόσιο
Πιλοτικό πρόγραμμα πολιτιστικής παιδείας σε 15 σχολεία εξήγγειλαν Υπουργείο Παιδείας και Υφ. Πολιτισμού
Τρεις τόνους φαρμάκων και αναλώσιμων αποστέλλει η Κυπριακή Δημοκρατία στον Λίβανο
Μόνο με παρουσίαση δελτίου υγείας όσοι θέλουν να καταταγούν στις ειδικές δυναμεις-Πρόταση Νόμου από Κάρουλα
Τουρκικό δημοσίευμα βλέπει φόρμουλα εγγυήσεων τύπου Άτσετσον ή μέσω ειδικής σχέσης με την ΕΕ