Νέο υποψήφιο για την «προεδρία της βουλής» θα υποδείξει το ΚΕΕ-Απ’ την αρχή η διαδικασία

Ο υποψήφιος του ΚΕΕ, Ζορλού Τορέ δεν έχει εκλεγεί «πρόεδρος της βουλής», αφού οι αρνητικές ψήφοι ήταν περισσότερες από τις θετικές στην διαδικασία της περασμένης Πέμπτης, αποφάνθηκε ο «γενικός εισαγγελέας» και χθες συνεδρίασαν τα συλλογικά όργανα των κομμάτων ΚΕΕ, ΡΤΚ και ΚΑ για το θέμα.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο πρόεδρος του ΚΕΕ και «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ ανακοίνωσε ότι μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη το κόμμα του θα υποδείξει άλλον υποψήφιο. Ο μικρός εταίρος της «συγκυβέρνησης» ΚΑ διαμήνυσε προς το ΚΕΕ ότι θα πρέπει να υποδείξει νέο υποψήφιο και να τον στηρίξει, αλλιώς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την «κυβέρνηση». Προειδοποίησε δε ότι η κρίση στην «βουλή» αποτελεί πηγή αστάθειας για την κυβέρνηση». Το ΡΤΚ της αντιπολίτευσης αποφάσισε να επιμείνει στην θέση του για την διεξαγωγή πρόωρων «βουλευτικών εκλογών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεχίζεται το χάος στη «βουλή» των κατεχομένων-Δεν πήρε την πλειοψηφία ο Τόρε

Σε σημερινή του γραπτή δήλωση ο Ζορλού Τορέ, που χθες μετέβη στα κεντρικά γραφεία του ΚΕΕ και είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Ουνάλ Ουστέλ, επικαλείται άρθρα κανονισμού λειτουργίας της «βουλής» για να υποστηρίξει ότι ως ο μοναδικός υποψήφιος για την «προεδρία της βουλής» στον 5ο γύρο της διαδικασίας πήρε τις περισσότερες ψήφους. Εξιστορεί το τι έγινε τόσο τις προηγούμενες ημέρες όσο και στην τελευταία διαδικασία την περασμένη Πέμπτη

Αναφέρει επίσης ότι πάντα προσπαθούσε να είναι αντάξιος της εμπιστοσύνης του κόσμου και από εδώ και πέρα θα συνεχίσει να υπηρετεί τη «χώρα μας και τον λαό μας σε κάθε πλατφόρμα υπερασπίζοντας την εθνική μας υπόθεση στον αγώνα για ανεξαρτησία και ελευθερία του τουρκοκυπριακού λαού». Θα παραμείνει, είπε, «βουλευτής» Λευκωσίας του ΚΕΕ και σέβεται την βούληση αυτών που τον ψήφισαν. «Ως εκ τούτου, το σωστό είναι να ενεργήσω με συναίσθηση της ευθύνης που μου επιβάλλει αυτό το γεγονός και να αποτρέψω το χάος από το να μεγαλώσει και να φουντώσει περαιτέρω ενεργώντας με κοινή λογική».

Η «βουλή» αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συντριπτικά εναντίον της «εθνικής πολιτικής» του Τατάρ οι Τ/κ-Θέλουν ομοσπονδία και «ψηφίζουν» Έρχιουρμαν
Δεν βλέπει συμμόρφωση σχετικά με περιορισμένη πρόσβαση Ελεγκτικής σε πληροφορίες η Κομισιόν
Νέο υποψήφιο για την «προεδρία της βουλής» θα υποδείξει το ΚΕΕ-Απ’ την αρχή η διαδικασία
Η ανάγνωση της Μαρκουλλή για την τριμερή στη Νέα Υόρκη-Πού βρίσκεται το κλειδί
Διαψεύδει για φυσικό αέριο από το Ισραήλ ο Παπαναστασίου-«Πιο ρεαλιστική πρόταση το τερματικό»
Με ειλικρινή πολιτική βούληση στην τριμερή ο Πρόεδρος-Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών
Η Κύπρος ψήφισε το 60% νομοθετημάτων για το Σχεδίο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Έρευνα στα κατεχόμενα-Η πλειοψηφία των Τ/κ επιθυμεί λύση Κυπριακού
Ευχαριστίες Στάρμερ στον Πρόεδρο για συνεργασία σε θέματα άμυνας και ασφάλειας
Στο ίδιο τραπέζι αλλά σε μεγάλη απόσταση ο Πρόεδρος και ο Τατάρ-Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό