Ξανά στον δημόσιο διάλογο το φαινόμενο πορνείας-Συζήτηση για βιομηχανία σεξ θα επιδιώξει το Γρ. Επιτρόπου Ισότητας Φύλων

Την έναρξη δημόσιας συζήτησης για πολιτικές που αφορούν τη διαφήμιση, την πορνεία και τη «βιομηχανία» του σεξ θα επιδιώξει το Γραφείο της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, ώστε να προχωρήσει σε ένα νομικό πλαίσιο που να προστατεύει τα άτομα που βρίσκονται σε αυτό το περιβάλλον λαμβάνοντας υπόψη τις έμφυλες διαστάσεις.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου της Επιτρόπου, σημειώνεται ότι το φαινόμενο της πορνείας και της εμπορίας προσώπων στην Κύπρο ήρθε ξανά στον δημόσιο διάλογο με αφορμή συνέντευξη που διεξήγαγε και δημοσίευσε Κύπριος Ευρωβουλευτής, καθώς και συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών Μεταξύ Ανδρών και Γυναικών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΣΙΣΗΣ: Οι προφάσεις εν αμαρτίαις για την εμπορία προσώπων και οι δυσανάλογες ευθύνες στο Υφ. Μετανάστευσης

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με σειρά ψηφισμάτων συνδέει τα φαινόμενα της πορνείας και της εμπορίας προσώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εμπορία προσώπων παίρνει πολλές μορφές, με την πιο διαδεδομένη να είναι αυτή της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, όπου θύματα είναι στην πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά και πελάτες κυρίως άνδρες.

Στην Κύπρο, σημειώνει το Γραφείο της Επιτρόπου, η εμπορία προσώπων, ως παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μορφή οργανωμένου εγκλήματος, προβλέπεται και ποινικοποιείται μέσα από σχετική νομοθεσία, η οποία ποινικοποιεί τη ζήτηση, την είσπραξη ή χρήση υπηρεσιών σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Το Γραφείο της Επιτρόπου σημειώνει ότι θα επιδιώξει την έναρξη μιας δημόσιας συζήτησης, για πολιτικές που αφορούν τη διαφήμιση, την πορνεία και τη «βιομηχανία» του σεξ, "ώστε να προχωρήσουμε σε ένα νομικό πλαίσιο που να προστατεύει τα άτομα που βρίσκονται σε αυτό το περιβάλλον λαμβάνοντας υπόψη τις έμφυλες διαστάσεις".

Όπως σημειώνεται, στόχος αυτής της συζήτησης είναι η ανάδειξη του θέματος με σεβασμό στη σωματική ακεραιότητα και την προσωπική αυτονομία και αποτροπή της κανονικοποίησης της βίας, της κακοποίησης και της εκμετάλλευσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σύλληψη 32χρονου για βομβιστική επίθεση στη Λεμεσό-Προέκυψε μαρτυρία εναντίον του
Ψάχνουν τα μέτρα για τις άδειες καταδίκων και καλύτερη επικοινωνία Αστυνομίας-Φυλακών, πιθανές αλλαγές στο Νόμο
Νέα εξέλιξη στην υπόθεση Γιαννάκη, δείχνει μολυσμένη διαδικασία-Σημαία το αίτημα Εισαγγελέα για παύση Οδυσσέα
Ξανά στον δημόσιο διάλογο το φαινόμενο πορνείας-Συζήτηση για βιομηχανία σεξ θα επιδιώξει το Γρ. Επιτρόπου Ισότητας Φύλων
Επεισοδιακή καταδίωξη στη Λεμεσό-Ξεφορτώθηκε ποσότητα ναρκωτικών και έγινε καπνός
Πρόστιμο δύο χιλιάδων ευρώ σε 41χρονο-Παρέλειψε να σταματήσει σε σήμα θηροφύλακα
Πήραν εξιτήριο τα τρία άτομα που τραυματίστηκαν από κατάρρευση οροφής στην Πάφο
Από το φουγάρο εστιατορίου φαίνεται να προκλήθηκε η φωτιά στο κέντρο της Πάφου
Σοβαρός τραυματισμός 21χρονου σε τροχαίο στην Πάφο-Έχασε τον έλεγχο του οχήματός του
Από το τέλμα σε άτυπη φάση το Κυπριακό-Σε δύο επίπεδα τα επόμενα βήματα