Συμμετοχή Ελλάδας-Τουρκίας σε προσεχή συνάντηση για Κυπριακό προβάλλουν τουρκικά ΜΜΕ

Τα τουρκικά ΜΜΕ καλύπτουν σήμερα ειδησεογραφικά το άτυπο δείπνο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας πως σε προσεχή συνάντηση για το Κυπριακό θα συμμετάσχουν επίσης Ελλάδα και Τουρκία, χωρίς να γίνεται αναφορά σε συμμετοχή της Βρετανίας.

Το πρακτορείο "Αναντολού" έχει τίτλο «Ο πρόεδρος της 'τδβκ' Τατάρ δήλωσε ότι η επόμενη συνάντηση με τον ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της Τουρκίας και της Ελλάδας».

Η κρατική TRThaber έχει τίτλο: «Πρόεδρος 'τδβκ' Τατάρ: Η επόμενη συνάντηση με τον ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της Τουρκίας και της Ελλάδας».

Η εφημερίδα Τουρκίγε έχει τίτλο «Η λεπτομέρεια που κέντρισε την προσοχή στην άτυπη συνάντηση! Η Τουρκία και η Ελλάδα θα συμμετάσχουν μαζί».

Η εφημερίδα Σταρ έχει τίτλο: «Συμφωνήθηκε: Στην επόμενη συνεδρίαση θα συμμετάσχει και η Τουρκία».

Η Ακσάμ έχει τίτλο: «Συμφωνήθηκε κατά την κρίσιμη συνάντηση!Στο τραπέζι θα βρίσκονται και η Τουρκία και η Ελλάδα».

Το πρακτορείο "Αναντολού", αναφέρει πως ο κ. Τατάρ δήλωσε μετά το δείπνο πως "η θέση ‘τδβκ’ παραμένει αμετάβλητη" και ότι δεν θα επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις εάν δεν γίνει αποδεκτό το αίτημα για ‘κυριαρχική ισότητα’.

«Συμφωνήσαμε ότι η επόμενη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή της Τουρκίας και της Ελλάδας», είπε ο Τατάρ, όπως μεταδίδει το "Αναντολού".

Σύμφωνα με το "Αναντολού", «ο Τατάρ επιβεβαίωσε εκ νέου ότι η θέση της ‘τδβκ΄ παραμένει αμετάβλητη, υποστηρίζοντας μια λύση δύο κρατών μετά την αποτυχία των προσπαθειών για ομοσπονδιακή λύση τα τελευταία 50 χρόνια».

Ο Ερσίν Τατάρ είπε στο "Αναντολού", σύμφωνα με το πρακτορείο, ότι «οι επίσημες διαπραγματεύσεις δεν θα επαναληφθούν έως ότου αναγνωριστεί η ‘κυριαρχική ισότητα’ και το 'διεθνές καθεστώς' της ‘τδβκ’».

Επιπλέον, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι αποφάσισαν να συναντηθούν με τον Νίκο Χριστοδουλίδη στην Κύπρο για να συζητήσουν το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης, προσθέτοντας ότι αυτό θα συμβεί εάν τα αιτήματα που έχουν τεθεί γίνουν αποδεκτά, αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καλωσορίζουν το αποτέλεσμα του δείπνου Χαρμαντζί και Τ/κ καθηγητές
Η άγρια κόντρα Τορναρίτη-Φειδία, οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί και η πολιτική του αύριο στην Κύπρο
Ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί τόνισε ο Ερχιουρμάν
Με θετικό βλέμμα βλέπουν τα πολιτικά κόμματα την άτυπη συνάντηση
Χρειάζεται διαχείριση μεταναστευτικού κεντρικά από ΕΕ διαμηνύει ο Υφ. Μετανάστευσης
Βγάζει εκτός της άτυπης πολυμερούς τη Βρετανία ο Τατάρ-Επιμένει σε σύνθεση 4+1
Ψάχνουν τα μέτρα για τις άδειες καταδίκων και καλύτερη επικοινωνία Αστυνομίας-Φυλακών, πιθανές αλλαγές στο Νόμο
Συμμετοχή Ελλάδας-Τουρκίας σε προσεχή συνάντηση για Κυπριακό προβάλλουν τουρκικά ΜΜΕ
Επαναλαμβάνει σύσταση για αποφυγή ταξιδιών στο Λίβανο το ΥΠΕΞ
Νέα εξέλιξη στην υπόθεση Γιαννάκη, δείχνει μολυσμένη διαδικασία-Σημαία το αίτημα Εισαγγελέα για παύση Οδυσσέα