Σε εγρήγορση οι υπηρεσίες μετά από απειλές για κυβερνοεπίθεση-Ομάδα χάκερς δήλωσε δημόσια την πρόθεσή της

Οι υπηρεσίες του κράτους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και δεν υπάρχει κάποια επίθεση, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ καλά ενημερωμένες πηγές σχετικά με προειδοποίηση διαδικτυακής ομάδας κυβερνοασφάλειας της εταιρείας Odyssey για κυβερνοεπίθεση στην Κύπρο.

«Είμαστε σε εγρήγορση για οποιαδήποτε εξέλιξη. Οι υπηρεσίες του κράτους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Δεν υπάρχει κάποια επίθεση», δήλωσε αρμόδια πηγή στο ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με την Odyssey, «παρατηρήσαμε ότι μια ομάδα χάκερς γνωστή ως LulzSec Black έχει δηλώσει δημόσια την πρόθεσή της να στοχεύσει τις κρίσιμες υποδομές της Κύπρου».

«Η επίθεση φαίνεται να έχει πολιτικά κίνητρα, αναφέροντας τη σχέση της Κύπρου με το Ισραήλ ως παράγοντα πίσω από την επερχόμενη κυβερνοεπίθεση» προσθέτει, σημειώνοντας πως μια προγραμματισμένη κυβερνοεπίθεση με στόχο την υποδομή της Κύπρου έχει προγραμματιστεί για τις 17 Οκτωβρίου 2024.

Η απειλή ενισχύεται περαιτέρω από τη συμμετοχή της ομάδας «Μαροκινοί Στρατιώτες», οι οποίοι έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στον LulzSec Black σε αυτές τις επιχειρήσεις, προστίθεται.

Τα στοχευμένα συστήματα, αναφέρεται, περιλαμβάνουν την κυπριακή υποδομή, ειδικότερα τις κρατικές, χρηματοοικονομικές και κρίσιμες υπηρεσίες, οι οποίες ενδέχεται να κινδυνεύουν από διακοπές υπηρεσιών, κλοπή δεδομένων ή παραβιάσεις του συστήματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν τέσσερα πρόσωπα που πιάστηκαν με φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα στον τελικό
«Η κόρη μου μπήκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης και κατέληξε να ακρωτηριαστεί και στα τέσσερα άκρα»
Σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία, επιστρέφει η σκόνη
Επτά χρόνια μετά μπήκε το νερό στο αυλάκι για τη Σχολή Επιμόρφωσης Οδηγών-Υλοποιείται τον Οκτώβριο
Διαμαρτυρίες κατοίκων για ελλιπή πρόσβαση σε οικίες λόγω ανάπτυξης της Τσερίου-Πώς απαντά το Υπουργείο Μεταφορών
Κύπριες σπάνε τη σιωπή τους και αποκαλύπτουν τη φρίκη που βίωσαν από τους εισβολείς 51 χρόνια μετά
Έγινε το πρώτο βήμα για το Εθνικό Σχέδιο Παιδείας-Περιμένει κλήση από ΠτΔ για ευρεία σύσκεψη ο Μυλωνάς
Με πρώτο ματς στην έδρα του και με αναπληρωματικούς μπήκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στο γήπεδο της πολιτικής
Με μικρή βαλίτσα, που περιλαμβάνει τα ΜΟΕ της Γενεύης, ήρθε στην Κύπρο η Ολγκίν
Περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια Σύροι διώκονταν επί καθεστώτος Μπασάρ αλ Άσαντ