Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα για εικονικό γάμο στην Πάφο

Στην σύλληψη δύο προσώπων προχώρησε η Αστυνομία Πάφου προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για υπόθεση που αφορά πλαστά έγγραφα γάμου με σκοπό την εξασφάλιση άδειας παραμονής, ενώ για την υπόθεση καταζητείται και τρίτο πρόσωπο.  

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου το απόγευμα της Δευτέρας μετέβηκαν στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πάφου άντρας, ηλικίας 41 ετών και γυναίκα, ηλικίας 19 ετών με σκοπό να δηλώσουν το γάμο τους και να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη εγγραφή στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης για την παραμονή τους στην Δημοκρατία. Μεταξύ των εγγράφων παρουσίασαν και πιστοποιητικό γάμου που τελέστηκε σε Ευρωπαϊκή χώρα.

Μετά από κάποιες ερωτήσεις που τους υποβλήθηκαν, ηγέρθηκαν υποψίες τόσο για την γνησιότητα των εγγράφων, όσο και του γάμου που παρουσίασαν ότι τέλεσαν, είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολάου.

Ο 41χρονος ομολόγησε ότι τα εν λόγω έγγραφα ήταν πλαστά και ουδέποτε τέλεσε γάμο με την 19χρονη. Επίσης κατονόμασε τρίτο πρόσωπο, ηλικίας 29 ετών, κάτοικο Κύπρου, ως το πρόσωπο που διευθέτησε την μετάβαση της 19χρονης από το εξωτερικό στην Κύπρο και ο οποίος φέρεται να κατάρτισε τα πλαστά έγγραφα με σκοπό να παρουσιαστούν στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και να εξασφαλίσουν την νόμιμη παραμονή τους στην Δημοκρατία.  

Ακολούθως, συνέχισε ο κ. Νικολάου, ο 41χρονος και η 19χρονη συνελήφθηκαν με δικαστικά εντάλματα σύλληψης για διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας για καταδολίευση, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και απόπειρας εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, ενώ ο 29χρονος καταζητείται. Οι εξετάσεις συνεχίζονται από την Αστυνομία Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Εξαιρετικές οι σχέσεις Κύπρου και ΗΠΑ-Έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο, τα καλύτερα έπονται»
Ανεγείρει Κέντρο Ημερήσιας Φρροντίδας για άτομα με αναπηρία η Eurobank
Στη λεγόμενη «προεδρία» στα κατεχόμενα ο Φειδίας-Έλαβε συνέντευξη από τον Τατάρ
Καταγγελία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας για παράνομες ηχογραφήσεις συνομιλιών στο Κέντρο Ελέγχου Λευκωσίας
Χειρίζεται τη σύλληψη του Ελλαδίτη στα κατεχόμενα το ΥΠΕΞ-Διαβήματα μέσω Τεχνικής Επιτροπής
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Σε μια εβδομάδα η τελευταία συνάντηση για ΑΤΑ-Μηδαμινές ελπίδες για θετική κατάληξη
Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρή δεκατετράχρονη που έπεσε από γέφυρα