Συνεχίζεται η προσπάθεια για εκλογή «προέδρου» της ψευδοβουλής

Συνεχίζεται η προσπάθεια ανάδειξης του νέου «προέδρου της βουλής» στα κατεχόμενα, με τον Ζορλού Τορέ, ο οποίος διεκδικούσε την «προεδρία της βουλής», να δηλώνει ότι σέβεται την απόφαση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) να προτείνει νέο υποψήφιο. Η δήλωση έρχεται μετά την γνωμοδότηση της «γενικής εισαγγελίας» ότι ο Τορέ έχασε τις «εκλογές» που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, οι «Γιενί Ντουζέν», «Βατάν» και «Ντιγιαλόγκ» μεταδίδουν ότι η εκλογή νέου «προέδρου της βουλής» εξελίσσεται σε νέα κρίση εντός του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ). Ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ δήλωσε ότι ο υποψήφιος θα είναι «ένα νέο όνομα», ενώ ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Ογουζχάν Χασίπογλου, ανέφερε ότι προτεραιότητα έχουν οι Φαΐζ Σουτζούογλου και Κουτλού Εβρέν. Ο κ. Σουτζούογλου, ωστόσο, δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει η θέση. Οι αναταραχές εντός του ΚΕΕ ενδεχομένως να οδηγήσουν σε «πρόωρες εκλογές», όπως δήλωσε ο Ερσιάχ Σαμπίτ Γιλμάζ, γενικός γραμματέας του Κόμματος της Αναγέννησης (YDP). 

Τα υπόλοιπα κόμματα στα κατεχόμενα εξέφρασαν τις απόψεις τους για το ενδεχόμενο «πρόωρων εκλογών». Ο Ασίμ Ακάνσοϊ (Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμματος) δήλωσε ότι «ο αγώνας έχει τελειώσει», ενώ ο Σερχάτ Άκπιναρ (Δημοκρατικό Κόμμα) ανέφερε ότι η «κυβέρνηση συνασπισμού» δεν εξετάζει το ενδεχόμενο αυτό. Ο Νεβζάτ Οζκούντ (Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας) και ο Τουργκούτ Αλάς (Κόμμα του Λαού) τάχθηκαν υπέρ της διεξαγωγής «εκλογών». Ο Ουμούτ Έρσοϊ (Κόμμα του Δρόμου Ανεξαρτησίας) δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως η Άγκυρα επιθυμεί αλλαγή «κυβέρνησης», ενώ ο Μουράτ Κανατλί (Κόμμα Νέα Κύπρος) τόνισε την ανάγκη εστίασης στο Κυπριακό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ενημερώνει τους Ευρωπαίους ηγέτες για το αποτέλεσμα της τριμερούς ο Χριστοδουλίδης
Ικανοποίηση Ελλάδας για το αποτέλεσμα της τριμερούς-«Έχει καταστεί προτεραιότητα του ΟΗΕ»
Καθυστερήσεις και προβλήματα σε Κτηματολόγιο και Πολεοδομία εξέτασε η Επ. Θεσμών
Έγιναν... Τούρκοι στα κατεχόμενα για τις συλλήψεις για σφετερισμό-Τις χαρακτηρίζουν παράνομες
Ενημερώνει την Τρίτη τους αρχηγούς για την τριμερή ο ΠτΔ-«Η προσήλωση παραμένει σταθερή»
Συνεχίζεται η προσπάθεια για εκλογή «προέδρου» της ψευδοβουλής
Επανέλαβε ετοιμότητα η ΕΕ να διαδραματίσει ενεργό ρόλο-«Ζωτικού ενδιαφέροντος το Κυπριακό»
Καλωσορίζουν το αποτέλεσμα του δείπνου Χαρμαντζί και Τ/κ καθηγητές
Η άγρια κόντρα Τορναρίτη-Φειδία, οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί και η πολιτική του αύριο στην Κύπρο
Ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί τόνισε ο Ερχιουρμάν