Καλωσορίζουν το αποτέλεσμα του δείπνου Χαρμαντζί και Τ/κ καθηγητές

Μεγάλη σημασία για την Λευκωσία έχει, συμφωνα με τον «δήμαρχο» της κατεχόμενης πλευράς, Μεχμέτ Χαρμαντζί, η συμφωνία για συζήτηση ανοίγματος νέων σημείων διέλευσης.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ ο κ. Χαρμαντζί υπογράμμισε και την σημασία του διαλόγου. «Για εμάς, κάθε πόρτα που σπάει είναι μια αχτίδα ελπίδας που μπαίνει. Για να ανοίξει ένα σημείο διέλευσης απαιτείται διάλογος. Επομένως, ακόμη και ένα μικρό άνοιγμα είναι σημαντικό» είπε. Εφιστώντας την προσοχή στην συμφόρηση στα σημεία διέλευσης ειδική στην Λευκωσία, ο κ. Χαρμαντζί είπε ότι το άνοιγμα νέων οδοφραγμάτων θα απαμβλύνει αυτό το πρόβλημα.

Εξέφρασε δε επίσης την πεποίθηση ότι όλες οι πλευρές μπορούν να σημειώσουν θετική πρόοδο στη διαδικασία διαλόγου.

Σε ανακοίνωσή της η τ/κ συντεχνία καθηγητών (KTÖS) εκφράζει στήριξη στην διαδικασία διαλόγου για μια δίκαιη και μόνιμη λύση και καλωσορίζει την έναρξη αυτού του διαλόγου που προέκυψε από το χθεσινό δείπνο. «Ως KTÖS, πιστεύουμε ότι η εμβάθυνση του διαλόγου και η δυνατότητα ανοίγματος νέων σημείων διέλευσης είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Τονίζουμε ότι είναι δυνατή μια δίκαιη και διαρκής λύση για τις δύο κοινότητες που ζουν στην Κύπρο. Είναι δυνατό να σημειωθεί πρόοδος σε αυτή τη διαδικασία με την αποφασιστική υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας», σημειώνεται.

Ο πρώην Τ/κ διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί άσκησε κριτική στον Ερσίν Τατάρ για την στάση του στο δείπνο στη Νέα Υόρκη, τονίζοντας ότι δεν περίμενε καμία εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις γιατί ο Τ/κ ηγέτης δεν έχει την απαραίτητη ικανότητα. Πρόσθεσε ότι η διαδικασία, που αφορά το Κυπριακό και άλλες χώρες, είναι μια σημαντική εξέλιξη, αν και ανεπίσημη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ενημερώνει την Τρίτη τους αρχηγούς για την τριμερή ο ΠτΔ-«Η προσήλωση παραμένει σταθερή»
Συνεχίζεται η προσπάθεια για εκλογή «προέδρου» της ψευδοβουλής
Επανέλαβε ετοιμότητα η ΕΕ να διαδραματίσει ενεργό ρόλο-«Ζωτικού ενδιαφέροντος το Κυπριακό»
Καταζητείται ο 37χρονος Χαράλαμπος για την καταδίωξη στη Λεμεσό-Κουβαλούσε 11,5 κιλά ναρκωτικά (pics)
Καλωσορίζουν το αποτέλεσμα του δείπνου Χαρμαντζί και Τ/κ καθηγητές
Ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί τόνισε ο Ερχιουρμάν
Με θετικό βλέμμα βλέπουν τα πολιτικά κόμματα την άτυπη συνάντηση
Χρειάζεται διαχείριση μεταναστευτικού κεντρικά από ΕΕ διαμηνύει ο Υφ. Μετανάστευσης
Βγάζει εκτός της άτυπης πολυμερούς τη Βρετανία ο Τατάρ-Επιμένει σε σύνθεση 4+1
Ψάχνουν τα μέτρα για τις άδειες καταδίκων και καλύτερη επικοινωνία Αστυνομίας-Φυλακών, πιθανές αλλαγές στο Νόμο