Διαφωνία Δήμου Π. Χρυσοχούς με προτεινόμενες χρεώσεις πόσιμου νερού

Τη διαφωνία του εκφράζει ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς σε σχέση με τις προτεινόμενες χρεώσεις πόσιμου νερού για τον Δήμο και τα δημοτικά διαμερίσματα Πόλης Χρυσοχούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, επί του θέματος και σε συνέχεια της απόφασης που λήφθηκε από τον ΕΟΑ Πάφου με τη δική του διαφωνία, υπό την ιδιότητά του, ως μέλος του ΕΟΑ και εκπρόσωπος του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς, έχει αποστείλει σχετική επιστολή στους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών κομμάτων και στους βουλευτές της Επαρχίας Πάφου. Με την επιστολή εκφράζει έντονη διαμαρτυρία και διαφωνία για τις προτεινόμενες χρεώσεις σε όλες τις κατηγορίες (οικίες, ξενοδοχεία, εμποριοβημαχανίες) του Δήμου Πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων.

«Η διαφωνία μας έγκειται» συνεχίζει ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, «στις υπερχρεωμένες τιμολογήσεις, καθώς στην περίπτωση του Δήμου Πόλης η προτεινόμενη τιμολόγηση είναι διπλάσια των υφιστάμενων χρεώσεων, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις δημοτικών διαμερισμάτων, όπου η προτεινόμενη τιμολόγηση είναι ακόμη και τριπλάσια της υφιστάμενης».

Αναφέρει περαιτέρω ότι η εφαρμογή μιας τέτοιας τιμολόγησης είναι άδικη για τους δημότες, γι’ αυτό και ζητούν όπως οι χρεώσεις παραμείνουν οι ίδιες, οι οποίες εφαρμόζονταν μέχρι τώρα από τον Δήμο και τα τέως Κοινοτικά Συμβούλια.

Σημειώνεται ότι το νερό αρδεύεται από γεωτρήσεις και υπάρχει η δυνατότητα να παρέχεται στις ήδη υφιστάμενες χρεώσεις, οι οποίες μάλιστα άφηναν και πλεόνασμα στα οικονομικά του Δήμου και των κοινοτήτων.

Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω δεδομένα, ζητούμε -συνεχίζει ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς- από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ενώπιον των οποίων θα τεθούν προς ψήφιση οι σχετικοί κανονισμοί τιμολογήσεων του ΕΟΑ Πάφου, όπως προβούν σε όλες τις ενέργειες για καθορισμό των τελών πόσιμου νερού του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς πάνω σε ορθολογιστική βάση και σίγουρα στη βάση των υφιστάμενων τιμολογήσεων.

Ειδικότερα, ζητούμε σημειώνει, όπως η δυνατότητα που δίνεται μέσω του σχετικού νομοσχεδίου για μειωμένη τιμολόγηση πόσιμου νερού κατά 50% σε απομακρυσμένα δημοτικά διαμερίσματα, να δοθεί σε όλη τη διοικητική επικράτεια του Δήμου και των δημοτικών διαμερισμάτων, στην ολότητά του, καθώς ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς αποτελεί ευρύτερα απομακρυσμένη περιοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το πρόβλημα της στέγασης στην Κύπρο-Τι έδειξε η έρευνα της Eurostat και το αποτέλεσμα της εξίσωσης του Μάκη Κεραυνού
Ύψιστη προτεραιότητα μια κοινωνία ισότητας και σεβασμού διαμηνύει η Υπ. Παιδείας
Διαφωνία Δήμου Π. Χρυσοχούς με προτεινόμενες χρεώσεις πόσιμου νερού
Το Τμήμα Γεωργίας διερευνά διάθεση χαλλουμιού κατά παράβαση προδιαγραφών ΠΟΠ
Στο Υπουργικό οι προϋπολογισμοί των ΕΟΑ-Μάχη για διόρθωση των προβλημάτων με τον «Ιππόδαμο»
«Οι εργαζόμενοι βιώνουν βάναυσες συμπεριφορές»-Δέσμη νομοσχεδίων για τη βία στο χώρο εργασίας
Μέσο ποσοστό κέρδους 165% για 15 προϊόντα στο «eΚοφίνι»
Έως το 2029 σε ισχύ Σχέδιο Κατάρτισης Εργαζομένων σε ξενοδοχεία
Έκοψε την κουβέντα για το ωράριο των καταστημάτων ο Παναγιώτου-Δεν κλείνουν την Κυριακή
Δίνει το στίγμα του ο νέος Ελεγκτής-«Η ανεξαρτησία είναι ένα θεμελιώδες θέμα για την Υπηρεσία»