Συντριπτικά εναντίον της «εθνικής πολιτικής» του Τατάρ οι Τ/κ-Θέλουν ομοσπονδία και «ψηφίζουν» Έρχιουρμαν

Το 82% των Τ/κ δήλωσε ότι επιθυμεί συμφωνία στο Κυπριακό στη βάση της ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιοποίησε σήμερα η Γενί Μπακίς κι έγινε για λογαριασμό της με δείγμα 1000 άτομα με τηλεφωνικές συνεντεύξεις από όλες τις περιοχές στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα αναφέρει ότι στην ερώτηση «προτιμάτε ένα ομοσπονδιακό κράτος ή τη συνέχιση του κράτους της τδβκ», το 82% των συμμετεχόντων απάντησε ότι επιθυμεί συμφωνία στη βάση μιας ομοσπονδίας στην Κύπρο, το 16% απάντησε υπέρ της συνέχισης της «τδβκ», το 1% είπε ότι επιθυμεί «τουρκικό κράτος», και το υπόλοιπο 1% εξέφρασε διαφορετικές απόψεις ή δεν απάντησε.

Στην ερώτηση «ποιον θέλετε να δείτε στον προεδρικό θώκο», το 61% των συμμετεχόντων δήλωσε Τουφάν Έρχιουρμαν, το 26% Ερσίν Τατάρ, το 4% Κουντρέτ Οζερσάι, το 4% Σερντάρ Ντενκτάς, το 3% Μεχμέτ Χαρμαντζί, και το 2% δεν απάντησε.

Εξάλλου, σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα που αφορά έρευνα από το Κέντρο για τους μετανάστες, την ταυτότητα και τα δικαιώματα (CMIRS), το 83,2% των ερωτηθέντων δήλωσε πιστεύει ότι τα πράγματα βαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ τα προβλήματα κατατάσσονται ως εξής: 1. Οικονομικά προβλήματα 2. Κυπριακό πρόβλημα 3. Ανίκανοι/ανεπαρκείς πολιτικοί ηγέτες 4. Σύστημα υγείας 5. Διαφθορά 6. Χαμηλοί μισθοί.

Το 52,6% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η οικονομική τους κατάσταση θα είναι χειρότερη τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ το 33,60% πιστεύει ότι θα παραμείνει η ίδια. Μόνο το 13,8% πιστεύει ότι η οικονομική τους κατάσταση θα βελτιωθεί στο μέλλον.

Σε ότι αφορά τα δημόσια οικονομικά, το 61,32% των ερωτηθέντων εξέφρασε την προσδοκία ότι η κατάσταση θα είναι χειρότερη σε 2 χρόνια, ενώ το 23,85% εξέφρασε την προσδοκία ότι θα παραμείνει η ίδια. Το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι η οικονομία του κατοχικού καθεστώτος θα βελτιωθεί σε 2 χρόνια είναι μόλις 14,83%.

Οι 3 «θεσμοί» τους οποίους η κοινωνία εμπιστεύεται περισσότερο είναι η «αστυνομία, η δικαστική εξουσία και ο διαμεσολαβητής», ενώ οι «θεσμοί» που εμπιστεύονται λιγότερο είναι οι εξής: «1. συνδικάτα, 2. χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, 3. «κυβέρνηση», 4. «προεδρία», 5. «βουλή». Επιπρόσθετα, σε ότι αφορά την κλίμακα ικανοποίησης προς τους «θεσμούς», την πρώτη θέση καταλαμβάνει η «δικαστική εξουσία», ακολουθούμενη από την «αστυνομία και το διαμεσολαβητή», ενώ λιγότερο αξιόπιστα είναι τα «συνδικάτα, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα ΜΜΕ». Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε αύξηση στις βαθμολογίες εμπιστοσύνης των πολιτικών οργάνων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αναβαθμίστηκε δις ο ΙΠΠΟΔΑΜΟΣ, έρχονται άλλες δύο-«Όπως σε κάθε μεταρρύθμιση, υπάρχουν προβλήματα»
Το βιολί του ο Τούρκος Αντιπρόεδρος-«Υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το όραμα για λύση δύο κρατών»
Δίνουν πίστωση τριών μηνών σε Υφ. Καινοτομίας για τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ οι ΕΟΑ-Ζητούν λήψη άμεσων μέτρων
Συναντίληψη μεταξύ Χαρτσιώτη-ΑΚΕΛ για εκσυγχρονισμό Νομικής και Ελεγκτικής
Συγχαρητήριο μήνυμα Ερντογάν προς ψευδοκράτος για επέτειο παράνομης ανακήρυξης
Υπό έρευνα Βρετανός βουλευτής για παράτυπη προώθηση συμφερόντων ψευδοκράτους
Διγλωσσία προέδρων ΕΟΑ για τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ-Επιτόπια αυτοψία σε Αμμόχωστο από Δαμιανού
Σε προσήλωση στα ψηφίσματα ΟΗΕ που καταδικάζουν ψευδοκράτος καλεί το ΥΠΕΞ
Επιβεβαίωσε διευρυμένη διάσκεψη με το νέο έτος ο Γέντζια-«Θα περιλαμβάνει τις εγγυήτριες δυνάμεις»
Αυστηρό μήνυμα ΠτΔ για ανακήρυξη του ψευδοκράτους-«Είναι απόπειρα νομιμοποίησης της κατοχής»