Δεκαεννέα νεκροί από ολονύχτιους βομβαρδισμούς στη Γάζα

Τουλάχιστον 19 είναι οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ιατρικές πηγές, καθώς οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ συνεχίζουν να προωθούνται στην περιοχή της Τζαμπάλια, με τις διεθνείς υπηρεσίες ανθρωπιστικής βοήθειας να ανακοινώνουν ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στην ίδια περιοχή.

Οι κάτοικοι της Τζαμπάλια αναφέρουν ότι οι δυνάμεις του Ισραήλ εξακολουθούν να βομβαρδίζουν την πόλη που βρίσκεται στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας φιλοξενώντας τους μεγαλύτερους καταυλισμούς προσφύγων.

Δεν υπάρχει επίσημος σχολιασμός των Ισραηλινών, αλλά ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κατά τις προηγούμενες ημέρες, οι δυνάμεις του, που επιχειρούν στην Τζαμπάλια και στις γύρω περιοχές σκότωσαν δεκάδες ενόπλων, εντόπισαν όπλα και απενεργοποίησαν ένοπλες υποδομές.

Στο μεταξύ ο IDF δήλωσε ότι περίπου 35 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ το απόγευμα του Σαββάτου και πως ορισμένοι από τους πύραυλους αναχαιτίστηκαν. Το μπαράζ πυροδότησε σειρήνες στην Άκρα και στις γύρω κοινότητες.

Την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός διέταξε τους κατοίκους 22 ακόμη χωριών του νότιου Λιβάνου να απομακρυνθούν σε περιοχές βόρεια του ποταμού Αουαλί, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Προειδοποίησε επίσης τους κατοίκους του νότιου Λιβάνου «να μην επιστρέψουν» στα σπίτια τους καθώς τα στρατεύματα συνεχίζουν να πολεμούν τη Χεζμπολάχ στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Θα δημοσιοποιήσει τον ιατρικό της φάκελο η Καμάλα Χάρις και θα εγείρει ερωτήματα για τον Τραμπ
Γερμανοτουρκικές διαπραγματεύσεις ενόψει της επίσκεψης Σολτς στην Τουρκία
Επίθεση με δεκάδες ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ
Δεκαεννέα νεκροί από ολονύχτιους βομβαρδισμούς στη Γάζα
Ερντογάν: Συζητάμε με Ελλάδα με βάση την ολιστική προσέγγισή μας στο Αιγαίο
Περικοπή του 10% του προσωπικού παγκοσμίως από την Boeing
Η καθυστέρηση της απάντησης του Ισραήλ προκαλεί κρίση στο Ιράν-Πυρετός επαφών με τις χώρες του Κόλπου
Πρωτοπόροι και στο μακιγιάζ οι Κινέζοι-Είχαν «βιομηχανία» καλλυντικών πριν από 1.000 χρόνια
Το Κίεβο κατέρριψε 24 ρωσικά drones και η Μόσχα 47 ουκρανικά
Ο τυφώνας Μίλτον απειλεί τις ασφαλιστικές εταιρείες-Καλούνται να πληρώσουν από $50 έως $100 δισεκατομμύρια