Συνεχίζονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις σε Ισραήλ και Λίβανο-Τραυματίστηκαν διασώστες

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε σήμερα «περίπου πέντε βλήματα» που εκτοξεύτηκαν από το έδαφος του Λιβάνου στο βόρειο Ισραήλ.

«Οι σειρήνες ήχησαν ανάμεσα στις 08:59 και 09:01 στις περιοχές της Άνω Γαλιλαίας, της κεντρικής Γαλιλαίας και της δυτικής Γαλιλαίας, του κόλπου της Χάιφα και του Καρμήλου. Περίπου 5 βλήματα που ρίφθηκαν από το έδαφος του Λιβάνου εντοπίστηκαν και αναχαιτίστηκαν επιτυχώς», διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.

Η Χεζμπολάχ απώθησε δύο απόπειρες διείσδυσης των ισραηλινών δυνάμεων σε μεθοριακό χωριό

Το λιβανικό σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι συγκρούστηκε δύο φορές με Ισραηλινούς στρατιώτες που προσπαθούσαν να διεισδύσουν σήμερα σε περιοχή κοντά σε μεθοριακό χωριό στον νότιο Λίβανο.

Οι μαχητές της Χεζμπολάχ πυροδότησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά των Ισραηλινών στρατιωτών και «τους αντιμετώπισαν, καθώς αυτοί προσπαθούσαν να διεισδύσουν» στην περιοχή κοντά στο λιβανικό χωριό Ράμια, σε δύο απόπειρες που έκαναν, διευκρίνισε η ένοπλη σιιτική οργάνωση, αναφερόμενη σε συγκρούσεις που διήρκεσαν περίπου μια ώρα.

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατέστρεψε τζαμί

Την ίδια ώρα τα επίσημα λιβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ισραηλινή αεροπορική επιδρομή από την οποία καταστράφηκε σήμερα τζαμί στον νότιο Λίβανο, όπου το Ισραήλ έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς του τις τελευταίες εβδομάδες.

«Γύρω στις 03:45 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), εχθρικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικό πλήγμα με στόχο το παλιό τζαμί στο κέντρο του χωριού Κφαρ Τέμπνιτ, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ANI.

Πολλοί διασώστες του Ερυθρού Σταυρού τραυματίστηκαν σε πλήγμα στο Λίβανο

Ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι πολλοί διασώστες του τραυματίστηκαν σήμερα σε πλήγμα σε σπίτι στον νότιο Λίβανο όπου είχαν σταλεί «σε συντονισμό» με την ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο.

«Καθώς η ομάδα αναζητούσε θύματα για να τους παράσχει βοήθεια, το σπίτι επλήγη για δεύτερη φορά, (με αποτέλεσμα) να πάθουν διάσειση οι διασώστες και να προκληθούν ζημιές σε δύο ασθενοφόρα», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο λιβανικός Ερυθρός Σταυρός.

Η ομάδα αυτή, προσθέτει, είχε σταλεί σε συντονισμό με την Προσωρινή Δύναμη του ΟΗΕ (UNIFIL, FINUL) που έχει αναπτυχθεί στον νότιο Λίβανο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Κάτοικος στη Φλόριντα έδεσε το σπίτι του για να αντέξει τον τυφώνα και έγινε viral
Συνεχίζονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις σε Ισραήλ και Λίβανο-Τραυματίστηκαν διασώστες
Συνεδριάζει εκ νέου το Υπουργικό Συμβούλιο στο Ισραήλ-«Κλειδώνει τους στόχους που θα πλήξει στο Ιράν»
Απαγόρευσε τη μεταφορά βομβητών και ασυρμάτων με πτήσεις το Ιράν μετά τις επιθέσεις
«Δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς»-Η απάντηση Μελόνι για το χακάρισμα του τραπεζικού της λογαριασμού
Φρίκη στις ΗΠΑ... Νεαρή κατηγορείται ότι τεμάχισε και μαγείρεψε τη μητέρα της
Ένας νεκρός από αναγκαστική προσγείωση Antonov σε δάσος στη Γιακουτία της Σιβηρίας
Το Ιράν απορρίπτει τα περί σύνδεσής του με την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023
ΒΙΝΤΕΟ: Πυροβολισμοί κοντά στο πανεπιστήμιο του Τενεσί-Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες
Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ