Με συγκρατημένη αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ

Προσέρχομαι στο άτυπο δείπνο με την ετοιμότητα που απαιτείται και συγκρατημένη αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο 8ο Φεστιβάλ Αγροτικού Πολιτισμού του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στον Φαρμακά.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες για την άτυπη συνάντηση της Τρίτης με τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι θεωρεί «ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι με δύο πολέμους να βρίσκονται σε εξέλιξη, στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, (ο κ. Γκουτέρες) έχει αναλάβει αυτήν την πρωτοβουλία να διοργανώσει αυτό το δείπνο».

«Εκείνο που μπορώ να πω μετά βεβαιότητας είναι ότι προσέρχομαι σε αυτό το δείπνο με την ετοιμότητα που απαιτείται, με συγκρατημένη αισιοδοξία, και πηγαίνω εκεί για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Και θετικό αποτέλεσμα για μας δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από το να ξεκινήσει η προσπάθεια για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενισχυμένος πάει ο ΠτΔ στη ΝΥ-«Η Ε/κ πλευρά προσέρχεται στη συνάντηση με πολύ εποικοδομητική διάθεση»

Υπενθυμίζεται πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε δηλώσεις του για τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη, επεσήμανε πως ο Πρόεδρος προσέρχεται στη συνάντηση ενισχυμένος και στο εσωτερικό, έχοντας τη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, «αλλά και ενισχυμένος ως προς το διπλωματικό αποτύπωμα που έχει πλέον η Κύπρος, και μέσα από τη διακήρυξη και τις δηλώσεις των 9 μεσογειακών κρατών, αλλά και μετά τις δηλώσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στο άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ», σημείωσε σχετικά, προσθέτοντας ότι η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του ΗΒ, χώρας με ρόλο "penholder" στο Συμβούλιο Ασφαλείας και μίας εκ των τριών εγγυητριών δυνάμεων, είναι σχετική, καλύπτοντας όλο το φάσμα των δυνατών επαφών.

«Προσερχόμαστε με μια πολύ εποικοδομητική διάθεση αλλά και μια εποικοδομητική περιβάλλουσα αντίληψη ότι μπορούν να συμβάλουν όλα τα παραπάνω, αν υπάρχει πολιτική βούληση από την άλλη πλευρά, στο να υπάρξει πρόοδος», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Να φέρουμε τον κόσμο μας πίσω στις ορεινές περιοχές
Συνεχίζονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις σε Ισραήλ και Λίβανο-Τραυματίστηκαν διασώστες
Στέλνει μήνυμα σε ΠτΔ ο Αβέρωφ-«Διάλεξε πως θα μείνεις στην Ιστορία, Πρόεδρος Λύσης ή Διχοτόμησης»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε δομή ασυνόδευτων ανήλικων στην Πάφο-«Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές»
Ενημερώνει τον Στάρμερ για τα συμπεράσματα της MED9 και για το Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Με συγκρατημένη αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ
«Να περιοριστούν οι θητείες για τους πολιτειακούς άρχοντες στις τρεις και στους κομματικούς στα τρία χρόνια»
Ψάχνουν λύσεις για τη λειψυδρία-Αφαλατώσεις και ανακύκλωση νερού ανάμεσα στα μέτρα για τους αγρότες
Η νομοθεσία υπάρχει για τη χρήση σκούτερ, αλλά υπολείπονται οι υποδομές-«Έλλειψη ολοκληρωμένης πολιτικής»
«Έλεγα στην καρδιά μου ‘μην με προδώσεις’… Ζούσαμε πράγματα απίστευτα, δεν τα χωρούσε ο νους»