Επαναλαμβάνει σύσταση για αποφυγή ταξιδιών στο Λίβανο το ΥΠΕΞ

Το Υπουργείο Εξωτερικών επαναλαμβάνει τη σύστασή του προς τους Κύπριους πολίτες όπως αποφεύγουν όλα τα ταξίδια στο Λίβανο, και όσοι επιθυμούν να αναχωρήσουν από τον Λίβανο ενθαρρύνονται έντονα όπως επωφεληθούν από τις διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις.

"Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την επιδείνωση της κατάστασης στο Λίβανο και σημειώνει ότι η κατάσταση ασφαλείας στη χώρα μπορεί να επιδεινωθεί περαιτέρω χωρίς προειδοποίηση", σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Οι Κύπριοι πολίτες στον Λίβανο καλούνται να αποφεύγουν όλες τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, να παραμένουν σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

Καλούνται επίσης να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και τις πληροφορίες από τα διεθνή και τοπικά μέσα ενημέρωσης, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να εφαρμόζουν τα μέγιστα μέτρα ασφαλείας.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι Κύπριοι πολίτες καλούνται να επικοινωνήσουν με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βηρυτό στη Διεύθυνση: Yarzeh Pine Building No 6, Street 15, Baabda.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι : +961 5 929 006 (Δευτέρα-Παρασκευή, 08:00-15:00)

Κινητό: +961 71 559 500 (εκτός ωρών εργασίας/σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης).

Φαξ: +961 5 922643

Ηλ.Διεύθυνση: beirutembassy@mfa.gov.cy και beirutconsulate@mfa.gov.cy

Επίσης μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Προξενικών Υποθέσεων στο ΥΠΕΞ στο Τηλέφωνο: +357 22 651113 (Δευτέρα–Παρασκευή, 08:30-15:00) και με το Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων στα τηλέφωνα: +357 22 801000, +357 22 651295 (Δευτέρα–Παρασκευή, 08:30-15:00), Κινητό Τηλέφωνο: +357 97 775998 (εκτός ωρών εργασίας/σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης)

Οι Κύπριοι πολίτες καλούνται επίσης, να εγγραφούν, εάν το επιθυμούν, στη διαδικτυακή πλατφόρμα εγγραφής Κυπρίων στο εξωτερικό Connect2CY.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επιστρέφουν οι αστροναύτες που είχαν εγκλωβιστεί για πάνω από 9 μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα που αναζητούνταν για διάρρηξη και κλοπή από αποθήκη στο Στρόβολο
Καταγγελίες από Κόμμα για τα Ζώα για χώρους εκπαίδευσης σκύλων-«Δεκατρείς περιοχές είναι στο δίκτυο Natura»
Εξήγγειλε από τη Γενεύη υποψηφιότητα για την Προεδρία των Οικολόγων ο Κυριάκος Τσιμίλλης
Κατέθεσε στο ΤΑΕ για την φερόμενη επίθεση από πρώην της η Μελίνα Μεταξά-Εκδόθηκε διάταγμα περιοριστικών μέτρων
Τουλάχιστον 20 συλλήψεις για τη φονική φωτιά στα Σκόπια-«Όλοι άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο»
Χτίζονται γέφυρες συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πυρκαγιά σε βιοτεχνία στη Λεμεσό-Κάηκαν σωροί από παλέτα, προστατεύτηκε εργοστάσιο
Στις φλόγες οικία στην επαρχία Λευκωσίας-Ζημιές και σε αποθήκη
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή οχήματος στη Λευκωσία-Εντοπίστηκαν από κινητά μέχρι πορτοφόλια και ταυτότητες