Εμβόλια αδυνατίσματος για τους παχύσαρκους ανέργους εξετάζει το Λονδίνο

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να προσφέρει εμβόλια για την απώλεια βάρους σε πολίτες που δεν εργάζονται ή χρήζουν συχνών αναρρωτικών αδειών λόγω παχυσαρκίας, με σκοπό να μπουν στην αγορά εργασίας.

Σε άρθρο στην Daily Telegraph ο Υπουργός Υγείας Γουές Στρίτινγκ επισήμανε ότι η παχυσαρκία συνιστά πρόκληση για το εθνικό σύστημα υγείας NHS κοστίζοντας 11 δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο.

Ανακοίνωσε επίσης επένδυση ύψους 279 εκ. λιρών από τον φαρμακευτικό κολοσσό Lilly στο πλαίσιο συνεργασίας με την κυβέρνηση για την αναζήτηση νέων τρόπων παροχής περίθαλψης σε παχύσαρκους πολίτες. Η συνεργασία αυτή προβλέπει μεταξύ άλλων μια πενταετή μελέτη για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας με εμβόλια του φαρμάκου Mounjaro.

Η μελέτη θα επικεντρωθεί στην περιοχή του ευρύτερου Μάντσεστερ και θα αξιολογήσει κατά πόσο η χορήγηση του συγκεκριμένου φαρμάκου οδηγεί μακροπρόθεσμα σε μείωση της ανεργίας και στην ελάφρυνση της επιβάρυνσης του NHS.

Αναμένεται ότι την επόμενη τριετία το φάρμακο θα χορηγηθεί σε 250.000 πολίτες.

Το NHS χορηγεί ήδη δύο παρόμοια φάρμακα, το Wegovy για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και το Ozempic κατά του διαβήτη.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο Πρωθυπουργός σερ Κιρ Στάρμερ είπε ότι ο χορήγηση του φαρμάκου θα μπούμε να αποδειχθεί «πολύ σημαντική» τόσο για την υγεία του έθνους όσο και για την οικονομία του κράτους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έκτακτη Σύνοδο των ΥΠΕΞ συγκαλεί η ΕΕ για τη Μέση Ανατολή
Το κάθισμα του κυβερνήτη έριξε το Boeing της Air India-Γλίστρησε προς τα πίσω λόγω βλάβης και έχασε τον έλεγχο
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην Χάγη καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα κατά της «γενοκτονίας» στη Γάζα
Reuters: Βέτο Τραμπ στην εκτέλεση του Χαμενεΐ από τον Ισραηλινό Στρατό
Το Ισραήλ βάζει φρένο σε όσους θέλουν να επιστρέψουν μέσω Αθήνας και Λάρνακας
Στρατιωτικά αντίποινα και εκατέρωθεν απειλές Ισραήλ και Ιράν-«Στο κόκκινο» Τεχεράνη και Τελ Αβίβ
Ανάστατοι και στα κατεχόμενα λόγω της κατάστασης Ισραήλ με Ιράν-Συνεδρία για θέματα ασφαλείας
Πεπεισμένος ο Τραμπ ότι θα καταφέρει να πείσει Ιράν και Ισραήλ να συνάψουν συμφωνία
Έντεκα συλλήψεις στη Λεμεσό μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας σε καταστήματα
Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι το Ιράν θα πληρώσει «πολύ βαρύ τίμημα» για τα φονικά πυραυλικά πλήγματα