Προ των πυλών νέο σκάνδαλο τύπου Αββακούμ-Ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής άλλοι δυο ιερωμένοι

Πριν καλά-καλά κοπάσει η σκόνη για το σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ φαίνεται ότι ανάβει νέα φωτιά στην Μητρόπολη Ταμασού, η οποία και πάλι αφορά ηθικά παραπτώματα ιερωμένων που εμπίπτουν στην ευθύνη της εν λόγω Μητρόπολης.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές που μίλησαν στον REPORTER, το νέο εκκολαπτόμενο σκάνδαλο, που ταράζει ακόμη περισσότερο του κόλπους της Εκκλησίας, αφορά δυο ρασοφόρους. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών είχε βασικό ρόλο στο σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ.

Επιπρόσθετα, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, τα υπό διερεύνηση παραπτώματα των δυο ιερωμένων άπτονται ηθικών ζητημάτων και έγιναν γνωστά μέσα από αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες δημοσιεύονται μηνύματα απρεπούς περιεχομένου που αφορούν τα εν λόγω πρόσωπα. Σημειώνεται πως μέρος αυτών ήρθε εδώ και καιρό εις γνώση των Συνοδικών, μέσα από τα στοιχεία που παρουσίασαν οι καθαιρεμένοι μοναχοί στο πλαίσιο της διαδικασίας ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατατέθηκαν νέα sms στο Συνοδικό από συνομιλίες με Ησαΐα-«Τα γράφω στα αρχι...ερατικά μου ενδύματα»

Παρά το γεγονός ότι εξαρχής η ηγεσία της Εκκλησίας είχε θορυβηθεί από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, οι αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον προκαθήμενο της Κυπριακής Εκκλησίας, θέλοντας να προλάβει γεγονότα και καταστάσεις που θα σκανδαλίσουν περισσότερο του πιστούς, να δίνει εντολή όπως οι δυο ιερωμένοι παρουσιαστούν ενώπιον Ανακριτικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει περεταίρω.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, αρχικά εκφράστηκε η πρόθεση οι δυο να τιμωρηθούν από τον οικείο Μητροπολίτη, ωστόσο, ο Αρχιεπίσκοπος, ξεκαθάρισε ότι θα οριστεί Ανακριτική Επιτροπή και ακολούθως, στη βάση του πορίσματός της, θα κριθεί κατά πόσο οι εμπλεκόμενοι θα οδηγηθούν ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Το σκηνικό αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ημέρες, ωστόσο, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι τα όσα είδαν το φως δημιούργησαν έντονο προβληματισμό στην ηγετική πυραμίδα της Εκκλησίας και προς αυτή την κατεύθυνση λήφθηκε η απόφαση του Αρχιεπισκόπου.

Πάντως, φαίνεται ότι αυτό που λεγόταν υπό μορφή προτροπής από υψηλόβαθμούς ρασοφόρους, ότι θα πρέπει να επέλθει κάθαρση στους κόλπους της Εκκλησίας, φαίνεται να γίνεται πράξη, ενώ οι δηλώσεις του Πορφύριου μετά την καταδικαστική απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου έδειξαν ότι έπεται και συνέχεια στις αποκαλύψεις για φερόμενα σκάνδαλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν αποφάσισαν για έφεση ακόμη οι μοναχοί-Ανησυχία ακόμη και για αύξηση της ποινής

Σε ανακοίνωσή της, η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, αναφέρει ότι, ο Ησαϊας έδωσε οδηγίες, ώστε να διερευνηθούν πλήρως οι ισχυρισμοί που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Όπως σημειώνει, «σε σχέση με σημερινά δημοσιεύματα, αναφέρουμε τα εξής: Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας ευθύς αμέσως μόλις έλαβε γνώση συγκεκριμένων ισχυρισμών, έδωσε οδηγίες για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τους κανόνες της Εκκλησίας μας και τις ηθικές αξίες της ιεροσύνης. Αποκλειστικός στόχος, και αυτή την φορά, είναι η πνευματική τάξη και η κάθαρση στους κόλπους της εκκλησία μας με το οποιοδήποτε κόστος».

Εξάλλου, όσον αφορά την ποινική πτυχή του Σκανδάλου της Μονής Αββακούμ, για την ώρα διερευνώνται οι καταγγελίες των μοναχών για κλοπή από την πλευρά της Μητρόπολης Ταμασού.

Παράλληλα, συνεχίζεται η διερεύνηση από τους ποινικούς ανακριτές της καταγγελίας για τις 450.000 ευρώ και, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά από αρκετό καιρό κλήθηκε για κατάθεση και ο Νεκτάριος, ο οποίος σύμφωνα και με τα όσα κατέθεσαν άλλα πρόσωπα από το περιβάλλον της Μονής Αββακούμ, είναι το πρόσωπο που έχει περεταίρω στοιχεία να δώσει, τα οποία θα υποβοηθήσουν την διερεύνηση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πως η δίκη των δυο καθαιρεμένων Αρχιμανδριτών άρχισε με αναβολή, ενώ σε βάρος τους προστέθηκαν πέντε νέες κατηγορίες, που αφορούν κλοπή περιουσίας από αντιπρόσωπο. Συνεπώς, οι δύο Αρχιμανδρίτες αντιμετωπίζουν πλέον 24 κατηγορίες. Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 24 Οκτωβρίου, όπου οι δυο κατηγορούμενοι θα κληθούν να απαντήσουν στις σε βάρος του κατηγορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Εγκύκλιος Ησαΐα μετά την απόφαση του Συνοδικού-«Δεν υφίσταται αδελφότητα της Μονής Αββακούμ»

Πάνω από 300 σελίδες το πόρισμα του εμπειρογνώμονα για τη Μονή Αββακούμ-«Βλασφημία το βιβλίο»

Δειτε Επισης

Στο Υπουργικό οι προϋπολογισμοί των ΕΟΑ-Μάχη για διόρθωση των προβλημάτων με τον «Ιππόδαμο»
«Οι εργαζόμενοι βιώνουν βάναυσες συμπεριφορές»-Δέσμη νομοσχεδίων για τη βία στο χώρο εργασίας
Έμφραγμα μυοκαρδίου κατέδειξε η νεκροτομή του άστεγου άνδρα στην Πάφο
Έκοψε την κουβέντα για το ωράριο των καταστημάτων ο Παναγιώτου-Δεν κλείνουν την Κυριακή
Προ των πυλών νέο σκάνδαλο τύπου Αββακούμ-Ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής άλλοι δυο ιερωμένοι
Οδηγείται στο Υπουργικό η πρόταση για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Δεν τα βρίσκουν για το 12%
Άγνωστοι μπούκαραν στο σπίτι ηλικιωμένης-Άρπαξαν χρήματα και χρυσαφικά υπό απειλή ξύλου
Ένσταση επί του κατηγορητηρίου στην δίκη για Ανδρονίκου-Έδειξε ελαττωματικότητα η υπεράσπιση, επιφυλάχθηκε η απόφαση
Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα για εικονικό γάμο στην Πάφο
Σε κρίσιμη κατάσταση 39χρονος μετά από τροχαίο στη Λευκωσία-Πήρε φωτιά το όχημα του μετά τη σύγκρουση