Επιστολή Δημάρχου ανατολικής Πάφου σε υπουργό Μεταφορών για έργο κυματοθραυστών

Επιστολή στον Υπουργό  Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξη Βαφεάδη, απέστειλε την Πέμπτη ο Δήμαρχος Ανατολικής Πάφου Νίκος Παλιός, στην οποία αναφέρει ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Κλάδο Θαλασσίων Έργων του Τμήματος Δημοσίων Έργων και ζητεί συνάντηση με την συμμετοχή των εμπλεκόμενων Δήμων, εκπροσώπων του Κλάδου Θαλασσίων Έργων του ΤΔΕ, της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών και των Μελετητών.

Η έκταση της υπό μελέτη περιοχής έχει μήκος τέσσερα περίπου χιλιόμετρα από τα Δημοτικά Μπάνια στα δυτικά μέχρι το ξενοδοχείο «Louis Phaethon Beach» στα νότια, με το έργο να έχει χωριστεί σε πέντε υποπεριοχές.Πρόκειται για έργο της θωράκισης του παραλιακού μετώπου Πάφου - Γεροσκήπου που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των Προτεινόμενων για Συγχρηματοδότηση Έργων (Πρόγραμμα «ΘΑλΕΙΑ2021-2027») που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 13 Ιανουαρίου 2021.

Σημειώνεται πως το σχεδιασμό του έργου ανέλαβαν να υλοποιήσουν, οι Δήμοι Πάφου και Γεροσκήπου ενώ ο σχεδιασμός έχει ολοκληρωθεί, περιλαμβανομένων και των εγγράφων προσφορών. Στο παρόν στάδιο αναμένεται η οριστικοποίηση του φορέα υλοποίησης. Για το έργο επίσης έχει εξασφαλιστεί περιβαλλοντική γνωμάτευση.

Την Πέμπτη ο κ. Παλιός απέστειλε επιστολή στον Υπουργό  Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Αλέξη Βαφεάδη μέσω της οποίας αναφέρει πως «ο φορέας υλοποίησης του έργου δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Κλάδο Θαλασσίων Έργων του Τμήματος Δημοσίων Έργων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, επειδή δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ο φορέας υλοποίησης του έργου και επειδή υπάρχει μια στασιμότητα γύρω από την προώθηση του, καλεί το Υπουργείο Μεταφορών όπως το συντομότερο δυνατό διευθετηθεί συνάντηση μαζί τους για συζήτηση του θέματος στην παρουσία και των δύο Δημάρχων, Πάφου και Ανατολικής Πάφου, εκπροσώπων του Κλάδου Θαλασσίων Έργων του Τμήματος Δημοσίων Έργων, της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών και των Μελετητών.

Ο κ. Παλιός σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ χαρακτήρισε το έργο πρωταρχικής σημασίας για την προστασία του παραλιακού μετώπου που αποτελεί, όπως είπε, την πιο νευραλγική περιοχή των δύο Δήμων Πάφου και Ανατολικής Πάφου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως το έργο είναι εξειδικευμένο έργο που απαιτεί τεχνογνωσία και πως ο μόνος φορέας που μπορεί να αναλάβει την υλοποίηση του έργου ειναι το Τμήμα Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Μεταφορών.

Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το θέμα ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Θάνος Μιχαηλίδης, αναφέρθηκε στη σημασία της αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου με την τοποθέτηση κυματοθραυστών, προσθέτοντας πως οποιαδήποτε αδράνεια είναι «επιζήμια» για το τουριστικό προϊόν της Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιστολή Δημάρχου ανατολικής Πάφου σε υπουργό Μεταφορών για έργο κυματοθραυστών
Έχουν δικαίωμα στην εργασία άτομα με ψυχικές διαταραχές-Στιγματισμένα και στην Κύπρο
Παραμένει ταμπού η κατάθλιψη στην Κύπρο-Οι τρόποι αντιμετώπισης και η αύξηση των περιστατικών
Ζητά από ΥΠΑΝ να μετακινήσει το κέντρο για παραβατικούς μαθητές εκτός Παγκύπριου η ΟΕΛΜΕΚ
Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι Άλασσας-Διαμαρτυρήθηκαν για την ακύρωση εκλογής Σάββα (pics)
Συννεφιασμένος ο καιρός-Στους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ψάχνουν λύσεις για τη λειψυδρία-Αφαλατώσεις και ανακύκλωση νερού ανάμεσα στα μέτρα για τους αγρότες
Η νομοθεσία υπάρχει για τη χρήση σκούτερ, αλλά υπολείπονται οι υποδομές-«Έλλειψη ολοκληρωμένης πολιτικής»
«Έλεγα στην καρδιά μου ‘μην με προδώσεις’… Ζούσαμε πράγματα απίστευτα, δεν τα χωρούσε ο νους»
«Ψηφιακός Πολίτης» και «Ψηφιακός Βοηθός» μέχρι το τέλος του χρόνου-Η λειτουργία τους και πώς θα εφαρμοστεί το AI