Σοβαρές προειδοποιήσεις Σαμαρά-«Η διάλυση του κυπριακού κράτους θα φέρει και τον διαμελισμό του Αιγαίου»

«Η διάλυση του κυπριακού κράτους θα φέρει και τον διαμελισμό του Αιγαίου... Και θα αρχίσει τη συρρίκνωση όπως όπως όπως Ελλάδας», προειδοποίησε ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση στην Κύπρο. Σε μία ομιλία με μηνύματα που απευθύνονταν στις ηγεσίες σε Λευκωσία και Αθήνα, ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε κατηγορηματικός, ως προς τους κινδύνους που ελλοχεύουν τυχόν λανθασμένες επιλογές τους, κάνοντας λόγο για εμπαιγμούς σε βάρος του Ελληνισμού. «Σώζοντας την Κύπρο μας, σώζουμε την Ελλάδα μας», υπογράμμισε.

Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο ίδιος αισθάνεται άβολα, επειδή η Κύπρος είναι αδικαίωτη και δεν απελευθερώθηκε ακόμα. «Η Ελλάδα, ως Μητέρα Πατρίδα και ως εγγυήτρια δύναμη, έχει ευθύνες. Το ελάχιστο λοιπόν που μπορώ να κάνω εγώ, ούτε ως πρώην Πρωθυπουργός , ούτε ως πολιτικός, αλλά ως απλός Έλληνας, είναι να σας πω εδώ, σήμερα ότι είμαι στο πλάι σας. Μαζί σας. Μακριά από νέους εμπαιγμούς σε βάρος της Κύπρου ή "λύσεις" άδικες και καταστροφικές, όπως αυτές που ακούγεται ότι "μαγειρεύονται" - εκ παραλλήλου και με το Αιγαίο πλέον. Και λύσεις συγκαλυμμένης διχοτόμησης. Που θα είναι το επόμενο βήμα της πλήρους τουρκοποίησης», τόνισε.

Και δεν έμεινε μέχρι εκεί. «Τα "ήρεμα νερά", όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες. Για τις συνομιλίες στη Νέα Υόρκη, πριν λίγες μόνον ώρες, δεν έχω τίποτα να πω. Θα ήταν ανεύθυνο. Η λύση όμως πρέπει να είναι μία: δίκαιη και βιώσιμη! Αν δεν είναι "δίκαιη" δεν θα είναι "βιώσιμη". Αν υπογραφεί κάτι διαφορετικό, απλώς θα αποτελεί την θρυαλλίδα για την επόμενη κρίση. Κι αν δεχθούμε να υπογραφεί κάτι τέτοιο, όλους, θα μας κυνηγούν οι Ερινύες», υπογράμμισε.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως θέλουμε την Κυπριακή Δημοκρατία αδιαίρετη και ενιαία. Χωρίς την παρουσία του Αττίλα, Με όλους τους πρόσφυγες στα σπίτια τους. Εξάλλου, υπέδειξε, το ενιαίο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ολόκληρο. Με αναστολή του "Ευρωπαϊκού κεκτημένου" στο βόρειο τμήμα του, λόγω κατοχής. Όπως ρητά προβλέπει το Ευρωπαϊκό Πρωτόκολλο 10.

«Στόχος μας λοιπόν δεν μπορεί να είναι να νομιμοποιηθούν τα διχοτομικά τετελεσμένα της εισβολής. Όπως και με το σχέδιο Ανάν, το να νομιμοποιήσουμε τα τετελεσμένα της εισβολής, από την πίσω πόρτα, δεν είναι λύση. Είναι πλήρης υποταγή. Και η υποταγή είναι το έσχατο όριο της παραίτησης από την πολιτική και πάνω απ όλα από την εθνική αξιοπρέπεια», τόνισε ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Στόχος μας λοιπόν είναι να τερματίσουμε την κατοχή και να εφαρμοστεί το Ευρωπαϊκό "κεκτημένο" και στο βόρειο τμήμα του νησιού, πρόσθεσε. «Άλλωστε, μην ξεχνάει κανείς ότι η Ευρώπη έχει αποφασίσει, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2005, πως η Τουρκία οφείλει να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία! Αυτή πρέπει να είναι η βάση! Και ας το ακούσουν όλοι. Γιατί, μην κάνετε λάθος: Η διάλυση του Κυπριακού κράτους θα φέρει και τον διαμελισμό του Αιγαίου... Και θα αρχίσει τη συρρίκνωση της ίδιας της Ελλάδας», υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Τέρμα λοιπόν στις ουτοπίες και στους εμπαιγμούς σε βάρος του Ελληνισμού. Είναι θέμα Συνείδησης. Αλλά είναι, πια, και θέμα επιβίωσης. Σώζοντας την Κύπρο μας, σώζουμε την Ελλάδα μας», τόνισε.

Δειτε Επισης

Τελικές αγορεύσεις διαδίκων στο Εκλογοδικείο για την ένσταση Κώστα Κωνσταντίνου
Μετατίθεται για τη Δευτέρα η «εκλογή» νέου «προέδρου βουλής» στα κατεχόμενα
«Μπλόκο» και από τον ΟΑΣΕ στο νομοσχέδιο για τα fake news
Παράδειγμα η Κύπρος για το μεταναστευτικό-«Εμφανής ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η ΕΕ»
Στη Μάλτα για επίσημη επίσκεψη μεταβαίνει ο Υπουργός Υγείας
Το μεταναστευτικό επί τάπητος ευρωπαϊκής συνάντησης με στόχο την κοινή θέση για Συρία
Προανήγγειλε ανακοινώσεις από την ΕΕ για πρωταγωνιστικό ρόλο στο Κυπριακό ο Πρόεδρος
Καταδικάζει σφετερισμό ε/κ περιουσιών και κατοχικά σχέδια για Βαρώσι το ΕΒΕ Αμμοχώστου
Σοβαρές προειδοποιήσεις Σαμαρά-«Η διάλυση του κυπριακού κράτους θα φέρει και τον διαμελισμό του Αιγαίου»
Στην πενταμερή θα συζητηθούν όλες οι πτυχές του Κυπριακού