Εγκύκλιος Ησαΐα μετά την απόφαση του Συνοδικού-«Δεν υφίσταται αδελφότητα της Μονής Αββακούμ»

Εγκύκλιο εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, κ.κ. Ησαΐας, μετά την απόφαση του Συνοδικού για καθαίρεση των μοναχών της Μονής Οσίου Αββακούμ, στην οποία αναφέρει πως δεν υφίσταται αδελφότητα, αφού οι μοναχοί έχουν διαγραφεί και ουδείς έχει το δικαίωμα να μιλά εκ μέρους της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ. Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Ησαΐας επεσήμανε πως ενθαρρύνει τις έρευνες της Αστυνομίας, διότι μόνο έτσι θα αποδειχθούν οι νομότυπες πράξεις της Μητρόπολης.

Στην εγκύκλιο που εστάλη στη μητροπολιτική περιφέρεια της περιοχής, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής σημείωσε πως «είναι, πιστεύω, γνωστά σε όλους σας, τα όσα, δυστυχώς, συνέβηκαν στην Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ. Δεν θα υπεισέλθω στις διαδικασίες οι οποίες είτε ολοκληρώθηκαν, είτε συνεχίζονται, πέραν της έκφρασης της εμπιστοσύνης μου σε αυτές. Αναμφίβολα, όλα αυτά προκαλούν θλίψη και πόνο, για τον σκανδαλισμό, τον οποίο προκάλεσαν στο πλήρωμα της Εκκλησίας μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν αποφάσισαν για έφεση ακόμη οι μοναχοί-Ανησυχία ακόμη και για αύξηση της ποινής

Συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι «ωστόσο, απευθυνόμενος σήμερα, με την Εγκύκλιό μου αυτή, προς εσάς, το πλήρωμα της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας, με πατρική αγάπη, σας παρακαλώ να σταθείτε υπεράνω των δυσάρεστων και τραγικών αυτών καταστάσεων και να αποβείτε στέρεοι στην πίστη σας και στην προσήλωσή σας προς την Εκκλησία. Να είστε σίγουροι, ότι με την πρωτόγνωρη για εμάς, αλλά και για ολόκληρη την Εκκλησία μας εμπειρία αυτή, λαμβάνουμε, όσο το δυνατόν, κατά το ανθρώπινο, τα μέτρα εκείνα για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών στο μέλλον».

Αναφορικά με τις έρευνες της Αστυνομίας, που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής υπέδειξε πως «ως προς τις συνεχιζόμενες έρευνες των Κρατικών Αρχών, η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής και εγώ προσωπικά, όχι μόνο τις χαιρετίζουμε, αλλά και τις ενθαρρύνουμε, διότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να αποδειχθούν και από τις πολιτειακές αρχές όλες οι νομότυπες πράξεις και δραστηριότητές μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πάνω από 300 σελίδες το πόρισμα του εμπειρογνώμονα για τη Μονή Αββακούμ-«Βλασφημία το βιβλίο»

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Ησαΐας θέλησε να επιστήσει την προσοχή των πιστών, ξεκαθαρίζοντας πως πλέον δεν υφίσταται οποιαδήποτε αδελφότητα της Μονής. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «θα ήθελα, όμως, επ' ευκαιρία της παρούσης, να σημειώσω πως, σε ό,τι αφορά στην ύπαρξη Μοναστικής Αδελφότητας στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ, αυτή δεν υφίσταται, καθότι οι μέχρι πρότινος διαμένοντες μοναχοί έχουν διαγραφεί από το Μοναχολόγιο της Μονής. Ως εκ τούτου, ουδείς έχει το δικαίωμα να μιλά εκ μέρους της Ιεράς Μονή Οσίου Αββακούμ, εκτός από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, στην οποία ανήκει».

Καταλήγοντας, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής υπέδειξε πως «εύχομαι, όπως ο Πανάγαθος και Φιλεύσπλαχνος Κύριος, ο “έτάζων καρδίας καί νεφρούς” (Ψαλμ. ζ' 10), να χαρίσει το άμετρό του έλεος, μετάνοια και ειρήνη στις καρδιές όλων μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καθαιρέθηκαν οι Αρχιμανδρίτες Νεκτάριος και Πορφύριος-Προστέθηκαν δυο νέες κατηγορίες

Δειτε Επισης

Εγκύκλιος Ησαΐα μετά την απόφαση του Συνοδικού-«Δεν υφίσταται αδελφότητα της Μονής Αββακούμ»
Στις φλόγες όχημα στην Τερσεφάνου-Ψάχνουν τα αίτια οι Αρχές
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε δομή ασυνόδευτων ανήλικων στην Πάφο-«Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές»
Έπιασαν 16χρονο να οδηγεί έχοντας συνεπιβάτες άλλους τρεις ανήλικους
Εκτός λειτουργίας φώτα τροχαίας λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης-Οι συστάσεις της Αστυνομίας
Παρήγγειλαν φαγητό, έστησαν καρτέρι στον ντελιβερά και του επιτέθηκαν-Χειροπέδες σε 20χρονο
Κατήγγειλε απειλές στην Αστυνομία ο Φειδίας Παναγιώτου
Η πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ Σολωμού αποχαιρέτησε τον Κωνσταντίνο-«Μάγκας ήρθε και μάγκας έφυγε»
Από εσωτερική αιμορραγία ο θάνατος του 31χρονου που παρασύρθηκε από όχημα ενώ αθλείτο
Ανησυχία για την εξαφάνιση 15χρονου από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία-Απουσιάζει από τις 5 Οκτωβρίου