Νέος συνδυασμός θεραπειών μειώνει 40% τους θανάτους από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Διεθνής ερευνητική ομάδα ανακάλυψε πως η αλλαγή της αλληλουχίας χορήγησης των υφιστάμενων θεραπειών στις ασθενείς με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας μειώνει τους θανάτους κατά 40%.

Η έρευνα, υπό τον συντονισμό του Πανεπιστημίου του Λονδίνου UCL, μελέτησε 500 ασθενείς επί μία δεκαετία σε νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου, του Μεξικού, της Ινδίας, της Ιταλίας και της Βραζιλίας. Τα πορίσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Lancet.

Οι μισές από τις ασθενείς υποβλήθηκαν στη θεραπεία με τον ισχύοντα τρόπο, δηλαδή με την ταυτόχρονη αγωγή χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας. Στις άλλες μισές προσφέρθηκε η υπό εξέταση νέα μέθοδος, δηλαδή μια σύντομη αγωγή χημειοθεραπείας πριν τη συνδυαστική χημειοακτινοθεραπεία.

Στο δεύτερο υποσύνολο ασθενών διαπιστώθηκε έπειτα από τα δέκα χρόνια παρακολούθησης πως ο κίνδυνος θανάτου ήταν 40% μικρότερος, ενώ και η πιθανότητα επανεμφάνισης του καρκίνου εντός πέντε ετών ήταν κατά 35% μειωμένη.

Τα πορίσματα αυτά περιγράφονται από τους ογκολόγους ως η πιο σημαντική βελτίωση της θεραπείας για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας εδώ και περισσότερο από 20 χρόνια. Η χημειοακτινοθεραπεία είναι η συνήθης μέθοδος αγωγής από το 1999.

Οι ερευνητές λένε ότι η προσαρμογή του καθεστώτος θεραπείας με βάση τη μελέτη τους μπορεί να γίνει γρήγορα και χωρίς μεγάλο πρόσθετο κόστος σε όλο τον κόσμο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφονται 3.200 καινούρια κρούσματα καρκίνου του τραχήλου της μήτρας κάθε χρόνο, ιδίως σε γυναίκες ηλικίας 30-39 ετών. Αυτός ο τύπος καρκίνου σκοτώνει 850 γυναίκες τον χρόνο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Είδε Ολγκίν ο Κόστα και εξέφρασε την πλήρη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες λύσης
Παίρνει θέση ο Παγκύπριος Δικηγορικός για Βαρωσιώτου- «Ισοπεδωτική, ατεκμηρίωτη και πρόωρη κριτική που ασκείται»
Συγκάλεσαν επίσημα την νέα πολυμερή τα Ηνωμένα Έθνη για τις 16 και 17 Ιουλίου
Τέταρτη σύλληψη 14χρονου για την επίθεση και ληστεία εναντίον ζεύγους σε παραλία στην Πάφο
Εξυπηρέτηση 400 ασθενών από ιατρείο ταχείας διακίνησης ΓΝ Πάφου-Εντός Ιουλίου στις άλλες επαρχίες
Ογδοντάχρονος στα κατεχόμενα φέρεται να μαχαίρωσε τον σύντροφό της πρώην του
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Καταγγελία στην Αρχή κατά της Διαφθοράς για παραβιάσεις στο ΤΕΠΑΚ-Μέλη Επιτροπής φέρεται να βρίσκονται σε σύγκρουση συμφερόντων
Εκλέγηκε το νέο Πολιτικό Γραφείο και η νέα Κεντρική Γραμματέα του ΑΚΕΛ
Στη Βουλή το φθινόπωρο το νομοσχέδιο για προβλήματα σε διορισμούς στο Δημόσιο