Για «παραχωρήσεις» κάνει λόγο η τουρκική αντιπολίτευση για συνάντηση Φιντάν-Γεραπετρίτη

Για παραχωρήσεις προς την Ελλάδα κατηγορεί ο αντιπρόεδρος του κόμματος της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP Ντενίζ Γιουτζέλ.

Σε δηλώσεις του ενώ ήταν σε εξέλιξη η Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, ο Ντενίζ Γιουτζέλ είπε: «Δόθηκαν οδηγίες από τους ηγέτες για τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στις 8 Νοεμβρίου ο Φιντάν στην Αθήνα

«Αναφέρθηκε ότι όλα τα θέματα που εμπίπτουν σε αυτό το πεδίο θα συζητηθούν κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν στην Αθήνα τον Νοέμβριο. Εξηγήστε ποιες οδηγίες δόθηκαν στον Φιντάν. Εμείς δεν σας έχουμε δει να κάνετε τίποτα άλλο από παραχωρήσεις προς την Ελλάδα», πρόσθεσε

Ελπίδες για διάλογο Τουρκίας-Ελλάδας βλέπει ο Έρχιουρμαν

Ο Τουφάν Έρχιουρμαν, πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), σε πρόσφατη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογράμμισε τις σημαντικές εξελίξεις γύρω από τον ελληνοτουρκικό διάλογο.

Ενώ η πολιτική ηγεσία ασχολείται με «παιχνίδια» για «την προεδρία της βουλής», όπως ανέφερε, ο κ. Έρχιουρμαν, σε νέα του παρέμβαση δια μέσου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εστίασε στις δηλώσεις Τούρκων και Ελλήνων αξιωματούχων που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο διαλόγου.

Υπενθύμισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, για ενδεχόμενη συμφωνία με την Τουρκία για την ΑΟΖ, καθώς και την απάντηση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ερώτηση για τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί «γενναίων βημάτων». Ο κ. Ερντογάν τόνισε την σημασία του διαλόγου και της συνεργασίας για την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή.

Ο κ. Έρχιουρμαν αναφέρθηκε και στις πληροφορίες για επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στην Ελλάδα τον Νοέμβριο. Χαρακτήρισε όλες αυτές τις εξελίξεις ως «πολύ σημαντικές» για τον διάλογο, την σταθερότητα, την ειρήνη και τη συνεργασία στην περιοχή. Κάλεσε, τέλος, να μην αγνοηθούν οι σοβαρές αυτές εξελίξεις .

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Την αρπαγή της τσάντας της στον Εύοσμο κατήγγειλε 32χρονη έγκυος-Ζαλίστηκε κι έχασε τις αισθήσεις της
Συνελήφθη 55χρονος για πλαστογραφία-Είχε μετατρέψει διαμέρισμα σε εργαστήριο
«Αν κάποιος δίνει κάτι με τη θέλησή του για το εκκλησάκι»-Τι λέει ο παλαιοημερολογίτης που κατηγορείται ότι παίρνει χρήματα από πιστούς
Αντίστροφη μέτρηση για την κοινή συνάντηση-Ξεκαθαρίζει το σκηνικό στο Κυπριακό
Για «παραχωρήσεις» κάνει λόγο η τουρκική αντιπολίτευση για συνάντηση Φιντάν-Γεραπετρίτη
Στο Υπουργικό οι προϋπολογισμοί των ΕΟΑ-Μάχη για διόρθωση των προβλημάτων με τον «Ιππόδαμο»
Στις 8 Νοεμβρίου ο Φιντάν στην Αθήνα
«Οι εργαζόμενοι βιώνουν βάναυσες συμπεριφορές»-Δέσμη νομοσχεδίων για τη βία στο χώρο εργασίας
Άνδρας στον Ορχομενό ασέλγησε σε ηλικιωμένη με άνοια–Ο γιος της είδε live την κακοποίηση στο κινητό του
Έκοψε την κουβέντα για το ωράριο των καταστημάτων ο Παναγιώτου-Δεν κλείνουν την Κυριακή