Τερματισμό πειθαρχικών διώξεων κατά Ν. Λοϊζίδη ζητούν εκπαιδευτικοί της Ισότητας

Άμεσο τερματισμό των πειθαρχικών διώξεων κατά του Προέδρου του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος και Αντιπροέδρου Β' στην Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκου Λοϊζίδη, ζητούν το Κλαδικό Συμβούλιο Εκπαιδευτικών και το Κλαδικό Συμβούλιο Νηπιαγωγών Ιδιωτικού Τομέα της συντεχνίας.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, εκφράζουν αμέριστη συμπαράστασή στον Νίκο Λοϊζίδη, αναφέροντας ότι αυτός διώκεται πειθαρχικά με ορατό τον κίνδυνο της απόλυσής του. «Μετά την απόλυση του Γενικού Ελεγκτή, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς, θεωρούμε ότι η πειθαρχική αυτή διαδικασία σε βάρος του αστυνομικού – συνδικαλιστή με την ίδια κατηγορία της ανάρμοστης συμπεριφοράς, δεν γίνεται τυχαία σε αυτήν τη χρονική στιγμή», αναφέρουν, κάνοντας λόγο για ένταση της κρατικής καταστολής όσων καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική.

«Καλούμε την Κυβέρνηση, τον νέο Αρχηγό της Αστυνομίας και την Πολιτεία να σεβαστούν και να προασπίσουν το δικαίωμα άσκησης της συνδικαλιστικής δράσης το οποίο έχει κατακτηθεί μέσα από τους αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων και να σταθούν εμπόδιο στην όποια προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και της ελευθερίας της έκφρασης», προσθέτουν στην ανακοίνωση.

Τέλος, εκφράζουν συμπαράσταση τόσο στον Νίκο Λοϊζίδη όσο και «σε κάθε συνδικαλιστή που πρωτοστατεί για να εκθέσει τα κακώς έχοντα του τόπου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 5,800,000 ευρώ του Τζόκερ
Η ΑΗΚ ανακοίνωσε νέες περιοχές εγκατάστασης έξυπνων μετρητών
Τελεσίγραφο Βουλής στην Κυβέρνηση για θεσμικό πλαίσιο για τα παιδιά που νοσούν μέχρι τον Σεπτέμβριο
Στήριξη της Κύπρου σε τρεις καίριες περιβαλλοντικές πολιτικές της ΕΕ
Τέλος σχεδίου επιχορήγησης διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων-Άνω των 8.000 οι αιτήσεις
Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο στην επαρχία Λάρνακας
Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου οι δηλώσεις εισοδήματος εταιρείας-αυτοεργοδοτουμένων
Συνεχίζονται οι προσπάθειες για επαναπατρισμό 55 Κυπρίων-Τρεις συνοδοί ασθενών στην Ιορδανία
Παράνομη απόρριψη αποβλήτων σε κρατικό δάσος στο Πελένδρι (pics)
Μεταφορές αιτήσεων φοιτητικής χορηγίας με κασόνια και καταβολή σε μη δικαιούχους-Τα ευρήματα της Ελεγκτικής